İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bilgeadam Eğitimi ?

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba ;

Bilgeadamda sistem mühendisliği veya başka bir eğitim alan oldumu aranızda ? Eğitimleri nasıl ? Bu konuda bilgisi olan varmı? Ayrıca Microsoft sınavına giren arkadaslar biraz anlatırlarsa sevinirim..

Iyi Calısmalar..

excoder

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben sistem müh.(MCSE) eğitimi aldım geçen yol, bakırköye şubesinde idim. eğitim içeriği olarak iyiydi, yalnız bizim zamanımızda 800 saat idi, şimdi öğrendiğim kadarıyla 600 saate düşürülmüş.

dediğim gibi içeriği bayağı bi genişti. barko vision ile gösteriliyor her konu derslerde. konu gereği pek çok araç gereç getiriliyor. mesela fiber optic kablo getiriyolar fln. router getiriyolar, konfigüre ediyorsun. network konusunda herşey yani kısaca.

sınavlara da girdim. sınavlar ingilizce ve seni bi odaya sokuyolar tek başınasın kamera ile gözetliyorlar fln :)

ama sakın garanti iş bulma umudu ile gideyim deme hayal kırıklığına uğrarsın herkes gibi

kolay gelsin

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
bende gitmeyi düşünüyorum web-grafik tasarıma. iş garantisi veriyorlarmış. %100. doğrumu?

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
microsoft sertifikası önemli benim icin..
ayrıca bir şirketleri varmış , iş arayanlar için. Kendileri buluyormus işi..
aylık 1 milyardan başlıyor dedi arkadas maaşlar..

OnurSQL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
hersey ii guzelde sinav cok zor..o sinavi gecen adam mutlaka is bulur..

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sınavı ezberlediklerini söyledi girenler , herkes öyle geçiyormuş. Sınavlar birbirlerine cok yakınmıs sanırım içerik bakımından ve ezberleyerek geçiyorlar denildi bana ..
sınava giren arkadaslar varsa forumda bilgilendirirlerse sevinirim..

A

..::aTi::..

Misafir
bugünlerde mcse olmak kolay sadece paraya bakan yerler var. ama hakkıyla eğitim alarak veren yerlerde var bence yeni, sadece sertifika için yeni partnet olan yerlerle görüşün ilk mezunlarını vermek için sınava tanıdık hoca simalarla girebilirsiniz. mcdba için biraz farklı kalite yer olması lazım zira hocaları bile kalabilir o sınavlardan :D

Bilge adamın eğitimini alan çok arkadaşım var ama kalite sadece dışarıdan gözüküyor diyenler ağırlıkta. çok iyi diyenlerde var ama azınlıkta .. .

varolaksoy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben Yazılım Mühendiliği aldım... Full eğitim ama 2 yıl sürdü..Biteli 1 ay bile olmadı daha...

Microsoft sınavından SQL ide geçtim.. İşsizim :D

Bilgeadamı tavsiye ederim kendine yatırım yapmak kadar karlı bir iş yok bence... Yanlız bakırköy şubesinde isen sıkı pazarlık et zira müthiş denebilecek hatunlar ile görüşüyorsun ve seni zorla ikna ediyorlar :D:D
kendimden biliyorum...:D

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bakırkoy subesine gitmistim , cıkarken dar bir yerden cıkıyorsun ve varol un dediği gibi full hatun :)

Ati ;

yeni açılan eğitim veren yerlerin internet sitelerini biliyormusun ?
bilgeadam konusunda tam bilgi alamadım. Herkes farklı söylüyor..
Bunu bitirdikten sonra iş bulunmazsa cok kotu olur

varolaksoy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ehhe Yeliz hanıma dikkat :D:D Havalrda sıcak.. Aman diim .D

Sakın netron gibi alternatif kurluşlara yönelme... Bilgeadam Türkiyedeki en iyi ctec dir...

A

Misafir
Bilge Adam da bir sertifika vardı ismini bile hatırlamıyorum yepyeni bir program arkadaşım burslu girdi hatta 32 kişilik 2 grup halinde burslu aldılar diye aklımda kaldı.. programın gerçek bedeli miktarları yaklaşık atmaya çalışayım :) 9000$ gibi bir paraydı bunlardan 3000$ gibi bir para alındı iş garantiside var tabi olayın içinde. gitti kursa bitirdi ve deneme olarak bir programa yerleştirildi. ve alakasız programlarla yaklaşık 2 ay denemeden sonra denemesi bitti en son boya fabrikası gibi biyerde (bunları okumaz umarım :D arada bir takılır) bilgi işlemde çalışıyor verdiği para bana göre yandı. çünkü burslu katılacam diye beraber çalıştığımız dershaneden ayrıldı vs.

özetle iş garantisi veren dershaneler çok fazla var ama olayın aslı GENELDE şudur. firmalar taleplerini dershaneye bildirir uygun aday varsa dershanede onu gönderir. hurra diye 300 kişi işe sokulmaz. sizden sonraki 300 kişide işsizler grubuna eklenir iş bulunacak 600 kişi ama devamlı iş için bazıları gider görüşür. size bulunacak iş garantisi böyle olabilir. diğer yöntemde bir/birkaç firmayla anlaşılır kurs bitince direk oralara gönderirler deneme derler adına süre sonunda denedik yallah yoluna :)

bunlara dikkat etmek lazım .. bilge adam yaparmı yapmazmı bilmiyorum ..

bu aralar hiç ilgilenmedim mcse konusu ile ... eski dershanedeki mct olan kişide zaten çok iyi bilgisi olan bir arkadaş. ondan senin için bildiği internet kaynakları ve linklerini isteyip iletirim. gerçi ms döküman gönderiyor orddan bakıyordu ama illaki vardır takıldığı yerler ;)

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben CATP eğitimi almıştım 3 yıl önce. Şu an öyle bir program yok. 450 saat üstüydü sanırım. Office, Asp, Win. Servers, Hardware vs. vs. üstüneydi. Ayrıca SQL ile ilgili bir sertifika da aldım.

Bilgeadam hakkında kesin olarak şunu söyleyebilirim:

Sistem Müh. kursları oldukça iyi fakat diğer kursları hiçbir işe yaramaz. Çok daha kaliteli eğitim veren kurumlar var. Adına ve yapılan reklamlara aldanma.

Sistem Müh.ne giden arkadaşlarım şu an oldukça başarılı ve bilgili. Çok iyi kazanıyorlar. USA e giden de var. Ama geri kalanına gidenler gitmese daha iyiydi.

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
anladım ati , acıklaman için saol..
bu işin tam bi acıklaması yok , herkes için ayrı bir tecrübe oluyor demekki :)

uslanmaz , sistem mühendisliğinin iyi olması iyi , çünkü düşündüğüm o ,ama umarım hayal kırıklıgına ugramam , ayrıca bide sınavı gecememe endişesi var , aslında geçilirde yinede insanın aklına takılıyor tabii

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
crawler,

Çalışır ve derslerini asmazsan geçersin. Yani benim salak arkadaşım bile azimle zıçıp geçtiğine göre... salıverirsen geçemezsin tabi. Ve okula gider gibi gideceksin buna. Meslek edineceksin. Kasman lazım. Ben öneriyorum sistem müh.ni. Diğer programları hiç düşünme salla.

A

Misafir
paraya bakar :) veriyosun $$ alıyolar sınava yeni değişmediyse 1 sınav geçince mcp 7 sınavı bitirince mcse olursun sınavlarıda 100$ civarıdır muhtemelen kuruma göre değişiyor. bazıları kurs içeriğine katıp extra sınava kalırsan onu tekrar tahsil ediyor

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sistem mühendisi okumak benim kafamda olan fakat kariyer.net te dikkat ettiyseniz 1 ilan bile yok bununla ilgili :)

" ilgili bölümlerden mezun ; bil müh " arıyorlar. Bi bilgisayar mühendisliği okuyamadıkki , ahh ahh :)

varolaksoy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yaa eğer matematik zekan varsa bence Yazılım seç..

İş ilanlarındada en çok yazılım mühendisi arıyorlar..

Ayrıca sınav ücreti 60 dolar ben girdiğimde 80 milyon felan vermiştim sanırım..

O sınav başka bişey ama herkeze tavsiye ederim... Atmosfer harika oluyor... Yakında asp.net den girecem kısmetse...

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
matematikle aram kotu aslında , fakat hic denememiştim lise zamanlarında mat. yapmayı. Derslere almadı beni aynı hoca yıllar boyunca o yüzden pek giremedim ozamanlar :) Ama mat. ı severim, konu nerden nereye.. Profosyonel olmasamda php calısıyorum , fakat dediğim gibi bir arkadasımla konusurken acıldı bilgeadam konusu ve bunu ogrenmek istedim sis. müh. konusunda.

yazılım , asp - asp.net ogrettikleri icin uymaz zaten.

mcoskun83

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
MERHABA ARKADAŞLAR
İŞİM NEDENİYLE AYRILMAK ZORUNDA KALDIĞIM BİLGE ADAMDAN PARA YERİNE GEÇERLİ KART ALDIM KARTIN BEDELİ 1948 TL. BU KARTLA BU MİKTARI KARŞILAYARAK İSTEDİĞİNİZ EĞİTİMİ ALABİLİRSİNİZ. ACİL PARAYA İHTİYACIM OLDUĞUNDAN 1500 TL YE VERİYORUM BU KARTI TELEFON NUMARAM 0534 657 79 97

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5