İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Aynı yapıya sahip iki sitenin veritabanında kullanıcıları birleştirme.

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Olayı kısaca özetleyeyim. İki tane aynı sürüm joomla site var. Bunlar aynı domainde farklı dizinlerde, aynı database üzerine kurulu. Ben bu iki sitenin sadece ve sadece üyelerinin birleşmesini istiyorum.

Misal : A sitesinden kayıt olduğu zaman b sitesine giriş yapabilecek. Aynı şekilde b sitesinden kayıt olduğu zamanda a sitesinde kullanıcı bölümüne erişebilecek.

Bunu en kestirme yoldan veritabanı üzerinden veya config dosyası üzerinden yapabilirmiyim ?

Bu iş için joomlanın ücretli eklentileri var, çok detaylı ve çok gereksiz.

Eğer basit bir uygulama ile bunun üstesinden gelebilirsem hiç eklenti vs gibi şeylere bulaşmak istemiyorum.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Wordpress için olanını bu forumda okumuştum ama Joomla için bir şey diyemeyeceğim

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Joomla yapısını hiç bilmiyorum. Sadece kullanıcı tablosu varsa, bir yerden alıp diğer yere dump edilebilir. ID'ler çakışmasın diye ufak bir php scripti bu işi gördürür.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
Giris yapma kismi kolay ama ondan sonrasi biraz teferruatli.
Ornegin o kisi her iki siteyede mesaj postalayabilecek mi?
Zira kullanici tablosundaki id ler cakisabilir... Umarim anlatabilmisimdir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.