İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bıktım! Wordpress Sunucuyu Kasıyor

T

trgy

Misafir
Arkadaşlar 20-30k arası hit wordpress siteye sahibim ve artık bıktım gerçekten denemediğim şey kalmadı. Nedir bu wordpressten çektiğim.

Yaptıklarımı söyliyeyim yorum sizin.

1-temadaki tüm sorguları kaldırdım link şeklinde verdim.
2-Sadece 1 adet eklenti kullanıyorum o da wp seo.
3-wp supercache kurdum bana mısın demedi.

Ne yapacağım artık delirmek üzereyim. Bi fikir veirr misiniz?

Sunucu dayanmıyor bu wordpress'e :(
 

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,382
Reaction score
86
al bendende o kadar sunucu arıyorum kovuldum kovulacağım sunucudan
 
T

trgy

Misafir
Drupal hakkında fikri olan varmı?

Wp'den drupal'e geçiş yapılabiliyor mu?
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
İşte bu sebeplerden dolayı wp ve benzeri hazır scriptlere hiç içim ısınmamıştır.

Bildiğim kadarıyla yapacağınız değişiklikler ile bir yere kadar rahatlıyorlar.

Bence yapabileceğiniz tek şey wp'nin veritabanı yapısınav göre kategorleri, yazı içeriğini vs... php ile yeni düzenlemeler ile çektirmektir. Ben sadece bir sitede wp kullanmaktayım gerçi hiti fazla değil ama aşağıdaki değişikliği yaptıktan sonra bile aşırı bir değişiklik oluyor.

Kullandığınız temayı bilmiyorum ama açıklayayım.

benim temamda single.php yazıların detaylarının bulunduğu sayfayı göstermekte ve orada şu fonksiyonu kullanıyorum:

PHP:
<? $qq = mysql_query("select * from wp_posts where ID = '".$id."' ");
    $qw = mysql_fetch_array($qq);
 ?>
<h2><? echo $qw['post_title']; ?></h2>	
<div class="entry">		
<? echo $qw['post_content']; ?>
</div>

Bu fonksiyon bile baya bir rahatlamaya neden oldu.

Bu ve benzeri düzenlemeler ile rahatlık sağlayabilirsiniz.
 
T

trgy

Misafir
Sitenin adersini verebilirmisiniz?

pm attım. Siteyi incelersen anasayfadaki konu sayısını bile 1'e düşürdüm. :)

Load değerinden dolayı kapanıyormuş site.

login as: root
[email protected]'s password:
Last login: Sun Aug 30 15:42:57 2009 from 212.68.41.6
w
root@client-100-5-102-94 [~]# w
21:18:56 up 2 days, 5:02, 2 users, load average: 8.68, 9.49, 9.64
USER TTY FROM LOGIN@ IDLE JCPU PCPU WHAT
root pts/0 88.250.175.220 21:18 0.00s 0.03s 0.00s w
root pts/1 212.68.41.6 Sun15 29:08m 0.07s 0.07s -bash
root@client-100-5-102-94 [~]# w
21:19:46 up 2 days, 5:03, 2 users, load average: 3.46, 7.89, 9.09
USER TTY FROM LOGIN@ IDLE JCPU PCPU WHAT
root pts/0 88.250.175.220 21:18 0.00s 0.03s 0.00s w
root pts/1 212.68.41.6 Sun15 29:08m 0.07s 0.07s -bash
root@client-100-5-102-94 [~]# free -m
total used free shared buffers cached
Mem: 2048 129 1918 0 0 0
-/+ buffers/cache: 129 1918
Swap: 0 0 0
root@client-100-5-102-94 [~]#
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
TrgyYlmz senin problemin Etiketlerle alakalı. Çok sayıda etiket kullanıyorsun, etiketler farklı bir tabloda tutuluyor ve belirli aralıklarla etiketler ile konular wp tarafından update ediliyor. Yani bir etiketin alakalı olduğu konular update ediliyor. Cok sayıda etiket oldugu icin tek seferde birden fazla sorgu arkaplanda gerceklesiyor ve SQL down oluyor.
 
T

trgy

Misafir
Hmm anladım bir de etiketleri azaltayım o zaman temada düzenlemeler ile. Teşekkür ederim. Yardımınız için. :) Geri dönüş yapacağım durumun nasıl olduğuna dair.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Akismetide iptal etmenizde fayda var..
Akismet kullanmak yerine;

Yorum yazma kısmından URL giriş kısmını kapatıp(trgylmz sen o satiri silmekle dogru birsey yapmissin)
Wp-Admin'de Tartışma sayfasında kara liste kısmına şunları ekleyin,

vegas
map.html
members
Members
[link=

alt alta gelecek şekilde olsun. Böylece spam mevzusu neredeyse 0 a inecektir.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
TrgYlmz, Wordpress'in POST Revision özelliğini kapatırsanda SQL deki yükü iyice hafifletmiş olursun, yaklasik 7000 tane gereksiz satırı az once SQL tablondan sildim.
 
T

trgy

Misafir
Peki şöyle birşey yapabilir miyiz ya da faydası olur mu? Etiketleri Url yerine sadece isim olarak verebilir miyiz?
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Footerda hata kodu var

<b>Fatal error</b>: Call to undefined function akismet_counter() in <b>/home/xxxxxx/public_html/wp-content/themes/xxxxxx/footer.php</b> on line <b>27</b><br />

Akistmet zaten calismiyor ama hatayada sebeb oluyor.. Hata kodu aynı zamanda error_log un şişmesine, her sayfanı görüntüleyen için error_log a data yazmasına yani gunde 20-30k hit ile ortalama her gun 90-100k hata satırı yazmana sebep oluyor.
 

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
6,382
Reaction score
86
sript_tags uygula
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Peki şöyle birşey yapabilir miyiz ya da faydası olur mu? Etiketleri Url yerine sadece isim olarak verebilir miyiz?
Etiket olarak adlandırdıklarını konunun en altına elle yazmak istersen ona birşey diyemem ancak konu girişi yaptığın kısımda TAG oluşturur gibi(SQL e yeni birer satır girer gibi) yaparsan değişen birşey olmaz sunucu bu şekilde kasılmaya devam eder.
 
T

trgy

Misafir
Etiket olarak adlandırdıklarını konunun en altına elle yazmak istersen ona birşey diyemem ancak konu girişi yaptığın kısımda TAG oluşturur gibi(SQL e yeni birer satır girer gibi) yaparsan değişen birşey olmaz sunucu bu şekilde kasılmaya devam eder.

Anladım o zaman elle girmek etiketleri daha mantıklı. Akismeti silmiştim unutmuşum kodunu kaldırmayı. Revision özelliği nereden kapatılıyor bu son sorum :)
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Revision ı kapatmak için wp-config.php dosyasına şu iki satırı eklemek yeterli,


Kod:
define( 'AUTOSAVE_INTERVAL', 600 );
define ('WP_POST_REVISIONS', 0);
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
SQL tablolarını incelediğimde, yanlış optimize edildiği için ve/veya optimizasyon sonrasında kullanılan Eklentilerin veya yazılıma eklenmiş yeni sorgu çeşitlerinin, tanımlanmış INDEXlerden farklı yeni INDEXlerin tanımlanmasını gerektiriyordu. Tablolarını optimize ettim biraz daha olsun SQL rahatlayacaktır.

Şuna dikkat etmemiz gerekiyor, SQL sorgularını kullanırken tablo üzerinde encok kullandığımız sütunları INDEX olarak tanımlamak gerekiyor böylece SQL'in hızı artıyor. Siz INDEX olarak ID sütununu secip sorgular üzerinde farklı bir sutunu kullanıyorsanız bu SQL servisine yük olacaktır. Aynı şekilde gereksiz yere birden fazla INDEX kullanımıda SQL e yük verebilir. Bu konuda dikkatli olmak gerekiyor.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Teşekkür ederim hocam. Load değerlerini kontrol ediyorum da şimdi 3 lerde falan geziyor.

3 de cok fazla, bu forumda iyinet'in(admin olan kullanıcı iyinet) verdiği MySQL tunning diye bir bash dosyası vardı onu alıp sunucuya atmak ve SQL ayarlarını test etmek gerek buna görede MySQL config dosyanı optimize etmek gerek. Boylece sunucun gereksiz kaynak harcamasını veya yanlış kaynak ayrımını engellemiş olursun.
 
T

trgy

Misafir
Son olarak ise temadaki get_footer kodları yerine direk footeri ekledim. Baya bir hızlanma gördüm şu ana kadar. Sidebar kısmını da direk link olarak ayarladım çağırma falan yk yani. Neredeyse sadece konuları çekiyor mysql'den :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst