İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arka plan

RheaEos

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar.

mesela ben arka plana resim ekliyorum ama resim küçük olduğu için sürekli tekrarlanıyor yada yakınlığı %100 den %50 ye alınca aynı işlem oluyor. ben tekrarlamasını istemiyorum 1 resim komple sayfayı kaplamasını istiyorum
css kodu vb. şeyler var sitenin neresine eklemem lazım 4-5 tane css dosyası falan var yardımcı olurmusunuz *

Web

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba,

Arkaplanı sabitlemek için nasıl bir yöntem uyguladınız ? Css kodları ile no-repeat özelliği ile tekrarlanmasını engelleyebilir aynı zamanda sabitlemek için fixed özelliğinden faydalanabilirsiniz. Küçük resimlerde x ve y olarak tekrarlama sağlanır.(Seçime Göre) eğer repeat özelliğini ayarlarsanız tekrarlama olmaz.

Örnek vermek gerekirse.

#resim { // resim yerine farklı bir isim verebilirsiniz.
background-image: url(ortaresim.gif);
background-repeat: no-repeat; // Tekrarlanmasını engeller repeat-x veya repeat-y olarakda değer verebilir yatay dikey olarak tekrarlanmasını sağlayabilirsiniz.
background-position: center; // Ortalanmayı sağlar
}

Umarım faydası olmuştur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.