İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Backlink ve Tanıtım Yazısı Stratejileri

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Seo optimizasyon çalışmalarının olmazsa olmaz kritellerinden biride backlink ve tanıtım yazısı alımlarıdır. Biliçsizce alınan backlink ve tanıtım yazıları seo açısından fayda oranı düşük, maliyet açısındanda yüksek bir çalışma olabiliyor, bu yazımızda seo çalışmalarınıza ışık tutacak nitelikte bilgilere yer vermeye çalışacağız. Öncelikle stratejinizi iyi belirlemeli ve hedef kelimeyi iyi analiz etmelisiniz. Hedef kelime belirlendikten sonra en zahmetli iş ise içeriğe uygun siteler, bloglar bulmaktır, yine bu konuda sık ve en çok yapılan hatalardan biride sadece ana sayfaya alınan linklerdir.

Backlink Alımı
Hedef kelimenizde seo çalışması yaparken, alacağınız backlinlerin kalitesi ve niteliği önem taşır. Link alınan sitenin hangi özelliklerini analiz ederek alım yapmalısınız:

Sitenin içeriği ( hedef kelimeye uygunluğu )
Sitenin pagerank durumu
Sitenin hit ( alexa ) bilgileri
Sitedeki link çıkış sayısı
Site içeriğinin kalitesi ( özgünlük ve güncellik )
Sitenin index durumu

Yukarıdaki maddeler link alımlarındaki standart maddelerdir, bu kritelleri iyi değerlendirerek alınan linklerden maksimum fayda sağlayabilir ve bütçenizi optimize edebilirsiniz. Kuvvetli backlinklerin anasayfaya alınarak, hedef kelimeden ziyade site isminizi içermesi kalite puanınızı arttıracaktır buradaki stratejiyi iyi kurgulamak gerekiyor.

Tanıtım Yazısı Alımı
Hedef kelimede yapılan seo çalışmalarında özellikle son dönemlerde tanıtım yazıları daha doğal gözükmekte ve yaygın olarak tercih edilmektedir. Tanıtım yazısı alırken standart sorgulanması gereken özellikler:

Sitenin içeriği ( hedef kelimeye uygunluğu )
Sitenin pagerank durumu
Sitenin hit ( alexa ) bilgileri
Sitedeki link çıkış sayısı ( yayınlanan tanıtım yazısı adeti )
Site içeriğinin kalitesi ( özgünlük ve güncellik )
Sitenin index durumu

Yine yukarıdaki maddeler tanıtım yazısı alımlarındaki standart maddelerdir, ek olarak tanıtım yazısı alımında en sık yapılan hatalardan biriside sadece anasayfaya alınan hedef kelimedeki linklerdir.Tanıtım yazılarınızda mutlaka linkleri sitenizin geneline dağıtmalı ve siteyi genel olarak güçlendirmelisiniz. Tanıtım yazılarınızı olabildiğince özgün ve uzun tutmayı sağlayın, karakter sınırı olarak minumum 500 kelimede olması gerekiyor ve yazı içersinde konu ile alaklı video ve resimlerde ekleyerek yazıyı daha faydalı bilgi veren bir imaja sokmak etki oranını arttıracaktır. Yayınlanan yazıları sosyal medya platformlarında paylaşarak seo açısından etki oranlarını arttırmaya yönelik çalışmalarda bulunabilirsiniz.

Sektörde sıkça yapılan backlink ve tanıtım yazısı alımlarındaki hatalara çözüm getirmesi dileğiyle…

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.