İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arkadaşlar bu mümkünmü?

rapmurtix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Biz yakında hosting açmayı düşünüyoruz.Ancak reseller fiyatları vps den pek de düşük değil.Yazılım isimleri duydum sürekli,fakat net bir bilgimiz yok.VPS den hosting işi yapabilmek için ne tür programlar kurulmalıdır?Bunların lisans ücreti var mıdır?Lisans ücreti gerekirse lisans ücreti gerekmeyen alternatifleri nelerdir?Bunları öğrenmek istiyorum.
Not:Arkadaşlar ys belgesi başvurumuzu yapacağız kabul edilirse başlayacağız bu işe.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Sadece panel ihtiyacınız olucaktır. Panelde örneğin Plesk'in ücretsiz sürümü var onu kullanabilirsiniz. Yada VPS alıcağınız firmayla görüşürseniz onlar daha iyi bilgi verir bu konuda size. Örneğin bağzı firmalar Cpanel'ide ücretsiz olarak sunmaktadır.

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Görüldüğü üzere pekte bilgi sahibi değilsiniz.Hosting işi için belirli bi bilgi birikimi gerekli.Bilgi edindikten sonra bu işe başlamanız hem müşteriler hem de sizin için daha hayırlı olur..

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
4-5 senedir bu işlerle uğraşıyorum ilk bulaştığım günden beri host işi yapmayı hedefledim. Ama hiç bi zaman bilgime güvenipte giremedim. Allah nasip ederse artık piştiğimi düşünüyorum ve yakın zamanda kurumsal anlamda adım atıcam bu işe. Yerinde olsam biraz sabrederdim.

rapmurtix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aslında bilgili sayılırım ancak hiç host işine girmek nasip olmadı.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
Vps alındıgı zaman zaten tüm programlar ücretsiz veriliyor. Plesk, mssql, mail enable vs. bir çok programın ya ücretsiz versiyonu ya da lisanslı versiyonu kurulu halde teslim ediliyor. Bunun haricinde sizin yapacağınız tek lisans olayı hosting panelidir. Bunun haricinde aylık vps ödemeniz olur o kadar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5