İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bir fikir

S

saYRamOnline

Misafir
Bakın aklıma ne geldi. Dün düşündümde tıklamalarla referallerle olmayacak. Daha girişimci yöntem deneyeyim. İnsanlar intereneti niye kullanır. ( Alım satım açısından bakın.) Soruyu şöyle soralım insanlar netten ne satın alırlar? En çok ne satılır. Düşündüm. Cep telefonu satılır mı acaba? Yada bilgisayar. iPod falan?

Çok eskiden Turzimcilik kursuna gitmiştim. Orada bişi demişlerdi. İnsanlar (insanlar dediğim tüm dünyadikler yani sadece Türkiye ile kısıtlamak istemiyorum) ziyaret edecekleri yerleri internetten araştırılar. Ve tur paketleri satın alırlar. Yada otel kiralarlar. Araba kiralarlar. Uçak bileti alırlar.

Ben diyorum ki. Seyehat acentalarının programlarına katılsam. ( Affiliate ) Onlara müşteri göndersem kayıt olsalarda bende para kazansam. Bir nevi aracılık. Bu iş içinde bir site hazırlasam güzelce. Google'da Yahoo'da reklam versem. Zaten googleda tıklama başına ücret ödeniyor o da cüzi bir rakam. Nasıl olur? Siz ne düşünüyorsunuz?

Mesela ben az önce Google Trends de biraz araştırma yaptım. travel kelimesini aradım. En çok Irlanda'dan arama yapılmış. Hatta İrlanda Dublin bu konuda başı çekiyor. Google.com'dan (google.com.tr değil)travel diye arama yaptım. googleda reklam veren tek bir site var travel ile ilgili. İlk çıkan sonuçta affiliate veriyor. "travelocity"

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Forum içerisinde aratırsan özellikle bu travel konusunda tecrübe etmiş olan üyelerin ipuçlarını bulabilirsin.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
"travel" da ortada babacan reklamlardan 3 tane, sağ sütunda da alt 10 sayfaya kadar iniyor sponsor linkler (10 sayfadan sonrasına bakmadım)
Türkiye'de rekabet şansın belki olabilir. Orbitz,priceline,expedia,kayak ve daha tonlarca site var, Türkiye'de bu tarz site 2-3 tane.

Eglence-Siteleri

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türkiye'den travel diye arattiran insan sayisinin az olacagini düsünüyorum, Türkiye'den travel diye arattiran insan da Türk siteden cok yabanci sitelerin ilgisini cektigini ve oraya yönelecegini düsünüyorum o nedenle bence cok parlak bir fikir degil.
Travel diye arattiran insanlar zaten yurt disina cikacaktir ve yurt disinda gidilen yerler hakkinda bilgiler disinda gidenlerin yorumlari detayli anlatimlari var ve bunlar bir seyahat firmasinin anlattiginin cok cok üstünde degerli bilgiler.
Böyle firmalarla ragbet edebileceginizi düsünüyor ve diger konuda dedigim gibi 1 yil bir gelir beklentisi hatta hit beklentisi olmadan azimla yaparim derseniz buyrun meydan sizin, biz elimizden gelen bilgiyi paylasiriz burda.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.