İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Beyinsiz, Kimliksiz Toplum Yaratılıyor - ABD gibi

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mrb,,

Yorumlarınızı bekliyorum

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 'boş zamanı değerlendirme ve kitap okuma alışkanlığı' raporunda, Türkiye'nin televizyon izleme açısından dünyada ikinci sıradan, ABD ile birlikte ilk sıraya çıktığı tespiti yapıldı.
"Her Türk vatandaşı günün 3.5 saatini televizyon başında geçiriyor. 3.5 saat, yarım gün eğitim yapan bir okulda günlük eğitimin süresine eşittir. Dizi furyasıyla bu rakam 4 saate çıkmıştır" denilen raporda, ulusal kanallarda haftada 40 yerli dizinin yayımlandığına işaret edildi. Raporda, çeşitli ülkelerde günlük TV izleme süreleri konusunda şu bilgiler verildi: ABD - Türkiye: 4 saat, İngiltere: 3 saat 20 dakika, Japonya: 3 saat 15 dakika, Avustralya: 3 saat, Almanya: 2 saat 55 dakika, Fransa: 2 saat 50 dakika, Peru: 2 saat 40 dakika, İsveç: 2.5 saat.

------------EN BUYUK SORUN EGITIM DIYORUM, BIZI GERCEKTEN AMERIKALILAR GIBI BEYINSIZ DUSUNEMEYEN TOPLUM YAPICEKLER

G

guajira

Misafir
olacağı buydu zaten. gazetelerin magazin dergilerine döndüğü, kişi başına düşen kitabın 1/6 olduğu bir ülkede milletin dizi izlemesi doğal. geçenlerde gazetede bir yazı görmüştüm okumayı özendirmek isteyen bir yayınevi ünlülerin kitap okurken göründüğü bir reklam çekecekmiş. amma etkili olur hani. bence kitap fiyatlarında adam akıllı bir indirim yapsalar daha iyi olurdu. ahmet altan denedi ama pek rağbet göstermedi yayıncılar.

silenceofdarkness

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
japonya ust sıralarda olmasina ragmen gayet iyi demekki olay tv izlemek degil gereksiz boş programlari izlemek kimisi technology channel discovery channel izler kimisi ise televole kaynanalar yiyişiyor

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.