İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bilgisayarınızın İp Adresini Güncelleyin !

TİTSECURİTY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
13002161201c0002d9a25659d15d63b4dfb6e141fe.png

IP adresi (Yani İnternet Protokol adresi), TCP/IP (İletim Kontrol Protokolü/İnternet Protokolü) standardını kullanan bir ağdaki cihazların birbirini tanımak, birbirleriyle iletişim kurmak ve veri alışverişinde bulunmak için kullandıkları benzersiz bir numaradır. İnternet bağlantısı bulunan her cihazın bu cihaza tahsis edilen bir adresi olması gerekir. Bu adres ya da numara, iletilen bilginin doğru adrese gönderilmesini, ya da verinin doğru adresten alınmasını sağlar.

Arkadaşlar kablonette ip değiştirmenin bir yolu mümkün,belki bu, bağlantıyı farklı bilgisayara geçirince de hemen bağlanmanızı sağlayabilir.

1)başlat>çalıştır>cmd

2)açılan pencereye ipconfig/release yazıp enter a basın.. böylece ip niz sıfırlanmış oldu.

3)daha sonra ağ bağlantınızı açın,bağlantıya sağ tıklayın >özellikler>internet iletişim kuralları(TCP/IP) seçip özelliklere tıklayın.

4)”aşağıdaki ip adresini kullan”ı seçip ip yerine 10.0.0.1 yazın ve TAB a basın. Tamam ile onaylayın.

5)3.adımı tekrar edin bu sefer “otomatik olarak bir ip adresi al” seçeneğini seçin. tamam a basın..pencereleri kapatın ip adresiniz değişmiş oldu…

Kaynak

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
255
1 ve 2 yi ben herzaman uyguluyorum
teşekkürler

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.