İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bandwith bu kadar çabuk dolar mı ?

supheli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Arkadaşlar sitemi 7 gb band genişliğine sahip bir hostta barındırıyorum.Ama bu bant genişliği nedense hemen doluyor.500-600 tekil hit alıyorum günde.Bu kadar çabuk dolması normal mi?

soulmy

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
8
Her bir hit 2mb lık band kullansa 500*2=1000mb yapar. Çabucak dolması normal. Yanlışım varsa söyleyin.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Default bir tema dene üstadım bide öyle bak sonuçlara. Ek olarak logonun kb boyutunu düşür imkanın varsa.

supheli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Bu konuda bilgi olarak eksiğim var.Dediğin doğru olabilir.Diğer üyeler bakalım ne diyecek.O zaman yeni bir host bulmanın zamanı geldi.

soulmy

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
8
Senin host free mi yoksa ücretli mi?

supheli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Tavsiyelerine uyacağım Hocam.Eski temada bu kadar kolay dolmuyordu.Yorumlarınız için teşekkürler.
Host bir arkadaşın bandwith arttıra artıra bıktı.Ya sponsor bulacağım ya da paralıya döneceğim.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Hostta sıkıntı yoktur, site açılsın yarın bi inceleyeyim ben üstadım o zaman. Ben şuana kadar 3 kere ödeme yaptım trafik için, ek maliyete katlandım. Sonunda baya uzmanlaştım sayılır bu konuda :)

Kullandığın temadaki, images klasörüne gir, resimlerin boyutlarına bak.

Ben bu ay yeni bir temaya geçtim, facebook, twitter, delicious benzeri logoların bulunduğu resimlerin herbirinin boyutu 70kb civarındaymış. 6 tane bu şekilde sosyal medyada paylaşma logosu vardı sitemde.

Onların hepsini 2-3kb a kadar düşürdüm. Temadaki resimler kastırıyordur trafiğini. Host firması sahtekarlık yapmaz sanırım.

Ya default temaya geçin yada dediğim gibi resimleri inceleyin, boyutu büyük olan var mı ? yazılarınıza eklediğiniz resimlerin boyutları nasıl ?

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
O kastırıyor hocam trafiği, bende aynı hatayı çok yaptım, 2 defa paket yükselttim, bir kere trafik aldım ekstra ücrete katlanarak, sonunca çözdüm olayı. Sitedeki yazılara bile 500-600kb resim ekliyodum eskiden :)

images klasörü birde hosta erişebildiğin zaman, uploads klasörünede bak, 50kb üstünde resim olmazsa iyi olur bu bölümdede, hatta 50kb bile fazla.

Hürriyet-milliyet gibi sitelerde bile 15-20kb oluyor resimler, biz onlardan zengin değiliz :)

erhana

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
arkadaşın dedikleri harfiyen dogru resımlerı kucultupte yerleştırın en çok band resılerden gıder vıdeo vs gıbı seyler yoksa benım sınırsız oldugu ıcın hıcbır sekılde kafamı yormuyorum :D

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Bu temanın fazla yormaması lazım bandwithi, eski halini bilmiyorum gerçi ama bu temada gayet hoş geldi benim gözüme üstadım ;)

supheli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
İLgilenip baktığın için teşekkürler.Bu temanında ie9 uyum sorunu var onu halledemedim gitti.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
doğru üstadım ie de sıkıntılar var. Çözemezsen seo admax veya channel magazine temalarınıda tavsiye ederim, daha önce kullandığım temalar, seo açısından da hızlılar.

supheli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Çözemezsem deneyeceğim dediğin temaları.Her şey için teşekkürler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.