İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

asp sayfasını yönlendirme

A

agsis2005

Misafir
Bir asp sayfasının içinde oluşturduğum kullanıcı adı ve şifre kutularına kullanıcı kendi bilgilerini girdikten sonra SADECE KULLANICI ADI BAZ ALINARAK ve tabiiki şifre-kullanıcı adı kontrollü olarak
İSTEDİĞİMİ ASP SAYFASINA NASIL YÖNLENDİRME YAPARIM?

zokkie

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
aspindir.com'daki üyelik sistemlerinden birini incele istersen,
daha kolay olabilir

A

agsis2005

Misafir
dosya adı verebilir misin?

dostum dosya adı verirsen çok acil ihtiyacım var fazla zamanım yok. Ayrıca sorumu yanıtladığın için sağol

A

agsis2005

Misafir
kolay bir kod arıyorum

Benim "hesaplar.mdb" adlı bir dosyam var. Bunun içinde "tablo1" adlı bir tablom var. Bu tablonun için yalnızca "username" ve "pass" adlı iki tane sütun (siz sanırım alan diyorsunuz) var. Bu alanlara kullanıcıların şifre ve kullanıcı adlarını kendim Access de elle gireceğim. Ve tüm bu kullanıcılara kend oluşturduğum kullanıcı adlarını ve şifreleri dağıtacağım.
Bunlar benim bildiğim kadarı ile geldim yeri anlatıyor. (PEk bilgim olmadığını anlamışsındır.)
HErhangibir güvenlik denetimine gerek yok. Sadece asp sayfası üzerinden vatandaş "username" adlı ve "pass" adlı form alanlarına kendi bilgilerini yazsın ardından "tamam" düğmesine tıklasın ve KULLANICI ADINA göre sadece kendisinin gitmesi gereken .ASP sayfası karşısına gelsin.

Amacım kendi girdiği .asp sayfasından oluşturacağım ortak bir veritabanı havuzuna onun basit bir form aracılığı ile veri girişini yapabilmesi.

Eğer basit anlamda kod yazarsan çok sevinirim. Buralarda tek umudum sizsiniz. Kimsenin bu konuda bilgisi yok.

Teşekkür ederim
Olcay

sitemedya

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kullanıcının hangi asp ye gitmesini kontrol etmen için mdb db ye bir alan daha açman lazım. mesela ismi "adres" olsun.
usr/psw denetimi için mdb den bu bilgileri çekerken adres bilgisini de çek ve eğer usr/psw doğru ise adres bilgisini kullanicisayfasi değişkenine ata unique session tanımlat ve aşağıdaki kodu yaz.
response.redirect kullanicisayfasi
bu ilgili sayfa içinde yukarılarda biyere sessionu kontrol ettirmen de gerek.
asp sayfanin en başına da
response.buffer = true
demeyi unutma. eğer takılırsan, ilgili asp kod parçasını bana info{at}sitemedya.com adresine at. sana asp kodu yazayım. bugün iyi günümdeyim de :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.