Uzun zamandır forumu izliyorum ve 12 yıllık tecrübelerime dayanarak aşağıda yazacaklarım oluştumuştur.
bu yazıda kimseyi karalamak yada kişileri işaret etmek gibi bir düşüncem yoktur. ama ana fikir "bir şey satmadan önce niteliklerini bilmek gerekir" düşüncesi hakimdir.
Burdan veya başka forumlardan sohbet ettiğim bir kaç arkadaşın sordukları sorular yada düşünce yapılarından dolayı bu kınama yazısını yazma mecburiyeti doğdu, aşağıda bir kaç örneğini vereceğim "Gülüyoruz ağlanacak halimize" Hosting satan kişilerin ve bu işin durumları ne denli vahim durumda olduğunun (bence) işaretidir.
örnek konuşmalar:
(B = ben ; D= diğer kişi)
Konuşma telefonda geçmiştir
D: şu linuz da hatalar var bakarmısın ?
B: Var log dosyasına baktınmı ? ( aslında linux sistemde hata mesajlarını barındıran /var/log kastedilmektedir)
D: dalga geçme ya warlok bir oyun karakteri benim makinede oyun yokki.
B: sonra konuşalımmı ? (sinirlerin kaldırmama durumu)
D: şu cpanelin mailinde biton sorun var
B: peki kurulumların doğru olduğuna eminmisin ? kontrol ettinmi sistemlerini belki mail atamıyordur yada Que doludur. yani servisleri bi çek edermisin
D: müşteriler sürekli arıyo şu servisleri sen çek etsen sana şifreyi versem ?
B: kimsenin root şifresini alamam içerde bir çok kişinin hostu var yapmasa bile insan ardından yaptı denebilir. kaldı ki ben de şifre verilmesi taraftarı degilim.
D: şuna linuz bilmiyorum desene sen
(sinirle kapatılan bir telefon daha)
Örnekler dahada çoğaltılabilir.
İşin özü aslında şu galiba. tabir doğru ise "panel hostçuluğu" diye birşey oluştu.
henüz linux yada X sistem kurmamış yada NT sistemden haberi olmayan kişilerin Hosting satışı yaptığını görmek beni ciddi derecede üzüyor.
çünki müşteri açısından bakıldığında insanlar o kişilerin o bilgiye sahip olduğunu düşünüyorlar ve güveniyorlar.
Fakat herhangi bir sorun yaşandığında durum ortaya çıkıveriyor.
şu düşünülebilir. Sen kimsin ki bu denli yargılıyor yada insanları eleştiriyorsun
buna cevabı hemen verebilirim ki sonradan polemiklere yol açmasın
Unix FreeBsd ile başlayarak windows 3.1 ile windows sistemlere geçerek
bu güne kadar gelmiş bir bilgi birikimine sahibim.
bu işi bilenler yapsın da denebilir Fakat ben şuna taraftarım ;
Bu işi yapmak istiyorsanız Lütfen ama Lütfen sattığınız ürünün yada yapının en azından %50 özelliklerine hakim olunuz.
Saygılarımla
bu yazıda kimseyi karalamak yada kişileri işaret etmek gibi bir düşüncem yoktur. ama ana fikir "bir şey satmadan önce niteliklerini bilmek gerekir" düşüncesi hakimdir.
Burdan veya başka forumlardan sohbet ettiğim bir kaç arkadaşın sordukları sorular yada düşünce yapılarından dolayı bu kınama yazısını yazma mecburiyeti doğdu, aşağıda bir kaç örneğini vereceğim "Gülüyoruz ağlanacak halimize" Hosting satan kişilerin ve bu işin durumları ne denli vahim durumda olduğunun (bence) işaretidir.
örnek konuşmalar:
(B = ben ; D= diğer kişi)
Konuşma telefonda geçmiştir
D: şu linuz da hatalar var bakarmısın ?
B: Var log dosyasına baktınmı ? ( aslında linux sistemde hata mesajlarını barındıran /var/log kastedilmektedir)
D: dalga geçme ya warlok bir oyun karakteri benim makinede oyun yokki.
B: sonra konuşalımmı ? (sinirlerin kaldırmama durumu)
D: şu cpanelin mailinde biton sorun var
B: peki kurulumların doğru olduğuna eminmisin ? kontrol ettinmi sistemlerini belki mail atamıyordur yada Que doludur. yani servisleri bi çek edermisin
D: müşteriler sürekli arıyo şu servisleri sen çek etsen sana şifreyi versem ?
B: kimsenin root şifresini alamam içerde bir çok kişinin hostu var yapmasa bile insan ardından yaptı denebilir. kaldı ki ben de şifre verilmesi taraftarı degilim.
D: şuna linuz bilmiyorum desene sen
(sinirle kapatılan bir telefon daha)
Örnekler dahada çoğaltılabilir.
İşin özü aslında şu galiba. tabir doğru ise "panel hostçuluğu" diye birşey oluştu.
henüz linux yada X sistem kurmamış yada NT sistemden haberi olmayan kişilerin Hosting satışı yaptığını görmek beni ciddi derecede üzüyor.
çünki müşteri açısından bakıldığında insanlar o kişilerin o bilgiye sahip olduğunu düşünüyorlar ve güveniyorlar.
Fakat herhangi bir sorun yaşandığında durum ortaya çıkıveriyor.
şu düşünülebilir. Sen kimsin ki bu denli yargılıyor yada insanları eleştiriyorsun
buna cevabı hemen verebilirim ki sonradan polemiklere yol açmasın
Unix FreeBsd ile başlayarak windows 3.1 ile windows sistemlere geçerek
bu güne kadar gelmiş bir bilgi birikimine sahibim.
bu işi bilenler yapsın da denebilir Fakat ben şuna taraftarım ;
Bu işi yapmak istiyorsanız Lütfen ama Lütfen sattığınız ürünün yada yapının en azından %50 özelliklerine hakim olunuz.
Saygılarımla