İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bizi Dinleyin! Bilgisayar Kullanmayı Sizden Daha İyi Biliyoruz=)

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Reaction score
0
Konum
Acil Servis
Belinizi, boynunuzu, gözlerinizi, bileklerinizi ve üreme sisteminizi bilgisayara kurban etmeyin!

Saatlerce bilgisayarda oyun oynayan, chat yapanların yanı sıra, gün boyu ekran karşısında çalışanların çoğu genç yaşta; bel, boyun ve sırt ağrılarından yakınıyor. Ayrıca uzun süreli bilgisayar kullanıcılarının, diğer insanlara oranla daha fazla göz ve ürolojik rahatsızlıklardan şikayetçi olduğu kanıtlanmış bir gerçek. Bilgisayar kullanırken, dikkat edilmesi gereken kuralları göz ardı edenler, sağlıklarını bilgisayara kurban ediyor...

Ayrıca; Stres ve yorgunlukla birlikte, bu ağrılar daha da çoğalıyor. Buna bağlı sigara yada alkol alma eğilimide yükseliyor.

Peki kimler risk altında ve Neler Yapmalısınız?
SAAT BAŞI MOLA ŞART!
Bedende, nedenli veya nedensiz olarak ortaya çıkan bütün ağrılar ve sebepleri hakkında geniş bilgi içeren bir kitap hazırlığında olan Prof. Dr. Göksoy, bu kitapta ofis masasında doğru oturma kurallarını ve alınacak diğer önemleri de anlatıyor. Uzmanların, bilgisayar karşısında çalışırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini halka ayrıntılı olarak anımsatmaları gerektiğini vurgulayan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Göksoy, bu kuralları şöyle sıralıyor:
1- Gözün bakış açısı 20 - 30 derece yukarıda ve ekrandan uzaklık ise ortalama 60 - 70 cm olmalıdır. Ekran tepe noktasının gözlerimizle aynı hizada olmasına dikkat edilmesi gerekir.
2- Oturulan sandalyenin yüksekliği, kalça gövde üzerinde dik açı ile duracak şekilde ayarlanmalıdır. Ayrıca, sandalyenin bel çukurluğuna gelecek şekilde ayarlanabildiği bir bölümü olması gerekir. Bu yoksa, beli içine alan ve iskemleye bağlanan bel yastıkçığının kullanılması gerekir.
3- Sırt, boyun ve bel dik tutulmalı, kambur oturmaya kesinlikle izin verilmemelidir. Oturma sırasında, kısa bir süre sonra devamlı kambur oturma meyli varsa, kişinin ileride oluşabilecek meslek hastalıklarından korunmak için sırtı dik konumda tutacak 'postureks' ismi verilen korselerden kullanması gerekir. Şüphesiz daha iyisi; kişinin korse kullanmak yerine düzenli egzersizler yaparak, adalelerini doğal bir korse gibi kullanmasıdır.
4- Dizler 90-110 derece arası bir açıda duracak şekilde çalışılmalıdır. Bunu sağlamak için gerekirse ayak altına küçük eğimli bir ayak tahtası konulabilir. Dizler, aynı pozisyonda uzun süre tutulmamalı ve fırsat buldukça hareket ettirilmelidir.
5- Dirsekler çalışma sırasında en fazla 90 derece bükülmeli, daha fazla bükülerek çalışılmasına izin verilmemelidir.
6- Ayak bilekleri dik açıda tutulmalı ve mutlaka yere temas etmelidir.
7- Uzun süre çalışan eller zaman zaman dinlendirilmeli, parmaklara germe egzersizleri yaptırılmalıdır.
8- Bilgisayarda çalışan kişilerin evrakları ve kullandığı diğer gereksinimleri yakınında bulunmalı, kontrolsüzce bunlara uzanıp, beli ve sırtı anormal şekilde döndürerek çeşitli risklere girilmemelidir.
9- Bilgisayar başında çalışanlar her saat başı ayağa kalkmalı, dolaşmalı, tekrar çalışmak zorunlulukları varsa 10 dakika kadar boyun, sırt egzersizleri yapmalıdırlar. Çok uzun süre oturan kişiler, aniden ayağa kalktıklarında başta omurga sakatlanmaları olmak üzere önemli tehlikelerle karşılaşabilmektedirler.
10- Ani hareketlerden kaçınmak, öne eğilirken bel yerine dizleri bükerek eğilmek, vücuda gelen yükleri her iki bacağımıza veya kollarımıza eşit şekilde dağıtmak, genel bel - sırt ve boyun ağrılarından kaçınmak için şarttır.

YÜKSEK RADYASYONA BAĞLI ÜREME SİSTEMİ RAHATSIZLIKLARINDAN KISIR KALABİLİRSİNİZ!
Bilgisayar ekranları değişik cinste radyasyon yayan cihazlardır. Bu radyasyonları şöyle sıralayabiliriz.
X-ray, Ultraviyole (UV), İnfrared (IR), Radyo dalgaları(RF), Çok kısa dalga (ELF), Elektrostatik alanlar ve Ultrases.
bir katod tüpü olarak çalışan bilgisayar ekranı yüksek voltaj ( 45 kV'dan daha fazla) ile çalıştığı için x-ray yayar ve elektrostatik alanlar ortaya çıkar. Görüntünün ekranda belirmesi elektronların ekranın fosforlu iç yüzeyine çarpması yoluyla gerçekleşir ve bu sırada UV ve IR oluşur.
RF ve ultra ses , yüksek voltaj transformatöründen, ELF ise görüntünün dikey ve yatay ayarı sırasında elektrostatik alan nedeniyle yayılır.
Burada cevap verilmesi gerekli olan soru ortama yayılan radyasyonların hangi boyutta olduğu veya bilgisayar kullanıcısının sağlığını etkileyip etkilemediğidir.
Amerika'da NIOSH (National Institute for Occupational Safety and Health) ve FDA, Kanada ve Batı Avrupa'da bir çok ülke ve WHO
(World Health Organisation) gibi uluslarası kuruluşlar bilgisayar ekranlarından yayılan radyasyonların ölçümü için çalışma yapmaktadır. Ek olarak Amerika'da OSHA (Occupational Health and Safety Administration) ve ACGIH (American Conferace of Govermental Industrial Hygienist) ölçümleri müsaade edilen standartlar ile karşılaştırmıştır.
Elde edilen sonuçlara göre, ölçülen değerlerin günlük yaşamda karşılaşılan radyasyonların (background) seviyelerde olduğu ek bir maruziyetle karşılaşılmadığı, kimi zaman yayılan radyasyonların çok düşük olması nedeniyle ölçüm zorluğu çekildiği ifade edilmektedir. Bu sonuçların imalat hatası olmayan, kalite kontroldan geçmiş sağlam bilgisayar ekranları için geçerli olduğu hatırlatılamaktadır.
Adı geçen kuruluşlar önümüzdeki 20-30 yıllarda herhangi bir istenmeyen sağlık sorununa imkan vermemek için araştırmalarını sürdürmektedirler.

NOT:
Laptop olarak tabir edilen taşınabilir bilgisayarları kesinlikle kucağınızda kullanmayınız!
Testislerimiz aşırı sıcağı sevmiyor! Ve sıcaklığa bağlı, sperm kalitesindeki düşüş ileride kısırlık riskinizi tetikliyor!


--------------------------------------------------------------------------

How to sit at a computer?

STEP 1: Your Chair

* Push your hips as far back as they can go in the chair.
* Adjust the seat height so your feet are flat on the floor and your knees equal to, or slightly lower than, your hips.
* Adjust the back of the chair to a 100°-110° reclined angle. Make sure your upper and lower back are supported. Use inflatable cushions or small pillows if necessary. If you have an active back mechanism on your chair, use it to make frequent position changes.
* Adjust the armrests (if fitted) so that your shoulders are relaxed. If your armrests are in the way, remove them.


STEP 2: Your Keyboard

* Pull up close to your keyboard.
* Position the keyboard directly in front of your body.
* Determine what section of the keyboard you use most frequently, and readjust the keyboard so that section is centred with your body.
* Adjust the keyboard height so that your shoulders are relaxed, your elbows are in a slightly open position (100° to 110°), and your wrists and hands are straight.
* The tilt of your keyboard is dependent upon your sitting position. Use the keyboard tray mechanism, or keyboard feet, to adjust the tilt. If you sit in a forward or upright position, try tilting your keyboard away from you at a negative angle. If you are reclined, a slight positive tilt will help maintain a straight wrist position.
* Wristrests can help to maintain neutral postures and pad hard surfaces. However, the wristrest should only be used to rest the palms of the hands between keystrokes. Resting on the wristrest while typing is not recommended. Avoid using excessively wide wristrests, or wristrests that are higher than the space bar of your keyboard.
* Place the pointer as close as possible to the keyboard. Placing it on a slightly inclined surface, or using it on a mousebridge placed over the 10-keypad, can help to bring it closer.

STEP 3: Monitor, Document, and Telephone

* Centre the monitor directly in front of you, above your keyboard.
* Position the top of the monitor approximately 2-3” above seated eye level. (If you wear bifocals, lower the monitor to a comfortable reading level.)
* Sit at least an arm's length away from the screen and then adjust the distance for your vision.
* Reduce glare by careful positioning of the screen.
o Place screen at right angles to windows
o Adjust curtains or blinds as needed
o Adjust the vertical screen angle and screen controls to minimize glare from overhead lights
o Other techniques to reduce glare include use of optical glass glare filters, light filters, or secondary task lights
* Place your telephone within easy reach. Telephone stands or arms can help.
* Use headsets and speaker phone to eliminate cradling the handset.

The UCLA Ergonomics site is acknowledged for this material.


STEP 4: Pauses and Breaks

* Take short 1-2 minute stretch breaks every 20-30 minutes. After each hour of work, take a break or change tasks for at least 5-10 minutes. Always try to get away from your computer during lunch breaks.
* Avoid eye fatigue by resting and refocusing your eyes periodically. Look away from the monitor and focus on something in the distance.
* Rest your eyes by covering them with your palms for 10-15 seconds.
* Use correct posture when working. Keep moving as much as possible.

--------------------------------------------------------------------------

Önemli Not:
Türkiye Cumhuriyeti'nin Resmi dili Türkçe'dir.
Forum İyinet'in de kullandığı dil Türkçe'dir.
Fakat, yazılan tıbbi makale yada çalışmaların tamamını Uluslar Arası bir dil ile kaynak göstermek şartıyla tekrar açıklanmıştır.

Kaynaklar;
1. OSHA. "Health and Safely Guidelines For VDU in The Workplace".
March 1999
2. NIOSH. "NIOSH Publications on VDU" September 1999.
3. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ort. ve Trav. A.B.D
 

cakirx

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Haziran 2006
Mesajlar
1,464
Reaction score
5
Konum
deviantart
1- Gözün bakış açısı 20 - 30 derece yukarıda ve ekrandan uzaklık ise ortalama 60 - 70 cm olmalıdır. Ekran tepe noktasının gözlerimizle aynı hizada olmasına dikkat edilmesi gerekir.

Tavana bakmamız lazım bu durumda :p
Benimde bir teorim var bilgisayar başında çok fazla zaman geçiren asosyal yaşıyan kişilerin %90 ı gerçek hayatta etkilenicekleri bazı problemler yaşamıştır. O yüzden bu %90 ın ,poposunun ve belinin sandalyeye göre açısını pek önemseyeceğini zannetmiyorum.:p
 

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Reaction score
0
Konum
Acil Servis
Tavana bakmamız lazım bu durumda :p
Yanlıza monitörün üst çerçevesi göz hizanızda olacak. Boynunuz ve beliniz oturduğunuz sandalyeden destek alacak şekilde olacak.
Hatta mümkünse; bir göz doktoruna çıkarak dinlendirici diye tabir edilen 0,25 derecelik antirefle kaplamalı gözlük alarak bilgisayar başında kullanmanız tavsiyemizdir.
Devlet tarafından maddi olarakta karşılanmaktadır bu tür bir gözlük modeli.

Benimde bir teorim var bilgisayar başında çok fazla zaman geçiren asosyal yaşıyan kişilerin %90 ı gerçek hayatta etkilenicekleri bazı problemler yaşamıştır. O yüzden bu %90 ın ,poposunun ve belinin sandalyeye göre açısını pek önemseyeceğini zannetmiyorum.:p

Evet haklısın aslında. Haklı olduğun kısım kendinizi gerçekten düşünmediğiniz. Çünkü Ort. ve Travmakoloji servisleri uzun süreli bilgisayar kullanıcılarıyla dolu.
Asosyallik konusuna gelince;
Sizlerin normal insanlara göre daha sosyal olduğunuza inanıyorum ben. Bir birinizi hiç tanımıyorsunuz, daha önce belkide hiç görüşmediniz ama msn listeleriniz genelde en az 50 online=) ve sürekli olarak irtibat içindesiniz. Her türlü konuyu rahat bir şekilde birbirinizle iletişim sağlayabiliyorsunuz ve gerektiği zamanlarda birbirinizi tanımıyor olsanız dahi ticaret yapabiliyorsunuz. Ticaret yapmanız sizin karşılıklı güveninizin göstergesidir. Karşıdaki güven sosyal paylaşımla olmaktadır. Buda gösteriyor ki;
Internet aslında sanılanın aksine, insanların daha da çok sosyalleşmesini sağlıyor. Fakat; bu sosyalliğin sanal boyutlarda kalması uzun vadade büyük psikolojik rahatsızlıkların tetikleyicisi olabilir.
 

cakirx

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Haziran 2006
Mesajlar
1,464
Reaction score
5
Konum
deviantart
internetten kaynaklanan bir psikolojik bozukluk olduğunu sanmıyorum. Yani olsa bile çok büyük seviyelere çıkmaz. Ama şuana kadar internetten tanışdığım 12 - 13 kişiyle gerçek hayatta sohbet ettim. Bunlara iş için buluşup tanışdıklarımı katmıyorum. Ve hepside hayatta küçünsenmeyecek kadar kötü şeyler yaşamış. Psikolojileri normalin dışındaydı. Ve bir iki kişide ağır psikolojik tedevilerde kullanılan ilaçlardan alıyorlardı. Bu çözümler diğer anlamda hiç bir şeye çözüm değildir. Tabi bir webmaster forumunda bu tarz kişilere çok rastlanamaz para herşeyi tedavi ediyor :p
 

Grafix

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Aralık 2006
Mesajlar
1,153
Reaction score
0
Konum
Bursa
sigara mevzusu çok önemli gerçekten,
işler çok stresli olursa saatte 4-5 tane gidiyor,mümkünse stersli işlerden kaçının :D
 

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Reaction score
0
Konum
Acil Servis
sigara mevzusu çok önemli gerçekten,
işler çok stresli olursa saatte 4-5 tane gidiyor,mümkünse stersli işlerden kaçının

Sigara konusunda açıklama yapma gereği duymuyorum bile:) Zaten hepimiz açık bir şekilde sigaranın zararlı etkileri hakkında yeteri kadar bilgi sahibiyiz eminim ki.

Gönül isterki kimse sigara kullanmasın, başlamasın, başlayanlarda bıraksın... Ama malesef bazen bu mümkün olmuyor. Çünkü hiç bir kuvvet Özgür İradeye müdahale edemez. Ama herkez özgür iradesini kötüye kullanmanın cezasını kaçınılmaksızın çeker.
Örneğin;
21 Yaşını doldurmuş ve akli dengesi yerinde, adli sicili müsait olan herkez bir silah alabilir.
Silahı aldıktan sonra özgür iradesini kötüye kullanmak suretiyle birini vurabiliriz.
Bakın ne kadar değerli bir kavramdır ki bu özgür irade, herşeyin yaratıcısı olduğuna inandığımız Allah dahi bu özgür iradeyi kullanma şeklimize müdahele etmez. Tetiğe bastımız an karşıdaki kişi yaralanır yada ölebilir. Sizce ölen kişi dinde yada devlet önünde çok değersiz birimidir? Yada bu sonuçların farkında olan devlet veya din bunu engelleyemez mi? Hayır tabikide. Çok rahat bir şekilde engeller dilerse. Ve herkez eşittir...
Fakat bunu bildiği halde ne devlet nede din bizlere ve bizlerin sahip olduğu akli dengeye güvenerek özgür iradede herangi bir sınırlama yoluna gitmez. Ama özgür irademizi kötüye kullandığımız için gereken cezayı çekeriz.

Sigarada aynen bu şekildedir. Ve Sigara Öldürür! mantığı kesinlikle yanlıştır.
Sigara yaktıktan sonra ölen kimse yoktur=)
O yüzden sigara öldürmez. Ama emin olun ki; uzun vadede Sigara Süründürür!

Doktorlar sigara kullanmayın derler. Ama birçok doktorun yada tıp fakültesi öğrencisinin temel öğünlerini sigara ve kahve oluşturur:)
Ve her cerrahın günde 4 sigara içmesi yada buna eşit olan nikotini alması gerekmektedir.


ÖNEMLİ OLAN HEM SİGARA KULLANIP, HEMDE KENDİMİZİ NASIL KORUYABİLİRİZ? Sorusunun cevabını bulabilmektir.
Peki nedir bunun cevabı?
1- Sigarayı can sıkıntısı aracı olarak kullanmamalıyız.

2- Biz sigaraya bağımlı değiliz. Ve sigara marketten eve kendi kendine gelebilecek kadar geliştirilmedi henüz. Yada hiç birimiz doğumdan hemen sonra uzmana dönüp "hocam versene bir sigara, bak şimdi heyecan bastı Dünya'ya gelince:)" demedik... O yüzden o bize bağımlı. Bunun bilincinde olmalıyız.

3- Bir uzmandan sigarayı bırakmak için yada sigaranın zararlı etkilerini en aza indirmek için gereken tıbbi desteği almalıyız.
Sigaranın etkilerini azaltan bir çok ilaç ve vitamin mineral haplar bulunmaktadır. (Bu hapların isimlerini ilaç firmalarının reklamlarını yapmak istemediğim için burada paylaşmak istemiyorum fakat ayda vereceğimiz 12.00YTL ile ciğerlerimizi temizleyebilmemiz mümkün. Ama unutulmamalıdır ki; uzun vadede ilaç tüketimide karaciğer ve böbrekleri yorarak yıpratmaktadır.)
 

cakirx

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Haziran 2006
Mesajlar
1,464
Reaction score
5
Konum
deviantart
ah şu sigara omu bizi yakıyor bizmi onu yakıyoruz :)

Ve her cerrahın günde 4 sigara içmesi yada buna eşit olan nikotini alması gerekmektedir.

nedeni ne acaba bunun. Psikolojik bir şeymi.
 

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Reaction score
0
Konum
Acil Servis
ah şu sigara omu bizi yakıyor bizmi onu yakıyoruz :)



nedeni ne acaba bunun. Psikolojik bir şeymi.

Psikolojik sayılmaz tam olarak. Kan akışını düzenleyerek ellerin titremesini engelleme amacı vardır temelde. Nikotin bildiğimiz üzere; aşırıya kaçılmadığı taktirde kan akışını düzenleyici bir etkiye sahiptir. Sigara içemeyenler için ise; genel olarak bu nikotin ihtiyacı yediğimiz besinler yoluyla (Örneğin; patlıcanın hemen hemen tamamı nikotindir) yada band gibi yöntemlerle dış yoldan verilmektedir.

İşin psikolojik boyutunda ise;
Cerrahların bir çoğu zaten, halk ağızıyla uyuşturucu diye tabir edilen yatıştırıcı ve sakinleştirici etkileri olan ilaçları kullanmaktadırlar. Ama bunu genel olarak kimse ile paylaşmazlar. Taktir edersiniz ki; Sağlıklı bir insan, başka bir insanın göğsünü kestikten sonra, göğüs kafesinide elektrikli testere ile keserek elini sokup saatlerce o insanın kalbi ile uğraşamaz:)
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
Uzun süre bilgisayar başında kaldığım için ben şöyle bir şey yapıyorum; 1,5 - 2 saatte bir kalkıyorum ve pencereden en uzakta bir nokta belirleyip oraya bakıyorum bi süre. Gözlerimin gerçekten rahatladığını hissediyorum. Çünkü pc başındayken hep yakını seyrediyoruz..
 

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Reaction score
0
Konum
Acil Servis
Uzun süre bilgisayar başında kaldığım için ben şöyle bir şey yapıyorum; 1,5 - 2 saatte bir kalkıyorum ve pencereden en uzakta bir nokta belirleyip oraya bakıyorum bi süre. Gözlerimin gerçekten rahatladığını hissediyorum. Çünkü pc başındayken hep yakını seyrediyoruz..

Doğru ve güzel bir teknik. Devam etmen göz sağlığın açısından uzun vadede sana fayda sağlayacaktır. Oturma pozisyonunada dikkat ederek uzun süre keyifle bilgisayar kullanabilirsin.


Bir ara bilgisayarın başından kalkınca yaparım :p

bunları benmi yapacam :)

Ort. ve Travmakoloji Uzmanlarına girdiği bel fıtığı ameliyatlarından veya göz operatörlerine girdikleri göz ameliyatları neticesinde döner sermayeden aylık 3.000-4.000YTL bırakman ve medical malzeme (omurilik platinleri ve çivileri) üretimi yapan ve bu malzemeleri ithal eden firmaları mutlu eder tabikide=)

Dediğim gibi özgür irade:)
 

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Katılım
2 Eylül 2002
Mesajlar
5,028
Reaction score
63
Konum
Sakarya
Ortopedik bir sandalyeniz olsun (alt bel destekli - lower back support).
Saatte bir kesin kalkın ve bir kaç adım atın.
Genç yaşta belli etmiyor ama 30+ olduğunuzda 20+ dan sonra belinize yaptığınız işkencenin cezasını çekiyorsunuz.
Tecrübe ile sabittir.
 

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Reaction score
0
Konum
Acil Servis
internetten kaynaklanan bir psikolojik bozukluk olduğunu sanmıyorum. Yani olsa bile çok büyük seviyelere çıkmaz. Ama şuana kadar internetten tanışdığım 12 - 13 kişiyle gerçek hayatta sohbet ettim. Bunlara iş için buluşup tanışdıklarımı katmıyorum. Ve hepside hayatta küçünsenmeyecek kadar kötü şeyler yaşamış. Psikolojileri normalin dışındaydı. Ve bir iki kişide ağır psikolojik tedevilerde kullanılan ilaçlardan alıyorlardı. Bu çözümler diğer anlamda hiç bir şeye çözüm değildir. Tabi bir webmaster forumunda bu tarz kişilere çok rastlanamaz para herşeyi tedavi ediyor :p

Aslını istersen sanılanın aksine gizli kalmış daha büyük sorunlarda mevcut. Örneğin 3-4 ay önce okuduğum bir araştırma makalesinde;
Günde 13 saatten fazla internete bağlı bir bilgisayarı kullanan 1000 erkek denek üzerinde yapılan araştırmada %38 lik bölümün, 12 ay sonra cinsel tercihlerinde değişme olduğu saptanmış.
Kaynak ve makaleyi araştırıyorum şuanda. Sanırım bugün içinde paylaşacağım orjinal metni.
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
Aslını istersen sanılanın aksine gizli kalmış daha büyük sorunlarda mevcut. Örneğin 3-4 ay önce okuduğum bir araştırma makalesinde;
Günde 13 saatten fazla internete bağlı bir bilgisayarı kullanan 1000 erkek denek üzerinde yapılan araştırmada %38 lik bölümün, 12 ay sonra cinsel tercihlerinde değişme olduğu saptanmış.
Kaynak ve makaleyi araştırıyorum şuanda. Sanırım bugün içinde paylaşacağım orjinal metni.

Eyvah!
Abi sen nereden çıktın yahu içimizi kararttın :D
 

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Reaction score
0
Konum
Acil Servis
Eyvah!
Abi sen nereden çıktın yahu içimizi kararttın :D

Vallahi öyle:)
Makalenin tamamını araştırdım ama bulamadım... Kesin bulacağım ama...
Ama google'da "Cinsel tercihlerde değişme ve internet" diye bir aratma yaptığınızda da zaten bir çok bilgi ile karşılaşmanız mümkün:)
 

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2006
Mesajlar
1,414
Reaction score
15
Konum
İstanbul
Gerçi asosyallik durumu olunca herşey kaçınılmaz. Webmastera herşey mübah :D
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst