İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

bir blog sistem için en uygun meta nasıl olmalıdır

CoLd!uX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
mrblar güncel bir blog sitem var yaklasık 111 bin indexli içeriklerin çoğu alıntılı içerikler bu kadar indexli bir sitenin hiti nasıl 250 tekil olur indexlenme çok hızlı istediğim hite ulaşamadım kaç gündür aklımda acaba diyorum metalar ile alakalımı şuan kullandıgım metalar fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum..

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<title>makale başlık</title>
<meta name="keywords" content="makale başlık" />
<meta name="description" content="makale başlık" />
<meta http-equiv="content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-9" />
<link href="/style.css" type="text/css" rel="stylesheet" />
<meta name="revisit-after" content="1 days" />
<meta name="robots" content="index,follow" />
</head>
<body>

<h1>makale başlık</h1>

<p>açıklama</p>

<div id="etiket">makale başlık etiketleri</div>

herkese iyi çalışmalar..

whiteleon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Öncelikle şunu belirteyim insanlar tecavüzcüleri sevmez.(şahsi düşüncem)

Gelelim soruna;

111k indekslenmiş sayfan olupta 250 tekil hitin olduğuna göre, ya siten yenidir ve bir anda bu kadar sayfayı google'ye vermişsindir ya da Google filtrelemiştir. PR değerin büyük ihtimalle sıfırdır. PR değerin 2 falan olursa hitinin artacağını düşünüyorum.

Önerilerim:

1-)İçerik:
İçeriğin çoğunluk olarak alıntı olduğunu yazmışsın. İlk fasoyu burada veriyorsun. Elinden geldiğince kopyala yapıştır yerine konu ile ilgili bilgiyi kendin ver. Oku ve anladığını yaz. Az miktarda kopyala yapıştır yapmanda sakınca yok.

2-)Meta etiketleri:

-keywords meta etiketini başlık ile ayni yapma. Konu ile ilgili kelimeler gir. Hatta Google'de o konu ile ilgili çok aranan anahtar kelimeler ne ise onları girmen faydalı olur. Girdiğin bu kelimelerin en az yarısı mutlaka içerikte geçsin.
<meta name="keywords" content="[ilgili anahtar kelimeler]" /> (maks. 200 karakter ve 20 kelime)

-description etiketinde sadece başlık olmasın. Toplam 200 karakteri geçmeyecek şekilde sayfa içeriğinden de bulunsun.
<meta name="description " content="makale başlık, [açıklama]" /> (maks. 200 karakter)

Ayrıca index,follow yazan meta gereksiz. Arama motorlarında bu değerler varsayılandır zaten. (<meta name="robots" content="index,follow" />)​

CoLd!uX

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
öncelikle ilginiz için teşkkürler dediğiniz gibi içerik alıntı iyide bir çok vbulletin forum siteleri ve tümü aynı içerikli hitleride yüksek ve aramalarda ilk sıralarda cıkıyor var onlar neden etki yapmıyor tamam benim site blog wordpress deil php basit blog ayrıca pagerank 0 link değişimi yapmadım yaprsam etkisi olacakmıdır sizce iyi çalışmalar.

sadace

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
En büyük ama en büyük problem kopyala-yapıştır olması. O indexler kalsın ancak özgün içeriğe dön.

Shu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
24
Özgün yazıları sever google :) Alıntılar ile daha arkaya düşersiniz.

Shu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
24
pek sanmam ben hep alıntı yapardım 1 haftada günlük 500"e ulaşmıştım.

Genelde başta etki göstermez ama ilerleyen günlerde etkisini görürsünüz ha ekstradan kendi cümlelerini ekliyorsan orayı burayı çıkarıp bir şeyler yazıyorsan ayrı mesele :) :hihi:

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
255
iyi bir seo ile, özgün yazıları aldığınız siteden daha da iyi yerlere gelebilirsiniz =)

whiteleon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Önce özgün içerik eklemelisin sitene. Zamanla Google dayı siteni sever, değer verir, PageRank değerini arttırırsa o zaman "kopyala yapıştır" olayına girebilirsin. Fakat bu durumu abartırsan, arkadaşların da dediği gibi Google dayı seni gerilere atacaktır. (PR değerin 5-6 falan değilse tabi)

Google şu an için sitenin çöp olduğunu düşünüyor. Yoksa 111k indeks ile günlük ziyaretçi sayın en az 10k-20k olurdu. :)

Yerinde olsam o siteyi unutur, farklı siteler ile ilgilenirdim. İlerde sitenin ziyaretçisi artarsa o zaman dönüp site ile ilgilenirdim.

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
47
Yerinde olsam o siteyi unutur, farklı siteler ile ilgilenirdim. İlerde sitenin ziyaretçisi artarsa o zaman dönüp site ile ilgilenirdim.

O siteyi bırakmanızı gerektirecek hiç bir şey yoktur. Googleye değiştirğinizi ve yaptığınız çalışmaların aksine daha özgün olduğunuzu gösterirseniz google bunu farkedip kısa zamanda size uygun olan geridönüşü yapacaktır.

whiteleon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Olabilir. Ancak bunun kolay olacağını sanmıyorum. Çünkü büyük ihtimalle her içerik için 15-20 tane etiket(uzun cümle) eklenmiştir. Dolayısıyla ayni içeriğe sahip 15-20 sayfa vardır. Bu tür siteleri görünce keşke bir yolu olsa da bu siteyi bir daha görmesem diyorum.

111k çok büyük bir rakam ve elle girilmesi çok zaman alacak bir iştir. Gene büyük ihtimalle bir bot kullanılmış olabilir.

Fakat dediğiniz gibi güncel içerik eklenerek sonucun ne olacağı da görülebilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5