İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

asp.net yazdırdıgımız scripti php ye cevirecek arkadas arıyorum..

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
yazdırdıgımız asp.net scripti php ye cevirecek arkadas arıyorum.

ilgilenen arkadas referanslarıyla birlikte pm yada konu altına yazarsa sevinirim..
yaptıracagımız iş acil bitmesi gerekiyor.
yapacak arkadas tasarımdanda anlarsa cok daha iyi olur..(tasarım site için cok önemli)

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
asp.net naısl php ye cevrilir ki . Bence sen kendine tasarım ve programlama yapan birilerini bul :)

44kerim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
php ye çevirmekten maksat tekrar php olarak siteyi kodlaması sanırım. yoksa asp.net phpye nasıl çevrilir ?

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çevirebilirim diyecem ama siz asp.net kodunda neler yaptınız bilemiyorum ki, iki alakasız dil. Php de yapılamayacak bişey yapmış olabilirsiniz.

Ayrıca eğer linuxta çalıştırmaktan başka bir sorun için phpye geçmek istiyorsanız onu da çözebileceğime eminim. Bence elinizde hazır kod varken çevirmekle uğraşmanıza gerek yok.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
hakkaten yaa neden bir insan hazır yazılmış bir sistemi başka platform için çevirtmek ister şaşırdım :) merakla nedenini bekliyorum :p

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
webdeki herhangi bir siteyi klonlamaktan tek farkı veri tabanı yapısının elinizde olması, demek oluyorki aynı paraya yapılacak bir iş.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
asp.net kodunu inceleyip ne yapılmışsa aynısını yazdıracak sanrım aslında temayı alıp php ile siteyi iyice inceledikten sonra herhangi bir yazılımcıda yapar bunu illa asp.net bilmesine gerek yok tasarımı çıkartsın yeter

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
asp.net kodunu inceleyip ne yapılmışsa aynısını yazdıracak sanrım aslında temayı alıp php ile siteyi iyice inceledikten sonra herhangi bir yazılımcıda yapar bunu illa asp.net bilmesine gerek yok tasarımı çıkartsın yeter

kodda ne yapıldığını bilmeden tasarımdan nasıl çözeceksin anlayamadım tam. mesela log tablosuna atılan kaydı tasarımdan nasıl anlayacaksın.

asp.net bilmek gerekiyor, bilmeden yapamazsın.

yalnız konuyu açan kişi kayıp, boşa konuşuyoruz.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
veritabanı yeterli oluyor kod önemli değil, mssql-asp bir siteyi mysql-php ye çevirmiştim. asp.net 'de biliyorum fakat tasarımı ayıklamak yeterli, zaten veritabanını inceleyerek çevirmek çok zor değil

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Koda bakmadan site çeviremezsiniz, çevirseniz de fonksiyonları eksik olacaktır.

Uygulamada thread açıp log temizliği yaptıysam sen onu ne veritabanından ne tasarımdan nede başka bi yerden anlayamazsın.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
yazan kişi zaten kendi fonksiyonunu yazar gereksiz kısımları eler illaki aynısı olmalı diye bir kaide olacağını zannetmiyorum, sadece veritabanındaki bilgileri aktarmasını talep eder büyük ihtimalle sitede aynı işlevler olsun yeterli olur arkadaş için, çünkü böyle bir işi daha önce yaptım

raincu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1

ilgilenen arkadas referanslarıyla birlikte pm yada konu altına yazarsa sevinirim..
yaptıracagımız iş acil bitmesi gerekiyor.
yapacak arkadas tasarımdanda anlarsa cok daha iyi olur..(tasarım site için cok önemli)

çeviri programları var. duymadınızmı siz ???

goolede arayın kesin bulursunuz, orda bulunmayacak bişi yok zate :) !!??

( geçen gün kaybettiğim tespihimi bilem buldum :EEE )

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

çeviri programları var. duymadınızmı siz ???

goolede arayın kesin bulursunuz, orda bulunmayacak bişi yok zate :) !!??

( geçen gün kaybettiğim tespihimi bilem buldum :EEE )

kafa yapma milletle :D

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Arkadaslar...
bukadar kişi mesaj atmış ama bazıları boş konuşmuş bence..

asp.net php ye cevrilecek derken örnegini verecegim asp.net yazılmış site, php olarak yazılacak demek oldugunu bir kac kişi hariç anlamamış diger arkadaslar...( asp.net bozulacak php yapılacak demedim )

bir kacgün giremedim siteye ama pm mesajları mail adresime yönlendirmiştim ilgilenen arkadas pm atsaydı hemen iletişime gecerdim

tarifle anlatılacak bi yazılım olmadıgından elimdeki hazır sitenin mantıgına bakacak ve yapacak.. üstelik asp.net ve php yi bilen bi arkadas arıyorum için sadece php bilenler anlaması zaten mümkün degil cünkü anlatmakla yada siteyi dışardan görerek anlaması imkansız..

anlamıyacagını bizzat kendim test ettim belki 100 tane yazılımcıyla görüştüm siteye dışardan bakan 2 günde yaparım 1 haftada yaparım akşam teslim ederim dediler :) ama içerigi anlayınca abi başım agrıyo yan yattı camura battı gibi bahanelerle vazgectiler:)

yazılım zor bişey degil işini iyi bilenler için... ama 3-5 kodu ögrenip yazılımcıyım diyen yapamaz bunu...

sonuc olarak ilgilenen arkadas pm ile iletişime gecerse, görüşebiliriz pm atıldıgında mailime ileti geliyor hemen iletişime gecerim..

not: asp bilene asp örnek site gösterilecek, php bilene php, asp.x bilene asp.x örnek site gösterilecek..

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bir ilk mesajı okuyun bide son mesajı, herhangi bir alaka kurabilen varsa bana da anlatsın.

konunun başlığında bile "asp.net yazdırdığımız scripti php ye çevirecek" denilmiş, bundan asp.net site gösterecem siz php yapacaksınız diye bir sonuç çıkarabilen var mı?

ayrıca bir sitenin elinde kaynak kodları yoksa onun hangi dilde yazıldığını bilmene de imkan yok aslında, sonu aspx ile bitiyor diye asp.net olması gerekmiyor.

baştan site kopyalama işi olduğunu söyleseydiniz hiç mesaj yazmazdım zaten, umarım aradığınızı bulursunuz.

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
bir ilk mesajı okuyun bide son mesajı, herhangi bir alaka kurabilen varsa bana da anlatsın.

konunun başlığında bile "asp.net yazdırdığımız scripti php ye çevirecek" denilmiş, bundan asp.net site gösterecem siz php yapacaksınız diye bir sonuç çıkarabilen var mı?

ayrıca bir sitenin elinde kaynak kodları yoksa onun hangi dilde yazıldığını bilmene de imkan yok aslında, sonu aspx ile bitiyor diye asp.net olması gerekmiyor.

baştan site kopyalama işi olduğunu söyleseydiniz hiç mesaj yazmazdım zaten, umarım aradığınızı bulursunuz.

sen yazdırdıgımız asp script php ye cevrilecek lafından..
asp yi bozup php yapacak anlıyorsan bişey diyemem...

ilgilenseydin pm atar bilgi alırdın.. yoksa boş msj olsun diye yazmazdın..

biz yaptırdıgımız asp yazılımda hatalarla karsılaştıgımız için onu php olarak yazdıracagım arkadas arıyorum:)

amacım site kopyalamak olsaydı 500 e php satılırken ben asp.x yazılımını kendime 1200 usd mal etmezdim.. ( öle olsaydı 500 e alırdım )
bizim yaptıracagımız sitenin admin paneli ve yeni birkac özelligi farklı.. bunu geliştirmekti..

yoksa internetin mantıgı aynı işleyişi aynı.. tüm yazılımlar kopya..(tüm tarzlarda ilk cıkan siteler hariç gerisi kopya )

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Valla ben bişey anlamadım kusura bakma php isteyene php site asp isteyene asp site gösterecem diyosun sonra kopyalatmayacam bende hatalı kod var onu php yaptıracam diyosun. İkisi çelişiyor bence. Tam olarak ne yaptırmak istediğini anlayamadığım için de artır yorum yapmıyorum yoksa tartışma çıkacak sanki.

Tek bişey söyleyeceğim elinde asp.net uygulaması varsa ve sadece hataları varsa onu düzelttir. Asp.net, php'den daha güçlü bir dil. Eğer bu tür bişey yaptırmak istiyorsan yardımcı olmak isterim.

İyi çalışmalar.

Person

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
Valla ben bişey anlamadım kusura bakma php isteyene php site asp isteyene asp site gösterecem diyosun sonra kopyalatmayacam bende hatalı kod var onu php yaptıracam diyosun. İkisi çelişiyor bence. Tam olarak ne yaptırmak istediğini anlayamadığım için de artır yorum yapmıyorum yoksa tartışma çıkacak sanki.

Tek bişey söyleyeceğim elinde asp.net uygulaması varsa ve sadece hataları varsa onu düzelttir. Asp.net, php'den daha güçlü bir dil. Eğer bu tür bişey yaptırmak istiyorsan yardımcı olmak isterim.

İyi çalışmalar.

şimdi kısaca anlatayım:
kendime özel yazdırılmış asp.x yazılım var bazı yerlerinde hatalar var. tam istedigimiz gibi olmadı ama kopya degil özel yazdırdım.. tasarımıda tam istedigim gibi olmadı.. yapan arkadasda şu anda müsait olmadıgından devam edemicek gibi. bizde bu haliyle kullanmak istemiyoruz..

php dili daha cok kullanıldıgı, asp.net yazan fazla insan olmadıgından bunu birde php olarak yazdırmak istedim..

yazdırdıgım sitenin örnekleri tabiki piyasada var tasarımı yada admin paneli yada kodlamalarındaki farklılıklar olarak..

yazacak arkadas dışardan bakarak bu sitenin mantıgını anlamıyacagı için işni kolaylastırmak adına elimdeki siteyi inceleyebilir (admin paneli vb. ) yada aynı yazılımın asp php yada asp.net olarak diger örneklerine bakabilir

şimdi:

siz eger asp.net yazdırdıgın yazılımı editler hatalarını gideririm tasarımını düzeltirim derseniz calışabiliriz.. ( bir kac yere ilan verdim bunun için hala asp.net bilen biri bana dönmedi)

daha detaylı bilgi isterseniz pm ile iletişime gecin lütfen..

iyi çalışmalar..

muratmoon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu son mesajınız daha açıklayıcı olmuş, .net uygulamayı sadece bi kaç hatası var diye phpye çevirmek hata olur.

henüz pm hakkım yok foruma geleli çok fazla olmadı, eğer anlaşırsak istediğiniz sorunları giderebilirim.

yalnız prensip olarak tasarım yapmıyorum, ben yazılımcıyım tasarıma bulaşmak istemem. tasarımsal hatalar bozukluklar varsa düzeltirim ama bi sayfayı baştan tasarlamam.

proje hakkında bilgi ve ne gibi sorun ve istekleriniz olduğunu [email protected] mail adresine gönderirseniz yardımcı olmaya çalışayım.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.