İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Başkent Üniversitesini Protesto Ediyoruz!

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
http://www.baskentprotesto.in adlı oluşturduğumuz web sitesinden bizi destekliyorsanız imzalarınızı bırakınız.

Neden protesto ediyorsunuz? Cevabını yazıyı tamamen okuduğunuzda anlayacaksınız..

İlginiz için şimdiden teşekkürler..

" Bu protestoyu Başkent Üniversitesi Yurt Öğrencileri ile beraber başlatmış olup, Başkent Üniversitesi’ne ciddiyetimizi, sesimizi duyurduktan sonra bitirmeyi planlıyoruz. Çünkü Başkent Üniversitesinin gerek Başkent Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi, gerek Öğrenci Sosyal Tesisleri yönetimi, gerekse Üniversite Rektörlüğü söylediğimiz eksiklikleri dikkate almamakla birlikte, bütün hataları – sıkıntıları – problemleri halı altına süpürmektedir.

Yaklaşık 2 Yıldır her türlü iletişim kurmamıza, mail atmamıza, birebir görüşmüş olmamıza rağmen Yurt Öğrencilerine İnternet konusunda eziyet çektirilmiştir ve hala da çektirilmektedir!

Biz Başkent Üniversitesini Eğitim’in kalitesi, Sosyal hayatımızın düzeni ve ne umutlarla geldik. Fakat Başkent Üniversitesinin bir çok konuda (özellikle öğrenci yurtları) bize deyim yerindeyse eziyet çektirdiğini düşünüyoruz.

Dolayısı ile Başkent Üniversitesi Öğrencileri olarak “Üniversitemizdeki ve Yurdumuzdaki İnternet’in” gerçek İnter-NET olmasını istiyoruz. İnternet demek “International Network” kelimesinden yola çıkacak olursak “Dünya Şebekesi, Dünyaya açılan şebeke” demektir. Bunu Türkiye’nin En büyük Üniversitelerinden birisi olan Başkent Üniversitesine bu satırlardan öğrettiğimiz için üzgünüz.

İşin daha da detayına girmek istersek bizi daha iyi anlayabilirsiniz düşüncesiyle ; (Yazının devamı için ana sayfamıza bakınız.. tıklayın..)

Ayrıca facebook grubumuz kurulmuştur, destek vermek ve gelişmeleri takip etmek isteyenler http://www.facebook.com/group.php?gid=350160207057 üye olabilirler.

Tekrar teşekkürler..

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Her türlü protestoyu protesto ediyorum!
imza vs diye email toplamaya dayalı bir şey gibi bu...

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Her türlü protestoyu protesto ediyorum!
imza vs diye email toplamaya dayalı bir şey gibi bu...

Haklısınız öyle anlaşılabilir bir webmaster platformunda bu şekilde yazmam.
Büyük bir not bırakıyorum doğru email adreslerinizi yazmayın diye, yeterli olur mu bilgi?

Eleştirin için de teşekkürler..

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Sesinizi yükseltmeniz güzel birşey...

Tam 1.5 yıldır halı altına süpürülüyor olaylar ve biz öğrenciler yumuşatılmaya çalışılıyor. Bu gerçek bir tepki hakkımızı tamamen arayacağız. Destek verdiğin için teşekkür ediyorum..

Ayrıca bilgi dostum, ana sayfaya kalın, renkli ve büyük boyutta düzenlemeyi yaptım. Kimse e-mail adresini vermek zorunda değil ki vermeyin zaten bize ordaki sayı önemli..

Bir problem yoksa eğer yazıyı okuyup destek veriyorsan desteklerini bekliyoruz..

Tekrar teşekkürler..

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Sizi tanımam etmem ancak gelen yüzlerce spam emaillerden dolayı; yoğurdu üfleyerek yemek zorundayız.
Tepkinizde haklısınız, umarım ciddiye alırlar!
(En azından üniversitenin kötü reklamının yapılmamasını isteyeceklerini düşünüyorum)

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Sizi tanımam etmem ancak gelen yüzlerce spam emaillerden dolayı; yoğurdu üfleyerek yemek zorundayız.
Tepkinizde haklısınız, umarım ciddiye alırlar!
(En azından üniversitenin kötü reklamının yapılmamasını isteyeceklerini düşünüyorum)

Aynen katılıyorum, bende sizin gibi düşünürdüm bu şekilde birşey olsaydı. Ama gerekli düzenlemeleri yaptım.

Tek amacımız Başkent Üniversitesinin bu konuda bizi ciddiye alması. İlginize tekrar teşekkürler..

E

Ephitet

Misafir
Aynısını doğu akdeniz üniversitesi için bizler yapmıştık, internet üzerinden değil kampüste 10.000 e yakın imza topladık gittik rektörlüğe verdik ve yurtlar bölgesinin interneti özelleştirilmişti. Şuan 1-2 farklı network sağlayıcısı çeşitli paketler sunuyor öğrencilerine ve rapidshare vs. okul döneminde yasakken şuan serbest.

O yüzden ne çektiğinizi iyi anlıyorum ve destekliyorum.

X

Xman

Misafir
Ben şahsım adına bu girişiminizi desteklemiyorum, sorunun çözümü için 1.5 yıllık süreçte neler yaptınız, rektörlük dışında hangi ilgili kuruluşlara başvurdunuz ( yök, hükümet vs..) bence bu sorunun çözüm platformu internet yada protesto değil, bu yaptığınız şey süreci dahada zorlaştıracaktır, amaç çözüm üretmekse başvurulacak yol bu olmamalı. Ayrıca burası bildiğim kadarı ile özel bir üniversite ücreti mukabilinde eğitim aldığınız bir kuruma nasıl oluyorda böyle ufak bir detayı kabul ettiremiyorsunuz. Ayrıca böyle bir protestoya başlamadan önce umarım bu girişimin hukuki boyutlarını irdelemişsinizdir. Kolay gelsin.

Tamamen kişisel görüşümdür.

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Ben şahsım adına bu girişiminizi desteklemiyorum, sorunun çözümü için 1.5 yıllık süreçte neler yaptınız, rektörlük dışında hangi ilgili kuruluşlara başvurdunuz ( yök, hükümet vs..) bence bu sorunun çözüm platformu internet yada protesto değil, bu yaptığınız şey süreci dahada zorlaştıracaktır, amaç çözüm üretmekse başvurulacak yol bu olmamalı. Ayrıca burası bildiğim kadarı ile özel bir üniversite ücreti mukabilinde eğitim aldığınız bir kuruma nasıl oluyorda böyle ufak bir detayı kabul ettiremiyorsunuz. Ayrıca böyle bir protestoya başlamadan önce umarım bu girişimin hukuki boyutlarını irdelemişsinizdir. Kolay gelsin.

Tamamen kişisel görüşümdür.

Hukuki boyutunda bir problemle karşılaşacağımızı düşünmüyorum gerekli bilgileri bazı avukatlara sorduk ve aldık.

Ayrıca 1.5 yıllık süreçte inan ki çok şey yaptık. İnternet 22mbit ulaknet bağlantısı ile sağlanıyordu. Tamamen bu internet kullanılamaz haldeydi. Bu konuda 8 ay TTNET bağlantısını bekliyoruz cevabını aldık.

Biz tam 1 yıldır TTNET bağlantısını bekliyoruz ve bu konuda hiçbirşeyiniz bize bağlı olmayacak dendi direk Sistem sorumlusu tarafından. Ama şuanda TTNET geldi ve durum daha da kötü.

Sistem uzmanı Ahmet bey'in kartı bende var her sorunda arıyorum gerekli bilgileri veriyorum, ama bu konuda Yurt öğrencileri 4 yıldır zaten her yere başvurularını yapmışlar.

Ayrıca benim bu yıl okulum bitiyor ben haksızlık için mücadele ediyorum. Fortinet cihazını zaten Your-freedom benzeri programla aşabiliyor bazı öğrenciler bunu almak bize de zor değil.

xman bizim söylemek istediğimiz nokta bizimle dalga geçilir cinsten 8-9 aydır, 1-1.5 yıldır bu konuda bizi oyalamaları.

Biz parasını veriyorsak İnterneti bize sağlamak zorundalar.

Aynısını doğu akdeniz üniversitesi için bizler yapmıştık, internet üzerinden değil kampüste 10.000 e yakın imza topladık gittik rektörlüğe verdik ve yurtlar bölgesinin interneti özelleştirilmişti. Şuan 1-2 farklı network sağlayıcısı çeşitli paketler sunuyor öğrencilerine ve rapidshare vs. okul döneminde yasakken şuan serbest.

O yüzden ne çektiğinizi iyi anlıyorum ve destekliyorum.

Çok teşekkür ediyorum, bizde rapidshare filan istemiyoruz şuanda girdiğim 10 siteden 6'sı engelli :)

X

Xman

Misafir
Biz parasını veriyorsak İnterneti bize sağlamak zorundalar.

Bende buna vurgu yapıyorum, paralı bir üniversitede okuyorsanız iş bu noktalara gelmeden çözülmeliydi, neticede ortada ticari bir durum var ve para ödeyenler olarak sizin elinizin güçlü olduğu bir konumda sonuca ulaşamamışsınız.

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Bende buna vurgu yapıyorum, paralı bir üniversitede okuyorsanız iş bu noktalara gelmeden çözülmeliydi, neticede ortada ticari bir durum var ve para ödeyenler olarak sizin elinizin güçlü olduğu bir konumda sonuca ulaşamamışsınız.

Haklısınız, ama ilk önce arkamıza destek alıp yök'e veyahutta başka yerlere başvurmamız doğru olmaz mı sizce..

Burdakilerin herşeye cevabı var, odada küçücük elektrkli ocağı yasaklama sebeplerini elektrik çarpar olarak cevaplıyorlar.

Ayrıca internet konusunda ailelerimiz de gerekli görüşmeleri yaptı okul'la ama sonuç yine yok.

Bakalım birde böyle deneyelim ondan sonra savcılık mı yoksa yök'mü nereye gidilecekse oraya da gideriz.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Hangi siteler engelli? Internet icin bir ucret veriyor musunuz

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Hangi siteler engelli? Internet icin bir ucret veriyor musunuz

Şu şu siteler engelsiz desem daha doğru olur..

İnternet için yurt ücretiyle birlikte ücret ödüyoruz. Aynı okula verdiğimiz paradan 200 TL servisler için kesilmesi gibi.

Tanıtım broşürlerinden tutun bilgilendirmelere kadar hepsinde Yüksek hızda İnternetten bahsediliyor.

Aslında yasal olmayan bir kaç büyük konu daha var da onları ben hiç gündeme getirmeyeyim şimdi..

OnuR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
52
Örnek şuanda baskentprotesto.in adresine yurttan erişilemiyor, hehe :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.