Beşiktaş'ta Samet Aybaba ile yolların ayrılmasının ardından başlayan teknik direktör arayışları sürüyor.
Siyah Beyazlı kulüp, bir süredir görüşme halinde olduğu Robert Prosinecki konusunda sonuca ulaşamadı. Hırvat teknik adamın Kayserispor ile yola devam etme kararı vermesi sonrası futbol komitesi rotasını Almanya'ya çevirdi. Geride kalan sezonun ardından 14 yıldır sürdürdüğü Werder Bremen teknik direktörlüğü görevinden ayrılan Thomas Schaaf için temaslara başlayacak olan yönetim kurulu, kesin kararını henüz veremedi. Ancak başkan Fikret Orman'ın bizzat görüşeceği Alman teknik adam hakkında bazı yönetim kurulu üyelerinin olumsuz görüş bildirmesi, sürecin uzamasına neden oluyor.
SCHAAF'A GÜVENMEYEN YÖNETİCİLER VAR
Prosinecki konusunda sonuca ulaşılamaması sonrası yönetim içinden bazı isimler aktif futbolculuk yaşantısı ve teknik direktörlük kariyerinde Werder Bremen dışında başka bir kulüpte görev yapmayan 52 yaşındaki teknik adamın, Türkiye'de başarılı olamayacağı görüşünü savunuyorlar. Ayrıca Futbol Genel Direktörü Önder Özen'in yaptığı 'Teknik direktörümüz ya her şeyi başarmış, ya da başarı potansiyeli yüksek genç bir isim olacak' tanımlamasına Schaaf'ın uymaması durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Teknik adamlık kariyerinde 1 Almanya Şampiyonluğu, 3 de Almanya Kupası bulunan Thomas Schaaf'ın bu iki kritere de uymaması yönetim içinde rahatsızlık yaratıyor.
YÖNETİMDEKİ BAZI İSİMLER YERLİ TEKNİK ADAM İSTİYOR
Öte yandan Aybaba sonrası takımı yabancı bir teknik adama emanet edeceğini açıklayan Başkan Orman'a yönetim içinden karşıt görüşler çıkmaya başladı. Özellikle dün Fikret Orman'ı arayan yöneticilerin Türk teknik adam için görüş bildirdikleri kaydedildi. Bu isimler arasında Mustafa Denizli, Ertuğrul Sağlam, Mehmet Özdilek ve Şenol Güneş'in yer aldığı öğrenildi. Ayrıca Önder Özen ile de konuşan yönetim kurulu üyelerin Özen'e de yerli teknik adam konusunda ısrar ettikleri belirtildi. Ancak Önder Özen'in teknik direktörün kesinlikle yabancı olmasını istediği ve bu konuda yönetim kurulu üyeleri ile fikir ayrılığına düştüğü bildirildi. Beşiktaş'ta yeni teknik direktör konusunun önümüzdeki hafta netleşmesi beklenirken, ortaya çıkan kriz ortamının nasıl normale döneceği merak ediliyor.
Her türlü hakkı saklıdır.