Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bi ara internette registry'de ve win.ini'de değişiklik yapmadan windows başlangıcındaki program çalıştırmakdan bahsediyordu. Nasıl olduğunu bilen arkadas var mı?
Bi ara Norton'un Firewall'ulunu uninstall etmeden sadece başlangıçtan kaldırmayı denemiştim. Win.ini'ye, başlangıca ve registrye baktım registery'de bi anahtar vardı onu sildim yeniden başlattım yine çalıştı. Ne yaptımsa kaldıramamıştım. Neyse sanırım bazı virüs programları da bu dediğimi yapıyor ama nasıl olduğunu merak ediyorum.
Merhaba.
Anladım ne demek istediğini Registry>Run satırının dışında run services, runonce, RunOnceEx v.b. gibi satırlarda oluşturulabiliyor programlar tarafından. bunun dışında, mesela icq şu anda anahtar yolunu hatırlayamadığım bir yerden başlatıyordu kendini(run ile alakasız bir yerdi). programın exe ismi ile registry de arattığın zaman bi şeyler bulabilirsin.
Teşekkürler dostum Fakat Icq'nun başlangıca yazdığı yer HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\curret version\run gibi bi yerdi. Dİğerleri zaten dediğin gibi LOCAL_MACHINE kısmında yer alıyor. Ama ben büyük ihtimalle bu işin registryden değilde başka yollarla yapıldığını düşünüyorum. Ve dediğim gibi Norton'un registry'deki nerdeyse tüm nahtarlarını sildim/değiştirdim. Başka bi şey olmalı.
dostum xp de ve me de bulunan bir özellik..
bilmiyorum daha önce söylendimi ama açabilirsen donatılarda sistem bilgisi adında bir başlık var..
açması zaman alıyor ama oradan başlangıç programlarını değiştirebilirsin.
norton için mesela navagent olarak geçiyor..
saygılar. [email protected]
Ya ya. Msconfig sadece registry'deki iki Run anahtarını okuyor (Run Service, RunOnce vs bile yok) ve winini ve Start menu'deki startup kısımları. Bunlar bilinen şeyler zaten. Biz undocumented bi şeyden bahsediyoz. Ve sen sadece msconfig'in yolunu bilen biri olarak fazla cüretkar konuşuyorsun.
kusura bakmayın profesörüm yanlış bişey mi söyledik.benim bildiğim bu dedim. eskiden windowstayken ben bu iş için system mechanic le istediğimi yapıyodum. şu anda linuxte olduğum için aklıma o geldi. neyse yardım etmeye çalıştık bi küfretmediğin kaldı
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.