İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bir çok komutu bilmeden Hosting satanları kınıyorum !

Mask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Uzun zamandır forumu izliyorum ve 12 yıllık tecrübelerime dayanarak aşağıda yazacaklarım oluştumuştur.
bu yazıda kimseyi karalamak yada kişileri işaret etmek gibi bir düşüncem yoktur. ama ana fikir "bir şey satmadan önce niteliklerini bilmek gerekir" düşüncesi hakimdir.

Burdan veya başka forumlardan sohbet ettiğim bir kaç arkadaşın sordukları sorular yada düşünce yapılarından dolayı bu kınama yazısını yazma mecburiyeti doğdu, aşağıda bir kaç örneğini vereceğim "Gülüyoruz ağlanacak halimize" Hosting satan kişilerin ve bu işin durumları ne denli vahim durumda olduğunun (bence) işaretidir.

örnek konuşmalar:
(B = ben ; D= diğer kişi)
Konuşma telefonda geçmiştir

D: şu linuz da hatalar var bakarmısın ?
B: Var log dosyasına baktınmı ? ( aslında linux sistemde hata mesajlarını barındıran /var/log kastedilmektedir)
D: dalga geçme ya warlok bir oyun karakteri benim makinede oyun yokki.
B: sonra konuşalımmı ? (sinirlerin kaldırmama durumu)

D: şu cpanelin mailinde biton sorun var
B: peki kurulumların doğru olduğuna eminmisin ? kontrol ettinmi sistemlerini belki mail atamıyordur yada Que doludur. yani servisleri bi çek edermisin
D: müşteriler sürekli arıyo şu servisleri sen çek etsen sana şifreyi versem ?
B: kimsenin root şifresini alamam içerde bir çok kişinin hostu var yapmasa bile insan ardından yaptı denebilir. kaldı ki ben de şifre verilmesi taraftarı degilim.
D: şuna linuz bilmiyorum desene sen
(sinirle kapatılan bir telefon daha)

Örnekler dahada çoğaltılabilir.

İşin özü aslında şu galiba. tabir doğru ise "panel hostçuluğu" diye birşey oluştu.
henüz linux yada X sistem kurmamış yada NT sistemden haberi olmayan kişilerin Hosting satışı yaptığını görmek beni ciddi derecede üzüyor.
çünki müşteri açısından bakıldığında insanlar o kişilerin o bilgiye sahip olduğunu düşünüyorlar ve güveniyorlar.
Fakat herhangi bir sorun yaşandığında durum ortaya çıkıveriyor.

şu düşünülebilir. Sen kimsin ki bu denli yargılıyor yada insanları eleştiriyorsun
buna cevabı hemen verebilirim ki sonradan polemiklere yol açmasın
Unix FreeBsd ile başlayarak windows 3.1 ile windows sistemlere geçerek
bu güne kadar gelmiş bir bilgi birikimine sahibim.

bu işi bilenler yapsın da denebilir Fakat ben şuna taraftarım ;
Bu işi yapmak istiyorsanız Lütfen ama Lütfen sattığınız ürünün yada yapının en azından %50 özelliklerine hakim olunuz.
Saygılarımla

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
kesinlikle haklisin... görünüm şu ki artık hosting işini 16 yaşindaki cocuklar yapmakta. şu an itibari ile türkiyede hosting alirken cok dikkat edin şahsen ben hosting artık almiyorum cok uzun suredir. 10 ytl ye 20 ytl ye alinabilen 100 mb hostinglerden kacinin bu işi profesyonel yapan bilgisi olan adam verdigi emekler karşılığı gerçekten hostingi bu kadar ucuza satmaz...

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
14 yaşında program yazanlarıda tanıyorum,25 yaşında html öğrenemeyenleride..
Bence arkadaşın açtığı konunun yaşla alakası yok bilmemekten bahsediyor.Yaşı 30 olsa linuxdan anlamıyorsa ne değişir ki?

Fiat olayına gelince, dediğin 10-20 ytl işi tamamen rekabete dayanıyor.
Bir firma geliyor yeni açılmış.satıyor ucuza.. Sen kişisel olarak pahalıya satarsan tercih edilmezsin.Buda seni çökertir

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
yahu 14 yaşindaki birisi okulamı devam etsin linux mü öğrensin sunucu ile mi ilgilensin @ruen?

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Caesar' Alıntı:
yahu 14 yaşindaki birisi okulamı devam etsin linux mü öğrensin sunucu ile mi ilgilensin @ruen?

inan yani yaşın alakası yok.. imam-ı azam 3 yaşında kuran-ı kerimi ezberledi.fatih 23ünde istanbulu fethetti.

bi çocuk tanıyorum 15 yaşında hosting firmasıyla ortak olduktan sonra nephtia adlı uo sunucularını açıp türkiyenin en büyük hosting firmalarından biri olan radorehosting ile anlaştı.. şu an radoreyle beraber çalışıyorlar

bilmediği kodlama dili yok. Eğer işe duygularını karıştırmıyorsa profosyonel yapıyorsa işini bence sorun yok
Bi çocukla tanıştım ona bi yerden hosting ayarladım yaşı 12 inanır mısın ben 20 sanmıştım.
Çevresine 25 yaşlarında admaları toplayıp sitesinde yetkili yaptı,ücretle grafiker aldı :)

EBilisim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
beni kopartan warlok oldu ehehe eğer bu konuşmalar gerçek ise bu elemanın müşterilerine yazık derim :)

cınaroğlu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yaşla alakası yok.Her önüne gelen kar amaçlı host açarsa olacağı budur...

Mask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Konuya dahil olan (warlok) Bir çok forumda hala hosting satışı yapar ve Sorsanız kendisine hala aynı şeyleri (makinesinde oyun server'ı olmadığını ) idda edebilir.

Kaldıki işin daha da acı tarafı panel hostçuluğu o kadar ayyuka çıkmış durumdaki, kişiler bunun hosting satmak yada hizmet vermek olduğunu düşünüyorlar.

hayatında 3 patch kablosu takmamış ve sistem kurmamış insanların halen bunu yapmaları çok çirkin.

bir çok arkadaşımızın (kimseyi kınamadan bunu yazıyorum) okul harçlıklarını çıkarmak adına düşürdükleri fiyatları
bu işi ilerletmek ve bir büro sahibi olmak düşünceleri varsa
o zamanda başlarına şu gelicek ve o zamanda kendisi gibi harçlık çıkarmak isteyen insanlara şu tavrı alıcaklar;
- ya bu kadar ucuza hostmu satılır?
- bunun eleman parası var elektriği var
- bunun sigortası var
bunlar arttırılabilir.
peki o güne gelmeden bu sistemi düzeltmek için birşeyler yapmayı düşünenler varmıdır?
Sadece Merak
Saygılarımla

hukuki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Tamamen katılıyorum ve ilk aklımdan geçeni yazıyorum;

BUNA DA MI KANUN ÇIKARMAK LAZIM ? HOSTİNGCİLİK KANUNU ...

Mask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aslında olabilir Fakat dayanak noktası ne olmalı ?
eczacıların aldığı gibi ünv. diploması gerekicek ise

haddim olmayarak belirtmek isterim ki
ege ünv. mezunu hayatında hiç Unix yada windows server kurmamış kişi tanıyorum F.Kamalı adında bir teknik müdür vardır ki allaha emanettir.

yanında çalışan bir çok eleman (lar) ondan en az (tümü ile gerçek) 10 kat bilgilidir.

nasıl bir öngörü ile yola Çıkılır sizce?
ve bunun devletsel boyutu ne olur?

hukuki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Aranızda yapabilecek var mı bilmiyorum ama bir dernek kurulacak ve ileride oda kurulacak. Tıpkı ticaret odası gibi... Bu oda sertifika, ruhsat vs. vererek bu işlerin yapılmasına izin verecek.
Bazı arkadaşlar bunun büyük firmaların tekeline girmek olduğu anlamına geldiğini söylemektelerse de ben katılmıyorum. Açıkçası bahsettiklerim çok ciddi konular.

Ama açıkçası amaç para kazanmaksa tüketiciyi de koruyan en ufak bir merci dahi yok. Olsa da mahlaslar, lakaplar ile oluşturulmuş, şahsi bilgisi dahi olmayan veya bilgileri doğru olmayan bir çok hosting firması var, dava açsanız muhattap bulamazsınız. Diğer taraftan yıllık 50 YTL ye hosting alıyoruz. Açıkçası buna dava açmaya kalsam, mahkeme masrafı, avukatlık ücreti bu rakamın en az 20 katına malolur... Değmez denilip geçilen konulardan ...

Dediğiniz gibi panel sağolsun.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
niye bir sürücü kursu gibi kurs olmasın ki? haddi aşan ücretleri olmadan satış sertifikası..
güzel bir script sayesinde hosting sahiplerinin sitelerinde yayınlayabilcekleri vergi levhası gibi bişey hoş olur :)

A

Airborne

Misafir
Iyi de niye araya araci koyuyorsunuz. Suana kadar asla resellerden birsey almadim ve almamda. Tek yaptigim hata yahoo dan domain almakti. Onun haricinde hep kendim büyük firmalardan direkt alirim.
Bu sebepten ötürü asla sorun yasamiyorum. Zaten alman supportlari tikir tikir calisiyor. Hepsi isin ehli kisiler.

ruen

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
iyide güvenliğe karşı hiç bir önlem yokki devletimizde..
bir hosting satıcısı müşterisini çok rahat biçimde dolandırabilir..Fatura kesen sayısı çok az,fatura kesenlerde fatura kestirmezlerse indirim flnda yapıyor..
Güvenilir olmak en büyük ferahlık tabi ki ama bence profosyonelleştirilmeli..Ama nasıl olur bilmem mail mı atılır ilgili yerlere dilekçemi yazılır?

asoza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bilinçli tüketici eksikliği. Bence sorunun kaynağı bu. Yeterli bilinç oluşana kadar da gerçek yerli müteşebbüsler, bilgisini hizmete dönüştirip hayatını kazanmaya çalışanlar, üç beş kuruş için insanların beklentilerini hiçe sayanların lekesini taşımaya, çamuruna bulanmaya mahkum kalacaklar kanaatindeyim.
En temel mantıkla sunucu kaynaklarının 1/4 ini, maliyetinin 1/20 ine satışa çıkartarak gerekli ip ucunu veriyorlar aslında. Denildiği gibi panel hostingçiliği... Belki de çözümü yine panel programcılarında. Satılan alana ve bantwidth e sadık kalan paneller yazıldığında 120 gb hard disk 20 şer gb den 40 kişiye satılmaz. 1000 gb bantwidth 100 gb den yine 40 kişiye satılmaz.

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Airborne' Alıntı:
Iyi de niye araya araci koyuyorsunuz. Suana kadar asla resellerden birsey almadim ve almamda. Tek yaptigim hata yahoo dan domain almakti. Onun haricinde hep kendim büyük firmalardan direkt alirim.
Bu sebepten ötürü asla sorun yasamiyorum. Zaten alman supportlari tikir tikir calisiyor. Hepsi isin ehli kisiler.

türkticaret küçük bi firmamı CVP: hayır... peki dügünmü çalışıyor? CVP:hayır... tamam belki biz biliyoruz tanıyoruz ama bu işe yeni başlıyan herkez bilmiyor sonuçda türkiyedeki en büyük firmalardan biri... insanlar güveniyor..

LeroanZ

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet 14 yaşında bi .ok bilmeden reseller filan alıp satıolar yazık ya kalite düşüyor

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5