İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

AWBS ve Enom

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
AWBS scriptim var ve Enom ile entegrasyon nasıl yapmalıyım. Domain için Enom uygunmudur yoksa başka bir Domain servisi ekleyebiliyormuyuz?.

Enom'a nasıl kayıt olmalıyım? Normal üye olarak kayıt olmam yeterlimidir?

AWBS konusunda yeniyim ve nasıl yapacağım kousunda hiç bir fikrim yok.
Şimdiden Teşekkürler...

Edit: senkronizayonunu = entegrasyon

IndexServers

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
AWBS hakkında webabi.com dan orhan beyle görüşürseniz size yardımcı olur.

enoma gelince enomda reseller kayıt yapacaksınız yanlız bildiğim kadarıyla ilk başta 90 ile 190$ arasında bir ödemesi var.

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
IndexServers' Alıntı:
AWBS hakkında webabi.com dan orhan beyle görüşürseniz size yardımcı olur.

enoma gelince enomda reseller kayıt yapacaksınız yanlız bildiğim kadarıyla ilk başta 90 ile 190$ arasında bir ödemesi var.

Teşekkürler, kendilerine ulaşmaya çalışacağım.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Enom'da resellerlik on odemeli deposit ile oluyor, diger bir cok yer gibi. 6995 dolar odersen mesela o kadar kredi ekliyor hesabina ve domaini 6.95 dolardan veriyor, yani 1000 domaini o kredi ile alabiliyorsun. Daha az on deposite gore domain basi rakam yukselir.

Maverick

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
awbs enom için yapıldığından enomla mükemmel derecede entegre çalışıyor. önce awbs sitesi üzerinden enoma kayıt olmanız gerekiyor. Sonra enom a server ip nizi ekletmeniz gerekiyor. peşin 100 $ yatırmanız gerekiyor. Domain kayıtları 7.95 $ dan gerçekleştiriliyor. (kredi kartı ile alışverişlerde %3 kesiliyor)

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Maverick' Alıntı:
awbs enom için yapıldığından enomla mükemmel derecede entegre çalışıyor. önce awbs sitesi üzerinden enoma kayıt olmanız gerekiyor. Sonra enom a server ip nizi ekletmeniz gerekiyor. peşin 100 $ yatırmanız gerekiyor. Domain kayıtları 7.95 $ dan gerçekleştiriliyor. (kredi kartı ile alışverişlerde %3 kesiliyor)

Maverick bilgiler için teşekkürler. Aslında amacım bu konuyu tam olarak öğrenmek. Şimdilik sadece depozitoyu yatırma işlemim kaldı onu da bu gün yapacağım.

Yardımı olan herkese teşekkürler.

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Depozito ödemesini yapamadım henüz, ödemeyi kullandığım ip adresinden yapamayacağımı söylüyor. Kullandığım ip adresini enom sitesinden nereden authorize edeceğimi bulamadım.
We are unable to process this transaction because we are currently not accepting orders from this IP.
There was an error pre-authorizing the credit card
There was an error refilling the account.

paypal hesabım yapmaya çalıştığımda;
We are unable to process this transaction because we are currently not accepting orders from this IP.

eNom'a mail attım ama hala bir cevap yok.

Bu konunda yorumlarınızı alabilirmiyim?

S

sinangunay

Misafir
AWBS onlineNIC destekliyorsa orayla çalışmanızı öneririm.
OnlineNIC'in şu an tek sorunu, kullanıcıya verebileceğiniz sağlam bir kontrol paneli olmaması (template'leri var ama çok berbat)

Kullanmadım ama AWBS'nin içinde domain panelide olması gerek, onlineNIC desteğide varsa ilk başta 79,9$ ödeyerek 10 kredi alıyorsunuz 7,99$ /domain daha sonra yükselerek 6,69$'a kadar domain satın alabilirsiniz.

Maverick

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
malesef enom ödeme yaparken türk ip lerini kabul etmiyor. sağlam bir proxy kullanmanızı öneririm.(biz windows serverımız üzerinden gerçekleştiriyoruz işlemleri)

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Maverick' Alıntı:
malesef enom ödeme yaparken türk ip lerini kabul etmiyor. sağlam bir proxy kullanmanızı öneririm.(biz windows serverımız üzerinden gerçekleştiriyoruz işlemleri)

O işlem tamam, bilmeyenler için yazıyorum.
eNom->Reseller -> test account bölümünden static ip'numaramı ekleyince oldu.
Bakalım başka ne sorunlar çıkacak.

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir sorun daha var ama çözemedim;

AWBS Üye panelinden domain alırken bu hatayı

>Registration FAILED!<
Reg Error: Invalid Domain Name or Nameserver
2006-05-19 00:37
eNom panelinden kendi dns bilgilerimi yazdım olmadı, eNom dns adresileri ile yine olmadı. DNS alanlarını boş bıraktım yine olmadı.

Bir yerlerde hata yapıyorum ama nerede? :(

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Uzun uğraşılar sonucu eNom ve AWBS çalıştı. Bana yardımlarını esirgemeyen kutver'e çok teşekkürler. :)

Mask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benimde AWBS hakkında merak ettiklerim var yardımcı olabilirmisiniz ?
AWBS cpanel ve awbs plesk uyumu hakkında bilginiz varmı ?
yani cpanel de mi daha uyumlu ve sorunsuz plesk de mi ?
anladığım kadarı ile full otomasyon çalışıyor bu awbs peki eksik gördüğünüz yanları varmıdır?
Saygılarımla
Dipnot: araştırma halindeyiz ve almak gibi bir düşüncemiz mevcut.

I

i.s.a.q

Misafir
Mask' Alıntı:
benimde AWBS hakkında merak ettiklerim var yardımcı olabilirmisiniz ?
AWBS cpanel ve awbs plesk uyumu hakkında bilginiz varmı ?
yani cpanel de mi daha uyumlu ve sorunsuz plesk de mi ?
anladığım kadarı ile full otomasyon çalışıyor bu awbs peki eksik gördüğünüz yanları varmıdır?
Saygılarımla
Dipnot: araştırma halindeyiz ve almak gibi bir düşüncemiz mevcut.

İkisindede Çalışıyor.Plesk ve Cpanel farketmiyor.

Saygılar.

webabi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Awbs Hakkında Bilgiler

1-Full Hosting ve otomosyon scriptidir.. Siparişlerinizi alır, domainleri kayderder,hosting hesaplarınızı otomatik açar,hesapları açtıktan sonra kullanıcılara otomatik olarak şifre ve bilgilerini mail ile gönderir..

2-Bir kaç domain firmasını destekler, Enom , Directi, irpp.net gibi, En uyumlu enomla çalışır yani hiç sorun çıkarmaz. 2. sırada ise irrp.net 3. sırada ise directi gelir...

A-) Enom Enom kurallar oldukça katıdır... İsterseniz www.awbs.com üzerinden bir Enom reseller hesabı acabilirsiniz.... Awbs ye üye olun ve daha sonra servisler menüsü altından enom reseller için müracaat ediniz... Daha sonra nufus kağıdı ve kredi kartınızı scan yapıp, Enoma login olunuz , Help buttonuna tıklayınız, orda [email protected] yazan mail yazısına tıklayın bir jaba pop up açılacaktır.. Ordan new requeste tıklayın.... Konu başlığı olarak add / Change My ip yi seçin.... ve Konu başlığı pls add my ip addres yazın,açıklamaya ise... Pls can you add my addres my server ip adres xxx212.251 gibi girin ve kredi kartı ve nufus kağıdını scanları attach ile ekleyin gönderin.... Bu işlemi my historyde takip edebilirsiniz.... ( Bir kaç gün sürebilir) İşlem bittikten sonra Kredi kartınız ile en az 100$ yatırabilirsiniz veya pay pall ile.... Eğer enom ona vermiş ise zaten awbs kurulu olan sitenizde enom ile ilgili yatırdığınız 100 $ görünecektir.. Ha unutmatan 100$ yatırdığınızda 97 kalacaktır :) Diğer yapamanız gereken awbs admin bölümüne girip registarar congifte Enomu aktif etmektir...

2-Directi Directi Daha önce ücretsiz üyelik alan directi şimdi $199 alıyor fakat bu para sizin paranız yani depozito olarak.... Eğer müşteri awbs ye üye kaydı veya domain profili oluşturuken Türkçe krakter kullanıyor ise domain satın almada hata verebiliyor... Her hangi bir formalitesi yok...

3-irpp.net www.irrp.net adresinden reseller kaydı yapın kayıt işlemi bitince size doldurup göndermeniz için bir form sayfası çıkacak onu doldurup fax ile göndereceksiniz.....

Az sonra devam edicem.......

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir kaç sorunum oldu ilk kurulumda ama arkadaşlarında yardımıyla hallettim.
Gerçi benden enom kimlik bilgileri vs istemedi ama bende AWBS Host Edition One Time Lisanlı olduğum için olabilir.

Sonuç olarak enom'dan menunum ama bu verdiğiniz bilgiler daha önce elimde olsaydı düşüncelerin farklı olabilirdi.

Bilgilerin devamını bekliyoruz...

Webabi bilgiler için teşekkürler.

burakergin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
enom'dan destek istiyorsanız ticket sistemi yerine faks göndermeyi deneyin, ben her destek ihtiyacımda hem ticket açtım hem faks gönderdim ticketlara 2 günde cevap veriyor fakat faks'la başvurduğunuzda bir kaç saat sürmüyor yanıt almanız.
+
awbs directadmin'le de çok güzel çalışıyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5