İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Boğaziçi'ni kazanmış arkadaş ama bu Türkçe ile işi biraz zor

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
facebook gruplarında yazılan bir yazı
Türkçe'nin içine ediyorlar...

Simasher

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
"eğitim cahilliği alır , eşeklik baki kalır " şeklinde bir atasözümüz var sanırım bu duruma cuk diye oturuyor :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
insan özenti olunca hal böyle oluyor ne yazık ki.

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
tamamen amelelik

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Ne kadar inanırsınız bilmiyorum ama okuyamadın. 2-3 cümle okuduktan sonra sıkıldım çünkü anlamakta zorluk çektim.

Acaba okuduğunu anlamak ile ilgili bir sorunum mu var ?

Özellikle, "k" harfi yerine "q" harfi kullanan insanlara hep kötü gözle bakmışımdır.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Düzgün kelime sayısı, bozuk kelime sayısından çok az.
Kurallara uygun bir cümle zaten yok.
3.dil olarak bu bozuk dili kullandığını düşünüyorum gencimizin.
Yoksa böyle ottan .oktan adamı boğaziçi üniversitesi ne yapsın?

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
61
Yeni bir dil bilimi açıldı sanırım Boğaziçi Üniversitesine :) , kolaya benziyor. Acaba dil sınavına girsek kazanırmıyız.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Şimdi sizde hep çalışıp , sosyallikten nasibini almadan boğaz içine girseydiniz orda birşey olmadığını sadece daha fazla sıkıntı ve çalışma olduğunu anladığınız zaman diğer insanlardan faklı olmaya bari soyutlanıyım üstün göriyim kendimi demeye başlardınız.

Bu antisosyal veya sosyal ama sosyalliğe zaman ayıramayan arkadaşımıza hak vermek lazım.Bırakın o boğaz içinden çıktıktan sonra neyin ne olduğunu kendi öğrensin:D

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Inanırmısınız bilmiyorum ancak genç kitleye hitap eden bir sitemin yorum bölümüne inanılmaz şekilde böyle bozuk Türkçe ile yorum yapmaya çalışıyorlar. Elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum bazen sıkılıp siliyorum. Yorum yazdıkları bölümün üzerine dilimizi düzgün kullanmaları hakkında bir not bırakacağım. Gidişat gerçekten çok bozuk. Bizim peşimizden gelen nesil neden böyle birşey tercih ediyor anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Yani hastalık gibi biri diğerinden böyle görüp uyguluyor ve bunu bir marifet zannediyor. Yarın çocuklarımızı anlayamayacağız, şimdiden hepimiz bunun için önlem almalıyız.

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
10
Allah hepinizden razı olsun umarım bir yerlere gider de bu konuşmalar birileri anlar Türkçe ve Türkiye'min katillerinin aslında özenti ve bir arkadaşımın dediği gibi eşeklerin yüzünden olduğunu...

Süper yorumlar konuyu açan arkadaşa da duyarlılığından dolayı ayrıca teşekkürler ederim..

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
yorumsuzlb3.png

Güzel oldu bu! :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ya işte özenti toplum olduk...ezik kişilikler, kendini lanse edebilmek, beğendirebilmek için bu yola başvuruyor. adam hayatında amerikalı görmeden onların olduğu foruma girince gülme işareti yerine XD ya da lol yazdıklarını görünce "haaa ortam böyle akıyo demek" diye düşünüyor...cehalet işte..Bunun üni. ile falan da alakası yok. Üni adam gibi okunsa onca mezun aç gezmezdi.

annudora

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Bu konu forumda çok kez konuşuldu ... Bu tarz yazı yazmanın tek açıklaması vardır :

BEN başarılı bi insan olamadım. Örnek olamadım. Güzel insanlığa faydalı bir iş yada en azından kendime çevreme faydalı bir iş yapamadım DİKKAT ÇEKEMEDİM - ancak bu şekilde yazarak - buna uygun saçma giyim görüntü ile insanların dikkatini çekebiliyorum...

ODTÜ ve BOĞAZİÇİ de yarı ingilizce yarı Türkçe gibi bi durum sözkonusu evet - insan uzun süre ingilizce ders ortamında buna mecbur kalabiliyor ama bu şekilde NE İNGİLİZCE NE TÜRKÇE saçma sapan sözcükler in KAYNAĞI yukarıdaki sebepten başka bişey olamaz.

Bu tuhaf yaşam formlarına Akıl fikir kazanmaları temennilerimle ...

XR9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Forumumda bu tür konuşanları ilk önce uyarıyorum, sonra cezalandırıyorum. Forum sahibi iseniz, forum kurallarına bozuk Türkçe konuşmakla ilgili bir madde ekleyin.

visitistanbul, imzan güzelmiş. Foruma koyuyorum ;)

Simasher

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ne kadar inanırsınız bilmiyorum ama okuyamadın. 2-3 cümle okuduktan sonra sıkıldım çünkü anlamakta zorluk çektim.

Acaba okuduğunu anlamak ile ilgili bir sorunum mu var ?

Özellikle, "k" harfi yerine "q" harfi kullanan insanlara hep kötü gözle bakmışımdır.
aynen nedense mesajlarda yanlışlıkla w 'ye kayıyor elim düzeltiyorum telefonda.Fakat q ile yazmanın klavyede bir kolaylığı mı vardır bir olayı mı vardır çözemedim.

Kız arkadaşımla durup dururken yaptığımz en büyük kavgaydı bana bişie qadar demişti :) bir kaç arkadaş geldi ayakkabı istedi alışveriş bile yapıcak kadar dayanamadım o derece bir sinir bozuyor nedense.

Çok şey yazmak istiyorumda medeni olalım , forum adabı var diyerek susmak zorunda kalıyorum..

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Eğitim şart...
Okulda bunları öğretmiyorlar ama yazılılarada bu şekilde yazıyorlarsa insallah hepsi sınıfta kalırda belki o zaman anlarlar.

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
adam kazanmış isterse ... olsun. önemli olan kazanmak bizim ülkede bu böyle

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.