İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Böyle banmı olur hemde 10 gün...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
G

Gee

Misafir
Öncelikle belirteyim arkadaşlar bu üyelik arkadaşıma ait. Zamanında davetiye istemişti yolladım ve üye oldu. Bu akşamda onu bekledim girmesini şifresini istedim birşey yazcam diye verdi. Kimse çoklu kullanıcı adı yasak demesin gayet iyi biliyorum kuralları.

Bugün Mywedding tarafından 10 gün banlandım, sebebi ise pm ile rahatsızlık. Olay şöyle gelişti; ben domain satış konusu açmıştım ve Mywedding teklif verdi. Konuda legalparalı bir isim vardı o teklifimi bitişe az kala vercem diye yazı yazdı. Mywedding baktı domain kendisinde kalcak sürede azalıyo teklifini geri çekti.

Sonra ben ona pm attım niye teklifini geri çektin diye. O şöyle cevap verdi "sen bitiş tarihini 48 saatten 24 saate indirirsen bende geri çekerim." İyide mantıklı düşünün arkadaşlar domain almak isteyen biri bitiş zamanı uzunmu olsun kısamı olsun ister? Kısa olunca süre, onda kalma şansı daha fazla - teklif veren kişi konuyu gören kişi sayısı daha az olcaktır doğal olarak.
Bugün bir pm daha attım oda bana cevap verdi bidaha bana pm atma diye. Benim cevap iyi bidaha atmam ama bayan olduğunu bilseydim satış konusunda uğraşmazdım dedim. Sonra bi baktım 10 gün ban yemişim.

Bi kere ortada ban gerektiren bir durum yok. Tamam pm atmam bidaha dedim. İsterseniz pmlerini silmediyse gösterebilir konuşmaları.
Hem ayrıca illada ban atcam, benim rengim mor ben yöneticiyim yıkarım kırarım diyosa niye 10 gün ban attı? Küfür eden adam 1 hafta ban alıyo ben niye 10 gün aldım.

Arkadaşlar sizden tarafsız yorum istiyom yani o yönetici ben sıradan userim diye yorum yapmayın. Tarafsız bi şekilde yorum yaparsanız sevinirim.

Bu arada konu hemen kilitlenmezse sevinirim sadece şikayetimi dile getirdim. Benim satışlarım vardı onlar aksıcak yoksa 5 aralığa kadar beklerdim banımın açılmasını.

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Arkadaşlar sizden tarafsız yorum istiyom yani o yönetici ben sıradan userim diye yorum yapmayın. Tarafsız bi şekilde yorum yaparsanız sevinirim.

Normal üye veya moderatör farklılığı diye birşey düşünme bence, kimsenin kimseden farkı yoktur (hele de sanal ortamda). Düzeltilmeyecek bir durumda yok gözüküyor. Bu kadar kendini kötü hissetmene hiç mi hiç gerek yok.

G

Gee

Misafir
Normal üye veya moderatör farklılığı diye birşey düşünme bence, kimsenin kimseden farkı yoktur (hele de sanal ortamda). Düzeltilmeyecek bir durumda yok gözüküyor. Bu kadar kendini kötü hissetmene hiç mi hiç gerek yok.

Haklısın kardeş ama kötü hissetmiyom kendimi. Ha haklı yere olsa gerçekten kötü bişey yapsam ban atsa tamam derim, hakettim derim susarım. Ama haketmediğim yerde banlanmak çok kötü bişey.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ban kişisele kaçtığı için açılmalı arkadaşın banı bana göre.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
tamam tüm dediklerinde haklısın.

ama şu cümlelerini bir düşün bakalım emine seni neden banlamış olabilir ?
Benim cevap iyi bidaha atmam ama bayan olduğunu bilseydim satış konusunda uğraşmazdım dedim. Sonra bi baktım 10 gün ban yemişim.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29

Hayır vardır.Bi moderatör farkı vardır bide 30 günlük üye farkı..

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
istdiği şeilde geri çeker teklifini buna sen karışamassın herangi bi haksızlık yapıldığını düşünüyosan buraya mesajları tam anlamıyla yazarsın karar veririz... Zaten hakkında şikayetler bunla sınırlı değilmiş

G

Gee

Misafir
istdiği şeilde geri çeker teklifini buna sen karışamassın herangi bi haksızlık yapıldığını düşünüyosan buraya mesajları tam anlamıyla yazarsın karar veririz... Zaten hakkında şikayetler bunla sınırlı değilmiş

İstediği şekilde geri çekerse istediği şekilde ban atabilir anlamına mı geliyo? O zaman msnde birinle tartışsın gelsin forumdan banlasın aynı şey ...

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
seni banlyan forumda değil cevap veremez ama konuyu kitliyorum konuştğunuz mesajlarıda her kelimesine kadar bana pm de bildirmeni rica ediyorum buraya sen niye banlandın yazacam olurmu...

Çünkü banlmasının sebebini sen zaten yazmışsın ama madem karşı çıktın

edit:hatta kitlemiyorum herkezin yorumunu görmeni isterim pm bekliyorum ama

G

Gee

Misafir
Üyeliğime girersen görebilirsin pmleri.. Franco banlanan üyeliğim ordan bakabilirsin. Ama haksız banlandım Mywedding in yorumunuda merak ediyom acaba 10 gün ban gerektiren napmışım.

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yanlış yaptığını düşünüyorum ben. Üstelikte bu üyeliğinde banlanma sebebi bu yaptığın... Kuralları girerken okudum + ilk mesajımı yazmadan öncede gözden geçirdim.
Yani üst üste hatalar yapmışsın... Kimseyi kişisel kimliği ilede yargılama hakkın olduğunu sanmıyorum...

Bende bayan olduğunu bilmiyordum hatta böyle bir şeye imkan bile veremezdim neredeyse hiç belli ettiğini hissetmedim çünkü. Bunun adı profesyonelliktir. Üstelikte kendisi ile kısa bir konuşmam da oldu asla saygısızlığı hak edecek biri değil bence ve zeki + bilgili biri. Kurduğu cümleler bile özenle seçilmiş şekildeydi yani böyle bir insanı anlamak bu kadarda zor değil sanırım... Yani sırf bayan olduğunu öğrendin diye klasik kadınlar ve arabalar gibi saçma modlara girip hareket etmen tasvir edilir türden birşey değil...

Kimseyi kişisel kimliği ile yada taşıdığı sıfatlarla değerlendirme hakkın yoktur diye düşünüyorum.

"Benim cevap iyi bidaha atmam ama bayan olduğunu bilseydim satış konusunda uğraşmazdım" kurulması uygun olmayan bir cümle. Ban verme yetkiside modlarda olduğuna göre kaç gün vereceklerini saklı tutma haklarıda vardır eminim.

Üstelik ikinci bir üyelik ile buraya girerek ikinci hatanı yapmışsın. Bu da uygun değil. İnsanlara ceza vermek tasvir edilir bi davranış değildir ama yaptırımlar olmazsa sende taktir edersin ki ortalığı kavga dövüş götürür...

Son olarak belirmek isterim konu dışı gibi gözükebilir ve kimseninde bu cümlem hakkında yorum yapmasını istemiyorum yapıldığı taktirde editleyeceğim hemen.
Ama Mywedding; gördüğün gibi bazı cümleler kişiler için çok vurucu olabiliyor. Önemli olan empati kurarak objektif düşünmeyi sağlamak. Ben senin %100 haklı olduğun kanaatindeyim ama söylemek istedim çünkü ben inan çok emek harcayan biriyim.

Son olarak insanlar her yerde her zaman anlaşacak diye bir şey yok... Yani bunu normal karşılamalısın bence eski nicki ile Franco şimdiki nickin ile Gee.

Ama normal karşılayıp kabullenmen gereken bir şey daha var. Mywedding sana kişisel bir sebeb ile yetkilerini kötüye kullanarak herangi bir yaptırım uygulamamış.
Hatta biraz daha açık konuşayım.
Ağzından çıkan söz küfürlü olmasa bile ucunun nereye dokunacağını biraz irdele dostum.

Bak yaptığının yanlış olduğunu sadece ben düşünmüyorum kaynakta veriyorum sana bakman için bir göz at bilgi sahibi olmandan zarar geleceğine inanmıyorum.

İNCELEMENİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM BÖYLE BİR SÖZ SARF ETTİKTEN SONRA

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
doru üyeliğin yok ozaman biraz bekle Mywedding gelince sorunun cevabını alırsın

G

Gee

Misafir
MéDicLiFé +rep vermemimi bekliyosun? Yeni üyeler niye kendini kanıtlama çabasına girer anlam veremiyorum. Yani galiba konu açarken yazdığım ilk mesajdaki ilk cümleyi okumadın galiba üyelik ile ilgili.

Sana şöyle sorayım o zaman ban gerektircek naptım?

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
MéDicLiFé +rep vermemimi bekliyosun? Yeni üyeler niye kendini kanıtlama çabasına girer anlam veremiyorum. Yani galiba konu açarken yazdığım ilk mesajdaki ilk cümleyi okumadın galiba üyelik ile ilgili.

Sana şöyle sorayım o zaman ban gerektircek naptım?

Kendimi kanıtlama çabamı defibrillator kullanarak gösteriyorum ben elimden geldiğince.

Birgün sende tadına bakarsın belki;)

SargeT

0
Yasakli Uye
Reaction score
10
Üyelerin üye giiş bilgilerini başkalarıyla paylaşmaları yasak olmakla birlikte uzaklaştırma sebebidir.

Konu kapatılmıştır.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
Franco üye banlanma tek kişinin verdiği karar değildir, en az 2-3 yönetici arkadaşa danışılarak ban yada uzaklaştırma veriliyor.Başka forumlarla karşılaştırmayınız yanılırsınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.