İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Blog yazılarında etiketin önemi

HeroTürk

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Bir diğer yazımızda http://www.f5blog.net/yazilarda-etiketlerin-onemi-nedir.html anlatmıştık. Bu yazımda ise etiketleri nasıl belirlemeliyiz kısaca ondan bahsedeceğim. Etiket belirlemede benim izlemiş olduğum yöntem Google anasayfasına girerim konu başlığımın ilk karakterlerini yazarım ve sonrasında en çok aranan kelimelerden etiketler çıkartırım. Daha iyi anlayabilmeniz için resimle destekleyelim. Konumuzun backlink alma olduğunu varsayalım.

google-500x219.png

Resimdede görüldüğü gibi en çok aranan kelimeler arasında backlink alma, backlink alma programı, backlnk alma yöntemleri, backlink alma yolları gibi kelimeler çıkmaktadır. Bu şekilde eklersek kelimelerimizi etiketlerimiz en çok arananlar arasına girmiş olacaktır.

Diğer bir yöntem ise kendini bir başkasının yerine koyma yöntemidir. Nedir bu yöntem? Etiket eklerken acaba ben olsaydım ne diye arardım diye düşünülerek yapılan bir yöntemdir. Örnek subway oyunu bekçi kovalamaca oyunu olarak bilmektedir. Facebook'u faysbuk olarak arama gibi :) Etiketlere bekçi kovalama oyunu, bekçi kovalama gibi kelimeler yazdığımızda ilk sıralarda çıkma ihtimali vardır.

Son bir yöntem ise benim gibi klavye yazma özürlü insanlar için kullanılan bir yöntem. Hızlı yazacağız diye kelimeleri eksik yada yanlış yazabiliyoruz. Bu yöntem ile arama motorlarında ilk sırada çıkabiliriz. Mesela facebook alakalı bir konumuz olsun. facebok, feysbuk,face,feys facbook gibi kelimeler ile üst sıralarda çıkabiliriz.

Bu şekilde bir yazı yazmanız hem seo açısından daha etkili olacaktır. Benim bildiklerim bu şekilde sizinde yöntemleriniz varsa yazımıza ekleyebiliriz.

nettebugun

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Elinize sağlık. Elimden geldiğince ben de etiketlere dikkat ediyorum. Yalnız bununla ilgili iki sorum var:
1. Blogger kullanıcısıyım ve etiketleri ayrı bir bölüme virgülle ayırarak giriyorum; ancak yayına aldığımda, metnin altında ya da yanında görünmesini göze hoş gelmediğinden istemedim. Hâl böyleyken, acaba girdiğim o etiketler işe yarar mı?
2. Google, bazı aramalarda en üstte gösteriyor; ancak bazı paylaşımlarımın altında İngilizce çevirileri olsa bile gözükmüyor. Bu Türkiye'den yayın yapıldığı için midir, yoksa örneğin limonlu yabanmersinli napolyonun tarifi ingilizce olarak çok fazla olduğu için mi görünmüyordur? (copy-paste değil, ingilizcesi de orijinal)
Teşekkürler...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.