İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Birlik isteyenler için ilk adım...

Immunity

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Değerli firmalar ve arkadaşlar;

Kimsenin kampanyasına pahalı ya da ucuz diyemeyiz. Öyle bir hakkımız yok. Ancak bazı kesimlere karşı hepimizin ortak yürütebileceği işlemler olabilir.

İlk olarak uygulanmasında sakınca görmeyeceğim fikrim;

Deneme süresi adı altında bazı kendini bilmez, firmaları dolandırmaya yönelik harekette bulunan insanlar var. Bu kişilere kesinlikle müşteri bile demek istemiyoruz, lütfen satışlarınızda amacı gerçekten deneme olan müşterilere yönelik "para iadesi" garantisini veriniz. Böylece hem müşterilerin istekleri hemde firmaların menfaatleri korunacaktır. Lütfen sizde buna benzer fikirleriniz varsa bu başlık altında yazınız, en azından müşterek fikirlere hep beraber sahip çıkarız. Teşekkürler;

Dakikhost

M

MasterTR

Misafir
hostcularin benim goru$ume gore artik profesyonelle$mesi gerekiyor.

yurtdi$indan server alan 14-15 ya$indaki cocuklar kendini hostingci sanip host satiyor ve bir sure sonrada dolandirip yok oluyor. aslinda sucu birazda kendimizde aramamiz gerekiyor benim goru$ume gore bile bile hostcuyu kurtarmiyak fiyati gormemize ragmen gidip onlardan aliyoruz ve sonuc HUSRAN.

eraset

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Immunity' Alıntı:
Değerli firmalar ve ;

Kimsenin kampanyasına pahalı ya da ucuz diyemeyiz. Öyle bir hakkımız yok. Ancak bazı kesimlere karşı hepimizin ortak yürütebileceği işlemler olabilir.

Deneme süresi adı altında bazı kendini bilmez, firmaları dolandırmaya yönelik harekette bulunan insanlar var. Bu kişilere kesinlikle müşteri bile demek istemiyoruz, lütfen satışlarınızda amacı gerçekten deneme olan müşterilere yönelik "para iadesi" garantisini veriniz. Böylece hem müşterilerin istekleri hemde firmaların menfaatleri korunacaktır. Lütfen sizde buna benzer fikirleriniz varsa bu başlık altında yazınız, en azından müşterek fikirlere hep beraber sahip çıkarız. Teşekkürler;

Dakikhost

sonuna kadar katılıyorum....

abacus

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dakikhost'a katiliyorum , bizim musteri politikamizda ne deneme suresi veriyoruz nede sponsorluk gibi 1 kavram var 2 olayada sicak bakmiyoruz , bakmayacagizda.

iyi calismalar.

E

epido

Misafir
Arkadaşlar kendini hostingci sanan reseller sahiplerini önlemek için reseller satışlarını durdurabiliriz. Aslında birazda kendimizi kendimiz düşürüyoruz bu duruma.

Y

ysf

Misafir
Immunity' Alıntı:
Değerli firmalar ve ;

Dakikhost

Bırakın bu işleri ya, bir kaç gün önce attığın " kendinize göre birliğinizide kurdunuz o kadar kolay değil bu işler" diyen Immunity Bey nerelerdeler ? Galiba kötü bir anınız oldu da o kadar kolay olmayan bu işlere ilk adiminizi attiniz.

epidio hakli, burdaki bazi arkadaslarimiz gibi ayda 3-4 ytl ye reseller işini bırakıp, resellerlerde sınırsız domain, sınırsız bw, sınırsız sql olarak nida atmanin önüne bir şekilde geçilirse, o zaman ilk adım olacak bu işler.

sempati toplamaya kasmayın, bahsettiğiniz para iade garantisi zaten bir çok firmada mevcut, olmasa bile bunun "sözde birlik " için ne katkısı olacak ?

Immunity

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ysf' Alıntı:
sempati toplamaya kasmayın, bahsettiğiniz para iade garantisi zaten bir çok firmada mevcut, olmasa bile bunun "sözde birlik " için ne katkısı olacak ?

Sempatiye ihtiyacımız yok, öyle bir ihtiyacımız olsa sanırım müşteri bazlı yapmak daha doğru olurdu değil mi? En başında da söyledim. Fiyat politikamız kimseyi ilgilendirmez. Deneme süresine de gelince tamamiyle mantığa aykırı bir uygulamadır. Dünya'da hangi sektörde deneme süreci diye birşey var?

Bunları geçtik, bu birlik sizin fiyat birliğiniz gibi birşey değil. Kimsenin birbirine ihtiyacı yok anladığım kadarıyla. Sizin yoksa bizim de hiç yok derip geçeriz. Çünkü ticari birlikle genel meslek politikasını karıştıranlar var. Ben ticari birlik karşıtıyım, çünkü serbest piyasa diye birşey var. Bu verdiğim örnek ne fiyatlarla ilgiliydi ne de başka birşey. İyi okuyan, anlar.

Y

ysf

Misafir
Immunity' Alıntı:
Sempatiye ihtiyacımız yok, öyle bir ihtiyacımız olsa sanırım müşteri bazlı yapmak daha doğru olurdu değil mi? En başında da söyledim. Fiyat politikamız kimseyi ilgilendirmez. Deneme süresine de gelince tamamiyle mantığa aykırı bir uygulamadır. Dünya'da hangi sektörde deneme süreci diye birşey var?

Bunları geçtik, bu birlik sizin fiyat birliğiniz gibi birşey değil. Kimsenin birbirine ihtiyacı yok anladığım kadarıyla. Sizin yoksa bizim de hiç yok derip geçeriz. Çünkü ticari birlikle genel meslek politikasını karıştıranlar var. Ben ticari birlik karşıtıyım, çünkü serbest piyasa diye birşey var. Bu verdiğim örnek ne fiyatlarla ilgiliydi ne de başka birşey. İyi okuyan, anlar.

Cihan Bey, keşke Batu Bey kadar ticaret anlayisinizla ciksaydiniz karsimizada o sekilde konusabilseydik. Fiyat politikaniz tabii kimseyi ilgilendirmez, ilgilendirse bile bunlar sizi ilgilendirmez. Nasıl olsa amacin piyasayi ele alabilmek. Dilersen 1-2 paket sigara yollayayim bana 3-5 Gb reseller yolla he ? Dünyanin hic bir yerinde deneme süreci yoktur, ama dünyanin bir cok noktasinda test sürü$ü ve benzeri uygulamalar vardir Cihan Bey.

Serbest piyasa dediginiz sey bir takim ahlaklara dayanarak icra edilir. Eger kâr ederken bir ba$ka sektör arkada$inizi yerin dibine sokmak gibi bir politikaniz var ise bunu acik acik belirtmeniz daha uygun olacaktir.

Gerci sizin cevaplarinizi tahmin edebiliyorum Cihan Bey, ticaret politikamiz bizim problemimiz, biz bir serverden %1000 kâr etmek istemiyoruz, kâr oranlarimiz düşük ve bu doğrulta ülkemize bilişim alaninda hizmet veriyoruz, veya alternatiflerini sunacaksınızdır.

L

LabinaHosting

Misafir
Immunity' Alıntı:
Fiyat politikamız kimseyi ilgilendirmez. Deneme süresine de gelince tamamiyle mantığa aykırı bir uygulamadır. Dünya'da hangi sektörde deneme süreci diye birşey var?

Merhaba,

Siz bunu dediğiniz anda başkasının yaptığı deneme süresi uygulamasına da karışamazsınız. Herkes canı istediği gibi uygulama yapsın nasıl olsa yanlış yapa yapa sonunda herkes doğruya ulaşacaktır.

Saygılarımızla.

L

LabinaHosting

Misafir
ysf' Alıntı:
Serbest piyasa dediginiz sey bir takim ahlaklara dayanarak icra edilir.

Merhaba,

Maalesef artık iş hayatı veya ticaret bir takım ahlaklara dayanarak icra edilmiyor. Herkes kendi "günlük" çıkarını düşünüyor, çıkarına ters düştüğü her olayda ahlak filan dinlemiyor.

Saygılarımızla

L

LabinaHosting

Misafir
ysf' Alıntı:
Gerci sizin cevaplarinizi tahmin edebiliyorum Cihan Bey, ticaret politikamiz bizim problemimiz, biz bir serverden %1000 kâr etmek istemiyoruz, kâr oranlarimiz düşük ve bu doğrulta ülkemize bilişim alaninda hizmet veriyoruz, veya alternatiflerini sunacaksınızdır.

Merhaba,

Kar elde etmek neden bu kadar günah keçisi oldu? Siz ticareti babasının hayrına yapan kaç kişi gördünüz? Dünyanın en eski ticaretinin yapıldığından bu yana ticaret kar elde etmek için yapılır. Herkesin verdiği hizmete, sattığı mala biçtiği bir değer vardır. Hitap ettiği bir müşteri kesimi vardır, fiyatını ona göre belirler.

En basit örnek: Fiat Albea 20 000 YTL ye satılır, Mercedes 600 SEL 200 000 YTL'ye satılır. Fiat firması çıkıp şimdi Mercedes'e %1000 kar etmeden sat diyebilir mi? Müşteri de parasına göre mal/hizmet alır, bu bu kadar basit. Kimsenin sattığına fiyata karışmayın, herkes verdiği hizmete, sattığı mala bir değer biçer, o fiyattan satar, müşteri de bunu bilir buna göre tercihini yapar.

Fiyatlar hakkında konuşmak bizce yanlış, isteyen %1000 kar ile satar isteyen %1 karla satar. Alan ve veren razı ise diğerlerine susmak düşer.

Saygılarımızla

Immunity

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ysf' Alıntı:
Cihan Bey, keşke Batu Bey kadar ticaret anlayisinizla ciksaydiniz karsimizada o sekilde konusabilseydik. Fiyat politikaniz tabii kimseyi ilgilendirmez, ilgilendirse bile bunlar sizi ilgilendirmez. Nasıl olsa amacin piyasayi ele alabilmek. Dilersen 1-2 paket sigara yollayayim bana 3-5 Gb reseller yolla he ? Dünyanin hic bir yerinde deneme süreci yoktur, ama dünyanin bir cok noktasinda test sürü$ü ve benzeri uygulamalar vardir Cihan Bey.

Serbest piyasa dediginiz sey bir takim ahlaklara dayanarak icra edilir. Eger kâr ederken bir ba$ka sektör arkada$inizi yerin dibine sokmak gibi bir politikaniz var ise bunu acik acik belirtmeniz daha uygun olacaktir.

Genellemeyi bırakın, kime laf etmişiz dakikhost ya da teknik sorumlusu Cihan KIZILGÜL olarak?

Y

ysf

Misafir
Tabiki kâr edilecektir. Şimdi size bir şey sorayim. Fiat arabalarinin Türkiye temsilciliğini yapiyorsunuz ve siz bu aabalari piyasaya göre düşük fiyatta alip üzerine kârinizi koyup piyasaya sürüyorsunuz. Ve müşterileriniz genelde galericiler oluyor. Galerilerde biliyorsunuz son kullanıcıya sizden aldigi fiyat üzerine kâr koyarak arabalari satisa sunuyor. Bu duruma kadar herşey normal güzel.

Ama gelipte nasil olsa ben galeriden kâr ediyorum, edeceğim kadarini, son kullanici icinde piyasa öldürmek icin fiyat verilirse, o zaman günah keçiliği gündeme gelir ne yazikki.

Ticaret hatir & gönül için yapilmaz, ama bir ahlak cercevesi doğrultusunda yapılacağını hepimiz biliyoruz.

Y

ysf

Misafir
Türkiye 'de bu işi yapan bir çok insan var, kimi vergisini veriyor, kimi vermiyor. Kimi ciddi yatirimlar yapiyor kimisi ise yapmiyor fakat, herkez bir düşünüpte karar versin ;

a reseller paketi
1 gb alan
sınırsız bw
sınırsız sql
sınırsız x
sınırsız y
aylik 5 YTL

bizde cikalim 4 den verelim, biride gelsin 3 den versin, yada kimse rekabet yapmadan paket teklifi yapan alsin müşteriyi cekilsin. Allah bin bereket versin. Ama hosting işi ile uğraşan arkadaşlar, benim 140$ a mâl ettigim makinemden kâr edebilmek icin verdigim hosting fiyatina, yarin bu reseller paketini alan adam cikiyor %50 fiyatina teklif veriyor. Ve ne yaziktirki cogu reseller paketinede domain sınırı koyulmadigindan bu adam aylarca musterileri alip duruyor. Sizce bumu olmalidir ? Gidip subreseller alalim, reseller olup reseller satip daha kârli bir $ekilde i$mi yapalim. Yada gidip ölü fiyatina rekabetemi girelim ?

Immunity

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Immunity' Alıntı:
Değerli firmalar ve ;

Dakikhost

Bir okuyun ne yazmışız, ondan sonra konuşalım? Lütfen okuyun çünkü gerçekten usandım. Herkes lafı başka yere çekiyor. Ben bu "deneme süreci uygulamasının yerine "para iadesi garantisi" tezini öne sürdüm. Sizce 1 ay deneyipte başkasına giden orada da 1 ay deniyip, bu işlemi meslek haline getiren kişiler yok mu? Lütfen anlayışlı olunuz.

Ticaret şu bu, neymiş demişiz ki "%1000 kazanmayın %100 kazanın, bu fiyatlara bile biz kazanıyoruz." E doğru yani yalan mı söyledik? Millet bedavaya veriyorsunuz diyor bende diyorum ki kazanıyorum neden vermiyeyim? Neresi anormal bunun?

Lütfen bu başlığı unutun, ben insanlara sadece bir öneri sundum, yazının devamında da bu fikrimdir, isteyenler de kendi fikir ve isteklerini buraya yazabilsin istedim. Ama olay yine "dakikhost ve bazıları" muhabbetine döndü.

Ben bunu istemiyorum, lütfen ne demişim bir dikkat ediniz.

İnşallah bu mesajların süreci, eleştiriden çok birşeyler sunma ile devam eder.

D

deja-vu

Misafir
LabinaHosting Yazdıgınız yazıyla eslesme hakkında bı bagdas kuramamaktayım neden dersenız bı fıat tıpı bellı gıderı bellı bı merso seklı bellı albenısı bellı sımdı adam alır 200 - 300 verır yada tm alır edıtler bır ste kurar.sızın ıle onun arasında bır fark bulamassın ancak ondan hızmet alıp test etmen gerekmekte dıye dusunuyorum fıyat konusuna gelınce satıs amaclı yazılan yazılar var sınırsız bw sınırsız maıl vs. seklınde sınırsız alan bu tıp durumlarda yapılabılıcek hıcbırsey yok tamamen kullanıcıya kalmıs bı durum bılınclı kullanıcı almaz gelır senden alır ama ısı bılmeyen ınsan gıdero ndan alır :)

Y

ysf

Misafir
Immunity' Alıntı:
Bir okuyun ne yazmışız, ondan sonra konuşalım? Lütfen okuyun çünkü gerçekten usandım. Herkes lafı başka yere çekiyor. Ben bu "deneme süreci uygulamasının yerine "para iadesi garantisi" tezini öne sürdüm. Sizce 1 ay deneyipte başkasına giden orada da 1 ay deniyip, bu işlemi meslek haline getiren kişiler yok mu? Lütfen anlayışlı olunuz.

Ticaret şu bu, neymiş demişiz ki "%1000 kazanmayın %100 kazanın, bu fiyatlara bile biz kazanıyoruz." E doğru yani yalan mı söyledik? Millet bedavaya veriyorsunuz diyor bende diyorum ki kazanıyorum neden vermiyeyim? Neresi anormal bunun?

Lütfen bu başlığı unutun, ben insanlara sadece bir öneri sundum, yazının devamında da bu fikrimdir, isteyenler de kendi fikir ve isteklerini buraya yazabilsin istedim. Ama olay yine "dakikhost ve bazıları" muhabbetine döndü.

Ben bunu istemiyorum, lütfen ne demişim bir dikkat ediniz.

İnşallah bu mesajların süreci, eleştiriden çok birşeyler sunma ile devam eder.

Cihan Bey bu forum postunuz "dakikhost ve bazilari" kismina tarafimdan asla cekilmeyecektir, ama Batu Bey senelerdir tanimamim verdigi bir olay, senelerdir hosting isinde olmamain verdiği bir tecrübe, bundan 1 sene önceye kadar aynı sorunlardan batu bey ile saatlerce süren muhabbetlerimiz doğrultusunda diyebilirimki, bu forum dakikhost ve bazilari değil "cihan kizilgül ve bazilari" konusunda ele alinacaktir. Özenle takip ettiğim her postunuzda sizinle ayni şöyleri söyleyen Batu Bey çok nadir olumsuz tepki aliyor, sizin ise olumlu tepki aldiginiz yerler pek şaibeli. dakikhost için bir şeyler yapmak istiyorsaniz, teknik destek sorumluluğunda kalin birakin satişa başkalari baksın.

L

LabinaHosting

Misafir
deja-vu' Alıntı:
LabinaHosting Yazdıgınız yazıyla eslesme hakkında bı bagdas kuramamaktayım neden dersenız bı fıat tıpı bellı gıderı bellı bı merso seklı bellı albenısı bellı sımdı adam alır 200 - 300 verır yada tm alır edıtler bır ste kurar.sızın ıle onun arasında bır fark bulamassın ancak ondan hızmet alıp test etmen gerekmekte dıye dusunuyorum fıyat konusuna gelınce satıs amaclı yazılan yazılar var sınırsız bw sınırsız maıl vs. seklınde sınırsız alan bu tıp durumlarda yapılabılıcek hıcbırsey yok tamamen kullanıcıya kalmıs bı durum bılınclı kullanıcı almaz gelır senden alır ama ısı bılmeyen ınsan gıdero ndan alır :)

Merhaba,

İşte farkı siz açıklamışsınız, örnekle açıklayayım.

X firması 50 mb hostu senelik 100$ a verir, sitesi bakarsın profesyonel, adresi telefonu belli, faturasını kesip gönderiyor, telefon ettiğin zaman kibar, konuşmasını bilen insanlar açıyor, teknik desteği istediğin gibi alıyorsun, Bu işi 3-4 senedir yapıyorlar vs gibi bu özellikler çoğaltılır.
Y firması 50 mb hostu senelik 5$ a verir, sitesine bakarsın template, adres bulamazsın, telefon cep telefonudur, domaini 1 ay önce kayıt edilmiş vs gibi özellikleri olur.

Müşteri de buna göre tercihi yapar. Alan ve satan razı olduktan sonra kime ne kaç liradan satılmış.

Önemli Not: Fiyatları ve özellikleri örnek verdim kimse üzerine alınmasın.

Saygılarımızla

Immunity

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şaibe demeyiniz konu uzamasın. P.M. gönderdim iki adet. Okursanız konu yine sağlıklı devam eder. "..... ve diğerleri" olmaktan çıkar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5