İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bir Script Oluşturmak..?

GsliKahraman

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar selam bir konuda bir sorun olacak..
Aklımda bir site scripti fikri var, benzeri veya aynı işleri yapan hazırda ücretsiz&ücretli scriptler mevcut biliyorum ama kendim kodlamak istiyorum..

Şimdi konudan bahsedeyim online soru sitesi gibi bişey olacak..

Sitede
Yönetici hesabı
Sonra Admin hesabı
Ve Öğrenci hesabı seçenekleri olacak..

Öğrenci olarak üye olurken sınıf seçeceğiz mesela örn lise için ele alırsak 9. - 10. - 11. - 12 sınıf seçeneklerinden birini seçeceğiz..

Sonra karşımıza dersler çıkacak oradan birisini seçeceğiz ve o dersle ilgili sorular başlayacak onları çözmeye başlayacağız soruları yanıtladıkça veritabanına puanımız kaydolacak..

Sonra sitedeki tüm üyeler arasında bir puan sıralaması olacak..

Soru girişlerini öğretmen hesabından yapmak mümkün olacak..
Admin hesabından puanlar sorular vs üye profil bilgileri erişimi ve düzenlemesi mümkün olacak..

Tabi sitenin normal bir teması olacak..

Biliyorum yukarıda yazdıkklarım programlamada düşük seviyeli kullanıcılar için çok zor ama uğraşmak yapmaya çalışmak istiyorum..
Neler yapabilirim hangi programları kullanmalıyım?
Yardım ve cevaplarınızı bekliyorum...

tahsindemirkan

Mikro Yazılım Bayi
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
temel php veya asp bilgisi ile kolayca yapılabilecek şeyler. fikir güzel. bunları html, css ve php kodları ile sadece not defteri yardımıyla yapabilirsin =). burada asıl yapman gereken projeye başlamadan önce temel web programlamayı öğrenmen olacaktır. 1 ay boyunca çok vakit ayırarak php'yi kavrayabilirsin.

GsliKahraman

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Öncelikle bu yorum beni sevindirdi..
Yaza boş vakitlerimde php ile ilgilenmek iyi olacak :)
Ama şimdilerde yapmaya çalışacağım bu projeyi..
Bakalım kurcalıyacam yapabildiğim kadar ama şöyle bir yol haritası anlatım vs bişey bulsam iyi olacak :)

tahsindemirkan

Mikro Yazılım Bayi
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Benim sana önerim, bir kurumdan eğitim alman veya uzman bir hoca tarafından hazırlanmış görsel eğitim cd'leri alıp konu konu çalışman. Türk Ekip'in anatımlı cd'leri de güzel. Php eğitim setleri pahalı da değil.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.