İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blog yazarları olarak biz

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
255
Biz blog yazarları olarak çok bencil olmaya başladık farkındamısınız? Eski tadı yok artık bloglamanın. Herkes sadece kendine çalışır olmuş. Blogdaşlık, paylaşımcılık bitmiş aga. Neyse. Duygu sömürüsü yapmayayım.

Blog yazarlığı aslında detaylı olarak ele alınırsa sağlam gelir kapısı olabiliyor arkadaşlar. Ama sonuç olarak hiç bir blog yazarı düzenli bloglama yapamıyor. Bizde bişeyler eksik oluyor sürekli. Mesela ben canım istemediğinde bloga yazı girmiyorum. Çünkü önemsiz geliyor bana o an. Öööyle moron gibi bilgisayara bakıp dakikalarımı geçirdiğimi bilirim. O an hiç bişey düşünemiyorum. Ruhumuz uçmuş gitmiş sanki. Benim anlatmak istediğim şey gerçek blogçuların dejenere olması. %90′ından fazlası kendisi yansıtmayan kopya içeriklerle ya da kişisellikle alakası olmayan yazılar girebiliyor. Ben de bu dertten muzdaribim. Bir kaç hit fazla gelecek diye anasını ağlatıyoz blogun. Ya hiç yazmamayım ölüp gitsin blog diyorum ama 2 yıldır emek veriyorum, aklıma geliyor tüm emeklerim boşa gidecek diyorum. Sonra bi heves midir bi ilham perisimidir nedir anlamadığım bir huşu içerisinde oluyorum ve bir bakmışım 2-3 konuyu birden patlatıvermişim.

Blog yazacaksanız eğer mutlaka ama mutlaka yazacak bişeylerinizin olduğuna emin olun. 1 haftada bir bile yazsanız kendinizce bişeyleri yazabilmelisiniz. Sonrası çocuk oyuncağı gibi oluyor. Bi bakmışın hitlenmişin. Genel blogçuluk yapanlar var benim gibi. Hit gelsin diye çeşitli kategorilerde yazabiliyoruz. Yazabiliyoruz çünkü anlatmak istediklerimizi samimi bir dille yazabiliyoruz. Bir çok blogger’ın web sitesi sanki devlet dairesi. Bu ne resmiyet ulan! Resmi resmi yazılar yazarlar ama tittle’da kişisel blog yazarlar. Acaip kıl olduğum durumlardan birisidir. Zaman zaman bende böyle hatalara düşebiliyorum ama hemen arkasından hatayı telafi edebiliyorum.

Kendini nette tanıtmak için türlü türlü hareketler yapanlar var. İkidebir konu açanlar, yok efenim blogun dıvsdırığını değiştirdim yorum yazın gibisinden. Değiştirdiysen değiştirdin bize ne. Bunları gerçek takipçilerine söylemen daha mantıklı olmaz mı acaba? Bir de yapılmış bir temanın üstüne iki kaç göz yapınca temayı kendisinin yaptığına inanan zihniyetler var. Öle öle gülüyorum onlara. Dediğim gibi yazmayı bilmeyenler web sektörünü ele alınca onlardan kralı olmuyor.

Web sektörünü ele alan blogçuların sayısı gerçekten az saysam bir elin parmaklarını geçmez. Yanlız altını çizerek tekrar edeyim, gerçekten tema yapmayı bilen kodlamalardan anlayan insanlar bunlar. Blogçular arasında işinin ehli olan blogçular pek az gerçektende.

Sizin için yazdım bloggerlar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.