İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

asus v8170 ekran kartı sorunu

C

CONQUISTADOR_CT

Misafir
Merhabalar;
WINDOWS XP kullanıyorum.İşletim sistemi ekran kartımı sorunsuz tanıyor Monitorle de ilgili herhangi bir problem yaşamıyorum.Windos98 kuruyorum
Ekran kartını Standart VGA olarak tanıyor.Yeni donanım ekle deyip driverlarını yüklüyorum tekrar başlat diyor Bilgisayar yeniden başlayınca
normal açıyor ama ekranda mausu ve masaüstünü göremiyorum
Bir kaç kişiye sordum Monitorun tazeleme oranı değişirse düzelir dediler
xp de 60 HZ olarak otomatik ayarlıyor.ama 98 de 16 bit renk üstüne çıkınca ve yeni ayarların etkin olması için yeniden başlatınca açılış sesini duyuyorum ama ekran mavi ve kısa ve ince siyah siyah çizgilerle dolu olarak geliyor nasıl düzeltirim.Driverları yeni.Güvenli kipte açıp yeniden driverları silip yükledim olmadı.Drivarları doğru tanıt ve monitörü değiştirden başka fikri olan varsa lütfen cevap yazsın yoksa bu monitörü balkondan atacam delirdim.Monitörün markası Mirage ama driveri falan yok nereden bulacam nasıl etcem onu da bilmiyorum saygılar
yardımlarınızı bekliyorum

H

hakfire

Misafir
grafik kartının driveri kiçbir zaman "yeni donanım ekle" deyip kurulmaz. aslında normal şartlar altında hiçbir donanımın driveri "yeni donanım ekle" deyip kurulmaz. şimdi makinanı güvenli kipte aç. sistem özelliklerinden grafik kartı ile alakalı ne var ne yok kaldır. tekrar başlat. makinen grafik kartını satandart vga kart olarak bulması lazım. 16 renkli olarak makinen açılır. masaüztüne sağ tıkla ayarlar gelişmiş de. bağdaştırıcıdan grafik kartını driverini desketi vardan göster. windowsun ahmaklığı işte kendin de bul deyince cd de driver olsa bile es geçebiliyor. unutma sadece "disketi var"dan göster driveri.

M

mobidik

Misafir
Normalde iki sistemin bi arada problemsiz calismasi icin önce win98 daha sonra win xp yüklemen gerekir.

Eger win xp den sonra win98 yüklediysen bundan dolayi bir problem olabilir.

Veya pc yi MS-Dos ile acip windows/system dizini altindaki(unutmadiysam böyle olmasi gerekir veya sytem32 dizini) grafik karti sürücülerini silip, PC yeniden baslatinca otomatik olarak yeni grafik karti sürücüsünü yüklemeni isteyecektir.Böylelikle de problemini belki halledebilirsin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5