Merhaba arkadaşlar bir blog ve bir domain ismi ile ilgili yaptığım bir çalışma sonucunda aldığım sonucu sizlere anlatmak istiyorum.Öncelikle belirtmek isterim ben derinlemesine bir seo bilgisine sahip değilim.Yaptığım çalışma sadece içerik girmek ve google da indekslendikten sonra sonuçları seyretmekten ibaret oldu konu da elde ettiğim bu sonuçlar.
Bir süre öncesine kadar subdomain ile kullanmak amacıyla cm.to isimli domaini aldım ve domain.cm.to ismi ile blog açıp biraz kendimden biraz elimde bulunan hazır kaynaklardan blog da içerik oluşturdum. 16 haziran 2008 ile 20 haziran 2008 tarihleri arasında 4 gün içinde blog a 100 yazı girdim ve bıraktım sonra indekslenmesini beklemeye başladım. Hiçbir şekilde backlink vs almadım hiçbir seo çalışması yapmadım.Sadece kısa sürede indekslensin diye cm.to nun ana domaininde domain.cm.to ya link verdim çünkü cm.to arama motorları tarafından sık indeksleniyor.Beklediğim gibi de oldu 1 haftaya kalmadan sayfalar indekslenmeye başladı.İndekslenmeye başlamasının ardından da kısa bir süre sonra cm.to dan da linkini kaldırdım.Yaptığım sadece 4 günlük bir çalışma ve birkaç haftaya kalmadı günlük ziyarerçi sayısı en düşüğü 20 den aşağı düşmedi ve ağırlıklı olarak fazlasıyla geçti.Esas konu da 4 günlük bir çalışmanın bu sonucu verme sebebi. domain.cm.to google da ortalama 9.390.000 sonuç veren "domain blog" kelimesinde 1. sıraya yerleşti ve o gün bu gündür 1 ile 4. sıra arasında değişiyor.Konu elbette buradaki 20 sayısı değil.Konu site başlangıcından itibaren direkt olarak 9.390.000 sonuç içinde 1. sırada çıkması ve hiç tanıtımsız sadece google dan arama sonuçlarından direkt başlangıçta bu rakamı çekmeye başlaması.Burada dikkat edilmesi gereken bu.Burada anlattığımı noktadaki ışığı en çok seo bilenler daha iyi anlar.
Domain.cm.to 1 ay anca açık kaldı son 6 gün önceye kadar da kapalıydı ve hala "domain blog" kelimesinde daha aşağı düşmedi.Ve ilginçtir ki birkaç gün önce bir konu ararken kendimi kendi blogumda buldum
ilk sayfada ilk sıralarda idi ve programlama ile ilgili bir konu idi.Yani google örneğin domain.cm.to yu sadece domain kelimesinde değerlendirmiyor; Domain ile ilgili tüm yan konularda da öncelik veriyor. Anlatmak istediğim sanırım google bu isme subdomainden öte domain adı değerinde yaklaşıyor ve ona göre değer veriyor ve bir domain isminin arama motorundaki listeleme konusundaki önemini bilirsiniz en basit örnek google da domain kelimesini arattığınızda domaintescil.com bile ismindeki "domain" kelimesi sebebiyle mesela isimtescil.com gibi ziyaretçi sayısı olarak açık ara önde büyük bir siteden önce 1. sırada listelenmekte. Ben yine böyle güzel neticeler almak için subdomain açarak bu çalışmayı devam ettiricem eğer ilgilenen arakadaşlar olur ise elinde içerik olup bu içeriğini değerlendirerek veya isterse içeriğini oluşturarak benim gibi denemek isteyen arkadaşlara istedikleri isimde içerikleri ile ilgili jenerik subdomainleri açıp wordpress i veya kendi sitelerini kullandığım host a kurup kullanımlarına sunar, kısa sürede indekslenmesi için cm.to ana sitesine linkler ve subdomaini onların sahipliğine seve seve veririm. Eğer güzel sonuçlar alırsanız sizler de yararlanmış olursunuz.Sonuçta her bir iyi tecrübe yeni bir ziyaretçi kitlesi ve her ziyaretçi kitlesi kazanç demek.Elbette bu emekleri vermekteki bu çalışmaları yapmaktaki amacımız kazanmak ve benzeri güzel sonuçlar gelişerek devam ederse bir kazanç ve değerli bir tecrübe olur.
Yararlı olması dileğiyle..
Bir süre öncesine kadar subdomain ile kullanmak amacıyla cm.to isimli domaini aldım ve domain.cm.to ismi ile blog açıp biraz kendimden biraz elimde bulunan hazır kaynaklardan blog da içerik oluşturdum. 16 haziran 2008 ile 20 haziran 2008 tarihleri arasında 4 gün içinde blog a 100 yazı girdim ve bıraktım sonra indekslenmesini beklemeye başladım. Hiçbir şekilde backlink vs almadım hiçbir seo çalışması yapmadım.Sadece kısa sürede indekslensin diye cm.to nun ana domaininde domain.cm.to ya link verdim çünkü cm.to arama motorları tarafından sık indeksleniyor.Beklediğim gibi de oldu 1 haftaya kalmadan sayfalar indekslenmeye başladı.İndekslenmeye başlamasının ardından da kısa bir süre sonra cm.to dan da linkini kaldırdım.Yaptığım sadece 4 günlük bir çalışma ve birkaç haftaya kalmadı günlük ziyarerçi sayısı en düşüğü 20 den aşağı düşmedi ve ağırlıklı olarak fazlasıyla geçti.Esas konu da 4 günlük bir çalışmanın bu sonucu verme sebebi. domain.cm.to google da ortalama 9.390.000 sonuç veren "domain blog" kelimesinde 1. sıraya yerleşti ve o gün bu gündür 1 ile 4. sıra arasında değişiyor.Konu elbette buradaki 20 sayısı değil.Konu site başlangıcından itibaren direkt olarak 9.390.000 sonuç içinde 1. sırada çıkması ve hiç tanıtımsız sadece google dan arama sonuçlarından direkt başlangıçta bu rakamı çekmeye başlaması.Burada dikkat edilmesi gereken bu.Burada anlattığımı noktadaki ışığı en çok seo bilenler daha iyi anlar.
Domain.cm.to 1 ay anca açık kaldı son 6 gün önceye kadar da kapalıydı ve hala "domain blog" kelimesinde daha aşağı düşmedi.Ve ilginçtir ki birkaç gün önce bir konu ararken kendimi kendi blogumda buldum
Yararlı olması dileğiyle..