İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bana Yardımcı Olabilercek...

K

Kozmik

Misafir
slm arkadaşlar ben daha yeniyim bir tavsiye üzerine size sorabileceğim bazı sorularım var bilen arkadaşlarım var ise çok memnun olurum

traffic nedir? ne işe yarar.
bandwith nedir?ne işe yarar.
bu soruların cevabını verirseniz çok mutlu olurum.
birde sitemin ziyaretçi sayısını nasıl öğrenebilirim

hepinize tek tek teşekkür eder sevgi ve saygılar sunarım.

W

Whiteen

Misafir
Bandwith; Diyelimki sitende bir resim var 50kb boyutunda sitene günde 10 kişi giriyor 500kb bandwith yiyiyor siten günlük ve bu 500kb senin hosting şirketinin sana verdiği limitten düşülüyor.

K

Kozmik

Misafir
biraz daha açarmısınız yani linkler içindemi öyle ben amatörüm ve sizin yardımınıza ihtiyacım var.

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bandwidth (trafik veya bant genişliği).. Bu bir rakamsal değerdir.
Web siten yayin yaparken, sunucuda barindirilir, ve bir ziyaretçi sitene girdiği zaman sunucudan ziyaretçinin browser ina web sitenin içerigi veri olarak aktarilir. Misal, sitenin tasarimini yaparken bir ana sayfa yapiyorsun. bu sayfanin diskindeki büyüklüğü 120 KB olsun. Bu 120 KB in içinde sayfanda kullandiğin text ler, gif ler Jpg ler hepsi daihil... ve bu siteni sunucuya upload ediyorsun. sitene bir ziyaretçi geldiğinde sunucudaki sayfan ziyaretçinin bilgisayarina aktariliyor, o sayfanin ziyaretçinin bilgisayarina aktarilmasi icin 120 KB lik bir verinin sunucudan ziyaretçiye ulaşmasi gerekiyor.. ve işte o esnada senin sunucu bu değeri hemen yaziyor deftere :) bu eleman 120 KB bant kullandi diye.. böylece ziyaretcilerin sayfalarinda dolaşarak belli bir veri trafiği oluşturuyor... derken senin defterindeki değer gitgide büyüyorr. ve GB larla ifade edilen değerlere ulaşiyor.. Hosting firmanin sana verdiği limitlerin altinda kalirsan sorun yok, fakat eger limiti aşarsan ek fatura ödeyebilirsin, hosting firmanin insafli ise göz yumabilir :)

Ne kadar uzun ve karişik yazmışım ya.. :) ben bile güldüm kendime. ama naparsin bant olayini anlatmak da baya bi zor işmiş ya..

Arkadaşım umarim anlamişsindir. halen anlamamiş isen.. "Band olayi anlatilmaz YAŞANIR" yaşa ve gör derim :)

K

Kozmik

Misafir
Çok teşekkürler arkadaşım yardımın için çok güzel yazmışsın
bende ilerde işi iyi bi kaparsam senin siterehber gibi bi site açmayı düşünüyorum senin site mükemmel olmuş eline sağlık işlerinde başarılar.

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Rica ederim.. Umarim tez zamanda olayi kaparsin ve senin sitelerinde bu web aleminde yerini alir.. Başarilar sana..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5