İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bilgisayar toplayacağım, yardımlarınız gerekiyor

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
700 YTL civarı bir bütçem var.Monitör, ekran kartı, ses kartı hariç; sadece iş yerinde kullanılmak üzere bilgisayar toplayacağım.

Sempron 64 3000+,MSI Anakart,1GB Elixir,120GB Seagate SATA,Samsung CD-RW baktım şimdilik.Yaklaşık 640 YTL tuttu.

Yine bu özelliklere yakın bir pc toplamayı düşünüyorum.PC sadece iş yerinde kullanılacak.Aynı anda çalışan program sayısı orta seviyelerde olacak.Fakat bu programların birkaçı JAVA tabanlıdır.Bu yüzden PC'nin biraz hızlı olmasını istiyorum.

Parçaların fiyatlarıyla birlikte tavsiyeleriniz nedir ?

Ayrıca; İstanbul'da bu parçaları uygun fiyata bulabileceğim mağaza ismi söylerseniz sevinirim.

İyi çalışmalar

EBilisim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence Sempron 64 3000+ yerine athlon 64 3000+ al 939 soketli

Seçim Sizin

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
arkadaşım istanbuldaysan ve ucuz bir yer istiyorsan biliyorsundurki piyasa mecidiyeköyde dönmektedir. Yıllardan beri çalıştığım tek firma aybilgisayardır önceden kapandı açıldı bir numaralar oldu ama bu zamana kadar şahsen ben hiç bir sorunla karşılaşmadım piyasaya göre çok uygundur yada bana öyle geliyor bakmanı tavsiye ederim. işlemci olayına gelirsekte intel D 2.8 işlemci var ve performans olağanüstü diyebilirim. Photoshop corel vs. grafik programlarında performansı gayet iyi.. performansa başka bir örnekte verebilecek olursak aynı anda 20 tane winrar sıkıştırma işlemi yapabiliyorum kasmadan :pp

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
@ Mack
sabit diski 300gb alma bence...bende geçen sistem yeniledim 250gb Western aldım ama pişman oldum..HDD de hiç sorun yok ama sataII mantığında hız raid ile geliyo biliyosun. Doğal olarak ikiz hdd ler kullanacaksın...SataII 300mbs hız vaad veriyo ancak raid0 ve tabi 4 hdd olacak yani 1200gb ;)...

Yanlış anlama ben sadece sana fikir veriyim dedim, ben pişman oldum doğrusu 250gb aldıgıma. Diğer türlü keşke 120gb alsaydım...ne güzel 55*4 ve deli hız

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar pc'yi toparladım.Yaklaşık 630 YTL tuttu :)

Sempron 64 3000+,Gigabyte anakart,1gb kingston,160gb samsung hdd,floppy,samsung cd-rw aldım.Model vs hatırlamıyorum.İşimi görecek en azından : )

Cevap yazanlara teşekkürler..

E

echo

Misafir
fena değil ramla işlemci tam oturmuş

benimkide amd ama ram yetmior 512 olduğu için tam performans sağlanmıyor

SLiM_BoY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tekniknokta' Alıntı:
Hayırlısı olsun. güzel sistem

AMD işlemciler gerçekten çok iyi

Teşekkür ederim.
Opteronlar ucuzlamaya başladı.Yazın elime iyi para geçerse evdeki pc'yi biraz abartacam :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.