İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Botnet Konusunda Yardım

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
4-5 gündür saldırı alıyorum. Saldırıyı yapan kişiler büyük ihtimalle rakiplerim.
Hukuki işlem başlatacağım. Ancak bu kişileri ağır bir ceza almalarını sağlamak için nasıl hareket etmem gerektiğini tam olarak bulabilmiş değilim.

Bu kişileri tespit edebilmeme yardımcı olmanızı ve insanların emeklerini yok etmeyi kendine hak gören bu kanı bozukların cezalandırılmasını sağlamam için tecrübelerinizi ve yardımlarınızı paylaşmanızı bekliyorum.

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
son 2-3 gündür benim bir sitemde de saldırı mevcut anlamış değilim, anlık 25 bin istek geliyormuş. hala cozumunu bulamadilar en güçlü server bile dayanamaz diyorlar.

tespit bence cok zor çünkü zombie makinalardan geliyor bu saldırılar.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Bilişim Polisi loglarla birlikte savcılığa dilekçe verin biz onları tespit ederiz diyor.:)
Ben başvuracağım.
Bunun dışında yapılacak herhangi birşey varmı.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Foruma yazdım ve şu anda diğer siteyede saldırı başladı :)
Kim olduğun ortaya çıktığında bakalım ne yapacaksın çok merak ediyorum.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Bu gün, avukatımın yönlendirmesiyle savcılığa gidip elimdeki ekran görüntüleri ve server loglarını vererek suç duyurusunda bulundum.
Savcının konuya çok ilgi göstermesi ve merakla beni dinlemesi çok hoşuma gitti.

Gelişmeleri ilerleyen günlerde foruma duyurmaya çalışacağım.

Grafix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu konu ile bilgili bir suç bilişim ekibi kurulsa gerçekten çok faydalı olacak.

Respect

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bildiğim kadarıyla adam sana gelmedikçe senin onu bulma şansın oldukça düşük. Ancak seninle iletişime geçerse msn veya mail vs ip adresini bir şekilde alabilmenin mümkün olduğunu düşünüyorum, fakat hiç tecrübem yok bu konuda.

Şuan bazı sitelerde, sohbet programı, youtube girme programı veya başka sıfatlar altında insanlara trojen yayanlar var. Biz bunları görüp ses çıkarmadığımız için şuan bunları yaşıyoruz. Yılanı başından ezmek gerek, yoksa saldırı aldıktan sonra yapabilecek pek birşey kalmıyor.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Şikayetimden hiçbirşey çıkmadı. Çünkü hatalı bir şikayet.
Logları vermek yerine loglardan seçilecek 3 adet tr ip si ile savcılığa suç duyurusunda bulunmak gerekiyormuş. Çünkü polis loglardan herhangi bir kişiyi seçerek pc ye el koyamayacağını söylemişti.

Aklınızda olsun.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Şikayetimden hiçbirşey çıkmadı. Çünkü hatalı bir şikayet.
Logları vermek yerine loglardan seçilecek 3 adet tr ip si ile savcılığa suç duyurusunda bulunmak gerekiyormuş. Çünkü polis loglardan herhangi bir kişiyi seçerek pc ye el koyamayacağını söylemişti.

Aklınızda olsun.

Bunu öğrenmek iyi oldu.

LaTenT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Baya uzun zaman olmuş konuyu görmemişim. Görsem yardımcı olurdum. Halen saldırı alıyorsan hostunu bizim sunucuya alıp güzel bir tespit yapabiliriz.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
disconnect, madem konu hortlamış, sanırım dava bitmiştir artık? sonuç ne oldu, ne gibi durumlar yaşadınız?

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Sonuç monuç yok.
Savcılıktan gelen giden herhangi birşey yok yani.
Dilekçeyi verdikten 2 ay kadar sonra, kaçakçılık şubesine gittim.
Memur arkadaşla baya sohbet ettik, sonra şeflerini çağırdılar. Şeflerine durumu anlattım.
Damardan girdim diyebilirim. Türk polisiyle dalga geçildiğinden tutunda, bu adamların haraç aldığına kadar herşeyi anlattım. Türk polisinin birşeyden anlamadığını bilişim forumlarında dalga geçildiğini dile getirdim.

Sonuç olarak bana anlatılan, sikayetimi yenilemem.
Ve şikayet ederken saldırgan olarak 2-3 ip numarası belirleyip onlardan davacı olmam. Bu şekilde şikayet edilirse, hakimler el koyma ve baskın izni veriyorlarmış.

Dilekçe vereli 6 aydan fazla oldu sanırım.
Edit: Gayet uzun ve açıklayıcı yazmıştım ancak, yazdıklarımı gönderirken problem oldu.

netster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
24
Bu tip saldirilar genelde zombie aglarina katilmis bilgisayarlar tarafindan yapiliyor. Yani pek sonuc cikacagini sanmiyorum. Sitene index felan atilmis olsa neyse alir ipyi verirsin ama anlik saldirilarda poliste pek bir sey yapamiyor. Sonucta inceledikleri bilgisayarlardan bolca virus trojan cikiyor..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.