İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bedelli askerlik kolaylıkla geliyor

Silence-

0
İyinet Üyesi
Reaction score
26
İş yaşamına atılmış ya da lisansüstü eğitim yapmakta olan gençlerin beklediği bedelli askerliğin çıkartılması yolunda hükümet içinde güçlü bir irade var. Bu defaki bedelli ucuz olacak ve ödeme kolaylığı getirecek.

598620100827110602952.jpg

Taraf gazetesinin haberine göre, AK Parti'den adının açıklanmasını istemeyen bir milletvekili, gerek mecburi askerliğin süresi, gerekse bedelli askerlik imkanının yaratılması konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner arasında görüşmelerin yapıldığını hatırlatarak, "Başbakan bedelli askerliği istiyor. Hüakümet bedelli askerliğin uygulamaya konması konusunda kararlı" dedi.

Planlanan düzenlemede bedelli askerlikten yararlanacak olanlardan daha az miktarda para tahsil edilecek ve ödeme kolaylıkları getirilecek.

Erdoğan, referandum öncesinde bedelliyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, önlerine geldiğinde değerlendirecekleri yolunda bir açıklamayla bu uygulamaya yeşil ışık yakmıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise tek tip askerlik modeliyle ilgili bir soru üzerine TSK'nın bu konuda yaptığı çalışmayı hükümete göndermediğini hatırlatarak "Prensip olarak askerlik süresinin bu kadar uzun olmasına karşıyım, kısada eşitliği konuşabiliriz" demişti.

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, göreve gelir gelmez yaptığı açıklamada eğitim seviyeleri ne olursa olsun 9 ya da 12 ay olarak kamuoyunda spekülasyonu yapılan tek tip askerlik modelinin uygulanacağını duyurmuştu. Ancak hükümet, bu konuda nihai kararı verecek olanın siyasi otorite olduğunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ağzından yaptığı açıklamayla netleştirmişti.

Bedelli konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile görüşmeleri sürdüren hükümet, uygulamayı hayata geçirmekte kararlı. Ankara'daki görüşme trafinin ardından nasıl bir karar çıkacağı merakla bekleniyor.

TARAF

G

gonlubol

Misafir
Taraf gaztesi akp nin yandaş gastesi o yüzden okuyarak zaman kaybetmeyin

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
bedellinin açıklaması nedir?paran varsa git 1 ayda gel, paran yoksa git aylarca askerlik yap,ölür müsün kalır mısın beni ilgilendirmez demek değil mi?parası olan gidecek 1 ay spor yapacak,olmayan dağda mı olur çatışma da mı olur kim bilir.Allahtan dileğim bu bedelliye onay veren bütün vekillerin,bakanların,başbakanın hepsinin ocağına şehit acısı düşürsün de anlasınlar benim güzel ülkemde ki parasız olanların halini

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Konu parası olanın veya olmayanın yapması değil.
Konu askerliğin zorunlu olması.
Değişmesi lazım bu sistemin.

umit_agdeniz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Konu parası olanın veya olmayanın yapması değil.
Konu askerliğin zorunlu olması.
Değişmesi lazım bu sistemin.
bedelli konusunu kastedmiştim ancak dediğin olay da doğru sistem çok ters işliyor,profosyonel ordu çalışmaları diyorlar inşallah gerçekten de profosyonel bir orduya kavuşuruz.

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
bedelli askerlik çıkarsa halk bu hükümete bedelini ödetmesinide bilir

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Çürük çraporu almak için 60-70bin dolar ödüyorlar
Heralde bedelli için 100bin lira çıkar bu asker kaçaklarından

X

Xman

Misafir
Bedelliyi isteyen cemaatciler, hoca efendi bu konuda ısrarlı, hükümetteki temsilcileri Bülent Arınç'ı görevlendirmişler bu konuyla ilgili olarak, Tayyip Erdoğan ancak bir yere kadar direnebilir, malum haziranda seçim var ve cemaatin %15 lik oyunu kaybetmek işine gelmez. Bedelli askerlik yakındır, amerikadaki cemaatçilerimizin gözü aydın.

hlm-bayrak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
bu olay tamamen askeri yıpratma yok etme politikasıdır
bizim askerimiz ne zaman paralı olmuştur
bizim askerimiz vatan savunması için ordadır
bunu sanırım yan gelip yatanlar için düşünmüşler

bedelliymiş
millette ekmek alacak para yokken bunun için mi para verecek
ne yani parası olan parasını ödeyip yan gelip yatar
parası olmayan biz gibi vatandaşların evlatları da can verir değil mi

ne söylenebilir ki .....

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.