İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bir Soru

Y

Yamaha

Misafir
ya arkadaslar kac aydir kafama takilan bir durum var kendi şahsi sorunum ama şurda genele yazip herkezin fikrini almak istiyorum bir domainim var yaklasik 2 senelik bundan 3 ay once 2 defa sandboxa girdi 15 er gün durdu cıktı fazla link degisiminden girdi diye tahmin yürüttüm ve 2 ay kadar domain e hic bi sekilde dokunmadim bu dokunmadigim 2 ay boyunca tabi pr güncellemesi oldu black link guncellemesi oldu vs.. hedefledigim kelimelerde oldugu yerinde saydı ne bir basamak yukarı cıktı nede bir basamak asagi indi herneyse 20 gun once biraz kastırayım siteyi dedim toplist vs.. ekledim pr si rankı yuksek sitelerden blacklink aldım vs. vs. gene oldugu yerinde sayiyor google sanirim civiyle cakti domaini :) kıpırdamıyor sizce bu kıpırdamamanin nedeni nedir görüşlerinizi bekliyorum saygılar..

D

d-l-n

Misafir
Yamaha soruyu iyi güzel sormuşsun birden fazla yanıtları ile zaten kendin vermişsin:) sonuc olarak sandbox sebeplerini biliyorsun.Bu konularda degisimlere girmen gerek.Son zamanlarda google indexlemelerinde ve sandbonxdan cıkma konularında büyük gelişme var diye düşünyorum eskisi kdar beklenmiyor.Ama bu son aylarda google daki dalgalanmalar diye tanımlanan bazı bazi teknik değişimler olmasından kaynaklanabilir.Soylenecek prk birsey yok mesajındaki duruma göre s-box a girmeyide cıkmayıda biliyorsun:) inş. diledigin gibi olur.

wasGer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar google hergün listelemeyi değişmiyor! milyarca veri var onlarda... hergün veya hafta değişiklik yapamazlar. sen bugün siten için iyi iş yaparsan örneğin 3 ay sonra karşılığını alırsın. ve sen karşılığını aldığında hile mile yapayım diyorsun örnek olarak ve şaşırıyorsun ki google seni yakalamış ama sen bilmiyorsun ki 3 ay sonra gene değişiklikler yapılıyor... ve sonra gene düzgün iş yaptığında şaşıyorsun neden google tarafından kötü muamele gördüğünde. yani herşey bir zaman aşımı içinde, sende bu sene geçen senin vergisini ödemiyor musun? aynı mesele.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
arkadaşlar google hergün listelemeyi değişmiyor! milyarca veri var onlarda... hergün veya hafta değişiklik yapamazlar. sen bugün siten için iyi iş yaparsan örneğin 3 ay sonra karşılığını alırsın. ve sen karşılığını aldığında hile mile yapayım diyorsun örnek olarak ve şaşırıyorsun ki google seni yakalamış ama sen bilmiyorsun ki 3 ay sonra gene değişiklikler yapılıyor... ve sonra gene düzgün iş yaptığında şaşıyorsun neden google tarafından kötü muamele gördüğünde. yani herşey bir zaman aşımı içinde, sende bu sene geçen senin vergisini ödemiyor musun? aynı mesele.

eminmisin günde 3 defa değişim oluyo googleda (benim gözlemlediğim kadarıyla)

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
keşke böyle olsaydıda sedodan 3 ay ekmek yeseydik :)

15 gün sandboxdan çıkmak için bence çok erken ve mükemmel bir süre.Arkadaşın dediği gibi, sitene yaptığın şeyin yararını genellikle bir sonraki PR Güncellemesinde görürsün. ( + yada - olarak ) Ama gerçek pagerank dediğimiz olayıda hesaba katarsak, genellikle google listeleme mantığında anlık değişikliklere gidebilir.Aslında burada sorulması gereken 2 soru var sana.1. olarak hedeflediğin kelime çok rekabet olan bir kelimemi ve tek kelimelimi ? 2. olaraksa, bu link değişimlerini ne zaman yapdınki bu kadar çabuk medet umuyorsun ?

Y

Yamaha

Misafir
keşke böyle olsaydıda sedodan 3 ay ekmek yeseydik :)

15 gün sandboxdan çıkmak için bence çok erken ve mükemmel bir süre.Arkadaşın dediği gibi, sitene yaptığın şeyin yararını genellikle bir sonraki PR Güncellemesinde görürsün. ( + yada - olarak ) Ama gerçek pagerank dediğimiz olayıda hesaba katarsak, genellikle google listeleme mantığında anlık değişikliklere gidebilir.Aslında burada sorulması gereken 2 soru var sana.1. olarak hedeflediğin kelime çok rekabet olan bir kelimemi ve tek kelimelimi ? 2. olaraksa, bu link değişimlerini ne zaman yapdınki bu kadar çabuk medet umuyorsun ?

1. sorunun cevabı evet hedefledigim kelimede rekabet büyük ve tek kelime
2. sandboxtan cıkatıktan sonraki 1.5 - 2 ay beklemenin ardından link degisimlerini 1 ay once yaptım dahada onemlisi sıralama değişecekmi diye risk e girdim ve 100 tane pr 5 toplist kastım iyide hit verdim forumlarda yaptigim link degisimlerini bilemicem ama en azından toplistlerin karsiligini almam gerekiyordu bi sekilde siralamada onlere kaymasi lazim di gene degisen bisey olmadi oyuzden simdi dusunuyorum bir anormallik var sanirim domain mimlendi google kaziga bagladi iple sen burda dur cok yaramazlik yapiyosun gibisinden mi acaba ? :)
pr degeri 5 ve pr guncellemesinden 20 gun once 1 adet sub actım guncellemede oda pr 5 oldu isin ilginc tarafi suan 3. sayfadayim hem blacklink degerim oalrak hemde pr degerim olarak hedefledigim kelimede ilk sayfadaki domainlere acik ara fark atmis durumdayim ama buna ragmen 3. sayfada tıkandı kaldi domain civi gibi cakıldı yani simdi bu baglamda evet boyle bir durum benimde basımda var veya vardıda şu şekilde kurtulduım diyen arkadas varmidir olacakmi merak ediyorum bana ornek teşkil etmesi acisindan

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
1-2 ay link almanın bir faydası yok, uzun süreli almak gerek..

Y

Yamaha

Misafir
hadi forumlardaki link degisimlerimi gectim ama şu ekledigim toplistlerin faydasını gormem gerekiyorduen azından sıralamada ufakda olsa bir oynama olmasi lazimdi ileriye yonelik oysa en ufak bir kıpırdama bile olmadi o yuzden bir anormallik var ne oldugu konusunda adını koyamiyorum

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.