İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arkadaşlar Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi hakkında Sorularım Var

rapmurtix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar biz webmaster arkadaşımla beraber ys belgesi için başvuracağız.Ancak sorularımız var:
1-Biz 18 yaşından küçüğüz.Ys faaliyet belgesi alırken kanunu incelediğimizde yaş hükmü göremedik ancak yine de soralım.Ys faaliyet belgesi alamama ihtimalimiz var mı?
2-Diyelim ki şimdi kabul edilmedik.Yıllar sonra tekrar başvurursak eski başvurumuzun reddinden dolayı kara liste gibi bir şekilde reddedilir miyiz?
3-Biz bu belgenin varlığından dolayı üniversite ya da başka bir yerde sorun yaşar mıyız?

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
1 ) Yaş sınırı bildiğim kadarıyla yok.
2 ) Kara liste gibi bi uygulama yok. Zaten kabul edilmeme gibi bi olay duymadım bugüne kadar.
3 ) Hiç bi problem olmaz.

Not : Belge çıkartmaya çalıştığınıza göre host içine giriceksiniz ama tavsiye etmem. Daha hem yaş bakımından sorunlar yaşarsınız hem bilginiz ne kadar bilmiyorum ama o konuda sorunlar yaşarsınız. Size tavsiyem biraz daha bekleyip araştırıp öğrenmeye çalışmak ve yaşınızın yükselmesini beklemek. Çünkü bırakın 18 yaşından küçük hatta 18 yaşında hatta 20 yaşında birinden host alırken insanlar 2 kere düşünür.

dynamicube

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar ayrı konu açmak istemedim, sorularımı bu konu altında sormak istiyorum.

ihs nin "PHP Bayi B" adında bir hosting pakedi var. 5000 MB alanda 50 domain barındırabiliyorsunuz. ihs aynı zamanda yer sağlayıcı faaliyet belgesine de sahip bir firma.
faaliyet belgesi meselesinden ötürü müşterilerimin işleri ile ilgili hosting faturalarını müşterilerim adına alıyordum. Ancak bu aralar işler değişiyor. bayi pakedi alınarak, müşteriye fatura kesilecek. Bu durumda faaliyet belgesi almak zorundamıyım?

Diğer bir sorum da sıradan forum siteleri de yer sağlayıcı kapsamına gidiyor. bu durumda da faaliyet belgesi alma zorunluluğu var mı? Forum zaten belge sahibi bir hostingçinin sunucularında barınmakta?

Açıkçası bu konularda tereddütteyim, ihs ye sordum mali müşavirine sorun dediler, mali müşavir de bilişim işlerinden anlamıyor, iş biraz başa düştü.
TİB'in sitesinde reseller la ilgili olarak sık sorulan sorularda "hosting sahibinin belgesi varsa sizin almanıza gerek olmayabilir" denmiş. Olmayabilir ne demek anlamadım, ya gerek vardır, yada gerek yoktur. Bu da ayrı bir muamma.

Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar bu konuda bildiklerini paylaşırsa sevinirim.

mehmet-ali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Reseller üzerinden hesap açacaksan Faaliyet belgesi almana gerek yok (gerek yok ne demek almak istersen alırsın ama mecbur değilsin) ama satış yapıyorsan fatura kesebilmek için şirket kurman gerekli.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5