Türkiyeden alacaksan
1.nci Telefon numarasına bak hatta fax varmı
2.nci com.tr olması şirket olduguna işarettir.
3.Tasarımına bak.Eger hazır tasarım kullanıyorsa %90 resellerdır.
4.ping çek serverlarına
5. müşteri referansı
6. google pagerank (İnsanlar link veriyorsa hostlarına bu, memnuniyet belirtisidir)
Türkiyede kaliteli hosting yapan firma sayısı çok az.
www.vt.com.tr
www.rh.com.tr
www.sadecehosting.com
www.KRIWEB.COM
www.karegen.com
bunlara gözü kapalı güvenebilirsin.
Doğru Düzgün bir hosting firmasının yukardakilerin bazılarına asla ihtiyacı olmaz.
örneklemek gerekirse ;
com.tr olması çok da mantıklı degil TR domainler sadece türkiye nin belirledigi bir uzantı olmaktan ibarettir. bu firmanın kimligine etki etmez. kaldıki internet dedigimiz şey Global bir yapıdır mahalli bir yapı gibi davranmaya gerek yoktur.
akıllı bir hosting firması müşteri referanslarını göz önüne sermez.
burda bile (isteyen alınabilir) birbirlerinin müşterilerine mail atıp "Onda şu kadara alıyorsun biliyorum gel ben sana bu kadara vereyim bi de üstüne 3 ay beleş " cümleleri kullanabilyorlar . Bazen salaklık edip bu mailleri hosting firmalarınada atabiliyorlar .
Google pagerank belki bir oyun yada içerik sitesini bağlayabilir (örnekler çoğaltılabilir) ama bir hosting firmasını ASLA bağlamaz.
adam cebinden çıkarıp ayda XXX dolar harcasa ve 100lerce yerden link alsa bu güvenilir olmak anlamı mı taşır?
3 5 kuruştan kaçarak daha vergi ödememiş ve sadece merdiven altı diye tabir ettigimiz yerlere tamah eden kişilerin piyasayı felç etmeleri ve daha da kötüsü
kişileri de bunun doğru birşeymiş gibi yönlendirmeleri ,
ve final olarak da zaten ülkemizdeki internet cahilliginin üstüne bu yanlışların doğrumuş gibi gösterilmesi insanları yeterince kararsızlığa sürüklemektedir.
farklı bir örnek vereyim;
XXX gig yer ,sınırsız domain bulundurma hakkı , sınırsız mail bulundurma hakkı, 10mbit
UNLIMITED (sanki 10mbit kendisi bir limit degilmiş gibi) hat satmaları , ve bunuda büyük bir pişkinlikle yapmaları hosting piyasasını yeterince öldürmektedir.
EEE peki nasıl bulacağız doğru firmaları ?
1 ucuz olanlardan olabildiğince uzağa kaçacaksınız.
2 "Herşey burdaaa , biz onuda bunuda hatta şunuda veriyoruz" firmalarını direk listenizden sileceksiniz. Çünkü gerçekten bildigini yapan firmalar bu kadar çok ıncık cıncık iş yapmaz daha stabil işler yaparlar.ve bu işleri için MUTLAKA bölümleri vardır.
3 Sınırlarını çizmiş olan firmaları tercih edin;
xxmb yer xx adet email xx adet domain barındırma.....
sebebine gelince , sınırlarını bilen ve bu sınırları size de bildiren firmalar genelde o sınırlar içinde nasıl hareket edeceklerini ve sorun çıkarsa nasıl çözebileceklerini belirlemişlerdir.
- 200 gig yerim var hesap başına 20mb yer verirsem XX adet host satarım, xx email verirsem bu XX oranına düşer + genel kazancım şu kadar olur..
bir eleman alırsam ve buna YY oranında maaş verirsem demekki benim 3 adet bu tarzda makineye ihtiyacım olur.ve Alınan adamda SADECE bu işi yapar
yani size DOĞRU hizmet verilmiş olur.
Ez Cümle. sakın olaki ucuza kaçmayın her doğru işin Ciddi miktarlarda bedelleri vardır.
Bir atasözü vardır "Ucuz giysi alacak kadar zengin olamadım henüz.."