İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ayni Anda Coklu IP banlama

camuradam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkdaslar yeni bir konu acmam istendigi icin bende aciyorum simdi arkdaslar ben her saat saldiriya ugruyorum simdi elimde bir liste var simdi buraya yaziyorum ,messela diyelim bir ipi tek tek degilde missal verim : deny from 173.199.119.67 diyelimki bu iplere aiti tum ip numaralari ayni anda .htaccess dosyasinda banlamak istiyorum cunku tek tek yapiyorum buna omur yetmiyoor
asagida verdigim sekilde yaptim ama cogu ban yemis oluyoor fakat tek tek yaptigim icin inanin cok zamanimi aliyoor acilen yardima ihtiyacim var.
asagida verdigim ip listesi sadece %1 arkadaslar bana yardimci olacak birilerine ihtiycim var simdiden cok cok tesekur ederim

order allow,deny
deny from 173.199.119.67
deny from 173.199.116.243
deny from 173.199.119.51
deny from 173.199.115.83
deny from 173.199.114.235
deny from 173.199.115.75
deny from 173.199.119.155
deny from 173.199.116.235
allow from all

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Biraz daha detay verebilir misin? Mesela ne tur bir saldiri var ortada? Saldiri oldugunu nasil anliyorsun?

Bu arada eger amac bir IP adresinin ait oldugu C class araligi banlamak ise bunu asagidaki sekilde yapabilirsin (IP adresinde son okteti yazmiyorsun).

order allow,deny
deny from 173.199.119.
allow from all

camuradam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba Arkdasim simdi ben bbclone ip programi kullaniyorum adina ne diyorsaniz iste orda surekli ilgin ipler goruyorum rusyadan basla amerika bazilari karalistede bazialri degil ama hepsi ayni ip oldugundan banliyorum oraya kadar tamam ama ben tek tek yapmak istemiyorum biryerde gormustum suan hatirlamiyorum messela 173.199.119.01 ile baslayan ve bilmem 173.199.119.255 kadar olan ayni ipleri bir iki degisiklikle banliyorsunuz iste onu bir turlu yapmadim.
Altaki gordugun tabloda

order allow,deny
deny from 173.199.119.67
deny from 173.199.116.243
deny from 173.199.119.51
deny from 173.199.115.83
deny from 173.199.114.235
deny from 173.199.115.75
deny from 173.199.119.155
deny from 173.199.116.235
allow from all >>> bu ipler belki bin tane ayni ip var suan elimde ama tek tek eklemek iskence oluyoor iste diyorum bu ipleri sadece 1 seferinde nasil banlarim umarim derdimi anlatabildim
yahu cok magdurum vallah bugun en son baktim alexada 269.xxx olmusum 3 hafta once 155 ikene simdi ne haldeyim simdi bazi gunler inse bazi gunler yukselse canim yanmiycak normaldir diyecegim ama 3 haftadir hic inme olmuyoor surekli yukselme oluyoor bunun caresini bulamadim iste bunun gibi malum ipler ne zaman sitede olursa bakiyorim google botu sitede 45 saat girmis ama bu malum ipler girince bakiyorsun google botlar sifirlanmis ama yandexte sorun yok gecen yandex 560 saat ile gosterimdeydi bende bbclone scripti sifirladim suan sifirdan basladim bakalim ne olacak dedim durum ayni yani bu malum ipleri banlarsam iyi olacak yoksa google olsun alexa olsun galiba bunlari spam olarak gordugu icin bana ceza veriyoor zaten bunlarin amaci beni dusurmek ne zaman site iyi giderse hep bu olay basima gelir offf

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
camuradam olayi tam anlamaya calisiyorum kusura bakma. Farkli farkli bilgiler aldi basini gidiyor. Direkt nasil banlaycagini soyleyip seni yanlis yonlendirmek istemiyorum. Benim tahminim birseyleri yanlis algiliyorsun ve ilgisiz olaylari birbirine bagliyorsun. O yuzden biraz daha soru sormam lazim. Rica etsem sorularin altina cevaplarini yazabilir misin?

* Siteye gelen bu IPlerin neden Alexa'da kotu gidisle alakasi oldugunu dusunuyorsun?

* Saldiri oldugunda sitenin performansinda dusus gozluyor musun? Yani site erisilemez duruma mi geliyor?

* Google ve Alexa icin bunlari spam olarak goruyorlar demissin, boyle birsey mumkun degil. Bu kaniya nereden ulasiyorsun?

camuradam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Tamam oncelikle 3 haftaya donmek istiyorum o gunlerde sitem cok iyidi hergun alexa olsun google olsun deger aliyordu yani hic bir zaman yukselme olamdi ama saldirilar oldugu zaman oluyordu oda pek onmeli degildi bu herkesin basina gelir .ama simi bu normaalmi hocam siteye gunluk 6 bin kisi giriyoor tabiki bunlar sadce user demek yanlis olur robotu var,saldirisi var,botu var proxy ipler var varda var
yani site hep iyiye gidiyordu ne zamanki webmasterda hattalr gordum suphe duymaya basladim diyelimki bir makale yayinliyorum ama sadce ''yazarlar'' bolumunde ama bakiyorum google toolsada soyle birsey goruyorum kirik linker diye bakiyorum o verdigim makale yazarlar bolumden haric her yerine bulasmis nasil olur soyle izah yapim
makale adi cahil adam olsun

www.sitem.com/yasam/cahil_adam.html
www.sitem.com/spor/cahil_adam.html
www.sitem.com/guncel/cahil_adam.html
www.sitem.com/dunya/cahil_adam.html
www.sitem.com/yazarlar/cahil_adam.html
www.sitem.com/siyaset/cahil_adam.html
www.sitem.com/egitim/cahil_adam.html
yani hocam anlaycaginiz butun katagorilerde boyle olmus halbuki ben sadce yazarlar yerine ekliyorum iste bunlari gorunce sok oldum yani koskoca site bu hale gertirmisler ben hepsini teker teker ayikladim googleye kirik linkler diye silsinler diye muracat ettim artik sildilermi bimiyorum iste bu hatallar yuzunden site kan kaybina ugradi

1.ci sorunuza cevap veremycegim
ama 2.sorunuzu cevap verim evet hocam pervormans dusuyoor bazaen gec aciliyoor site bazen birden bire site bulunmadi 503 mesaji geliyoor
site bir kac dakika erislemez oluyor
3.cu sorunuza bilmiyorum ben sadce bir tahmin ile soyluyorum oyle degilse neden benim site simdi 90 binlerde olmasi gerekirkene neden hep yukseliyoor bende gunluk yazi yazan 6 yazarimiz var ve diger yazarlarmiz 3 gund ebir yada haftada bir olarak makale veriyolar,3 haftaya kadar makallerimiz googlenin ilk siarsinda cikardi ama simdi hic cikmiyoor bile bazilarinki 2 gunde bir ekleniyoor halbuki 10 dk icinde eklenirdi
ya hocam sitemize ne oldu buaray sitenin adini yaziyorum http://www.seohocasi.com/filtre/ websitemiz sandboxa girmis diyoor baksana koskoca site sandboxada girmis yanlis bir nokta var ben radika olsun haberturk olsun onlarada baktim onlarda sandboxa girmis yoksa bu verdigimiz link yanlis bir bilgimi veriyoor anlamdim vallah insallah beni anladin hocam ya kusura bakma stresten ne yazacagimi tam bilmeiyorum gece gunduz bir care ariyorum bulamiyorum ha unutmadan google tollsadan birileri benim toolsa girmis bilmem fransa diyoor

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Konuyu tasidim, burasi daha uygun.

Lutfen Google Webmaster Tools disinda Google istatistikleri veren 3. sahis araclara pek guvenme. Bu araclari cok sik kullanmak fayda vermek bir yana zarar da verebilir. O yuzden seohocasi.com uzerinden verdigin bilgilerin isiginda konusmak istemiyorum.

dup-content (ayni kopya icerik) konusunda SEO altinda yeni bir baslik acabilir misin? Orada yardimci olmaya calisirim. Muhtemelen site icin linkleme ile ilgili bir sorun olabilir. Eger linkler external ise yonlendirme ya da meta tag kullanilarak cdup-contentin onu alinabilir. Her neyse buna cok deginmek istemiyorum.

Konuyu cok dagitmadan flood saldiriya odaklanalim. Saldiri yapilan IPleri tespit ederken sayac mi kullaniyorsun ya da genel olarak nasil tespit ediyorsun bu bahsettigin IPleri? Bunu soruyorum cunku hala kafamda gercekten saldiri olup olmadigina dair soru isaretleri var.

Bu tur saldirilirda saldiriyi en erken hangi noktada durdurabilirsen o kadar iyi olur. Anladigim kadariyla ortak bir sunucudasin, bu durumda ortada saldiri varsa tum siteler etkilenecektir. Bu konuda hosting firmasi ile ile iletisime gecmekte fayda var.

camuradam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim suan kullandigim bbclone istastikler bu sistem gelen tum ip numaralri gosteririyoor evet benim habersitem bir baska haber sitenin hostunada bariniyoor onlarda benimler rakip yani bazeb dusunuyorum acaba bunlarmi yapiyoor diye cunku benim sitem onlari gecti icin belki yapmis olabilirler
bu bir ayin icinde tam 8-9 host degsitirdim her allahin gunu birtaneye gectim ama ne hikmetse hep hek yedim bazen adamlar ilk gunde suspendt veriyorlardi neymi cok tarfik kullanmamisim halbuki ne alaka daha siteyi
2 saat gecemden transfer etmsiim nasil olur 150 gb trafik 2 saate biter anlacagin arkdasim hangi hosta gitiysem hepside ya abuse yedi icin kaatildi yada trafik sacmaligi yada direkmen hek yedik onun icin baska gidecek yerde olmadigi icin bu rakip hostculara tekrardan geri dondum ama dikatimi cekiyoor onlar gunde 2 haber ekliyoor benden daha ondeller bende gunluk bazen 4 bazen 6 makale yayina veriyorum durumum iyi degil gun gectikce batiyoor acaba diyoor bunlar benim google botlarimi bloke ediyorlarda botlar cok az geliyor

bide anlamadigi botlar beli bir saate gelince sifirlaniyoor

3593
hayir
66.249.75.46 Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)
1
site adi
5 h 44 m 04 s
596

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
camuradam, Apache loglarini paylasabilir misin? Eger mumkunse saldiri oldugunu dusundugun ana ait loglardan birisini paylas. Mumkunse ozelden gonder ama.

camuradam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kususra bakma arkdasim kacgundur yoktum malum hosta saldiri oldu baska yer bulmak zorunda kaldim suan baska hostayim eger saldiri yine olursa artarsa dedigin gibi sana ozel olarak apache loglarini size yollarim Yardiminiz icin cok cok Tessekur ederim

camuradam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
coktandir yoktum malum siteylen ugrsiyordum mallesef olmadi artik saldirilardan biktim orasini gectim bana acilen su isi ypacak adam lazim abaska konu acacam hocam bilgin olsun ilgi ve alakan icin ayrica tesekur ederim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.