yorum
Gördüğüm kadarıyla google backlinkleri yahoo veya altavista ya da msn linklerine göre PR etkisi olarak çok çok daha fazla. Binlerce yahoo+msn+altavista backlinkinin yaptığı PR değerini bunun kat kat aşağısında olan (bazen 15-20 tane)google linkleri sağlayabiliyor. Ancak benim anlamadığım 2 tane yeni açılmış site var mesela: Açıldıktan bir süre sonra birisinin google linkleri 100 leri geçerken diğeri 0 da sayıyor. Burda google backlinklerinin artmasındaki kriterler ne olabilir? Sayacaklarım sadece aklımdaki şeyler. Doğruluğunu bilenler paylaşırsa memnun olurum.
Google, backlinklerini dmoza veya kendi directorysine aldığı sitelerdeki linkleri baz alarak oluşturuyor olabilir mi?
-Bence olabilir. Zaten google ın seçici olduğunu hepimiz bilioruz.
2 tane sıradan sitenin google backlinkleri öyle bir çok siteye ekleme falan yapılmadığı halde farklılık gösteriyor?
-Sanırım Bunun nedeni şöyle açıklamak mümkün : Sallama bi site ismi verelim:
www.sallama.gen.tr şimdi bu ismi google ın backlink olarak gördüğü sayfalarda aradığımızda ilginç bir şeyle karşılaşırızzz
Bi problem vardır ki o da şudur : AAAAA google backlinki olarak görünen sayfada sitemize link falan yoktur aslında. E peki link falan yoksa google amca size bu siteden nasıl backlink varmış gibi görüyor derseniz
Ben de derim ki önce reklamları izleyelim sonra yayınımıza kaldığımız yerden dewam edecez derim
Bir kaç yorum alayım fikirlerinizi merak ediyorum çünkü. Onların üstüne konuyu deşelemeye dewam ederiz. Hürmetler.