İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Banka ve PTT havalesi hakkında sorum var.

neoorog

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Bir kaç gün içinde bir yere para göndereceğim. Ödeme için IBANN kodu gerekiyor mu yoksa eski hesap numarası yeterli mi ?

+

Bir şey daha soracağım PTT'den havale yaparsak karşı taraf en erken ne zaman alabilir ?

T

trgy

Misafir
İban kodu şu an için zorunlu değil ama olursa iyi olur.

Ptt'den para gönderdiğiniz zaman 1 dakika sonra diğer şubedeki arkadaşınız parayı çekebilir.

neoorog

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Her iki gönderim için de havale ücreti nedir ? Havale edilecek miktar 250 TL.

T

trgy

Misafir
Banka aynı ise havale ücreti alınmıyor çoğu bankada. Fakat siz eft yapacağım derseniz her banka için değişiyor.

Ptt ise 100 TL'ye kadar bir miktar alıyordu sanırım daha sonrası için farklı bir miktar alıyordu diye hatırlıyorum. Onun ücreti ise 5 ile 10 tl arası olması gerekli baya bi önce yapmıştım aklımda kalmış.

neoorog

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
Gönderimi aynı bankadan yapacağız. Eft ile havale arasındaki fark tam olarak nedir ? Ben gönderim için havale yazdım. Hangisi daha iyiyse onu yaparız yani. :)

jamaika

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
eft senin bankadandan başka bir bankaya, havale aynı banka içinde para aktarımı için. senin için uygun olanı havale yani.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.