İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Böyle bir sayfaya adsense koymak?

ekomer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
2. soruya cevap verebiliyorum sadece :) Telif hakkı problemi olsaydı youtube'den de kaldırırdı diye düşünüyorum. Yani 2. soruyu silebilirsin direk kafadan. Geriye bir soru kaldı. Onuda başkası cevaplar artık :D

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
malesef adsense koyamazsınız

yusuftrn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
2. soruya cevap verebiliyorum sadece :) Telif hakkı problemi olsaydı youtube'den de kaldırırdı diye düşünüyorum. Yani 2. soruyu silebilirsin direk kafadan. Geriye bir soru kaldı. Onuda başkası cevaplar artık :D

Tehlif hakkı olarak youtube'daki yayıncıların haklarını sorun edebilirler sanırım. örneğin Vevo gibi bir kanalın içerikleri tehlif kapsamı konusudur. Sadece youtube üzerinden izletilebilir diye biliyorum :peh:

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
Tehlif hakkı olarak youtube'daki yayıncıların haklarını sorun olabilir sanırım. örneğin Vevo gibi bir kanalın içerikleri tehlif kapsamı konusudur. Sadece youtube üzerinden izletilebilir diye biliyorum :peh:

aması var işte bunun
youtube ya bunu düşünemiyor ya da videonun kısa sürede yayılmasını ve hiti götürmesi planlanıyor
telif hakkıyla korunan her içeriğin altında embed kodu var. embed kodu demek paylaşıma açık anlamını taşıyor. ama müyap gibi saygıdeğer kurumlarımız bunu anlayamıyorlar

yusuftrn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aması var işte bunun
youtube ya bunu düşünemiyor ya da videonun kısa sürede yayılmasını ve hiti götürmesi planlanıyor
telif hakkıyla korunan her içeriğin altında embed kodu var. embed kodu demek paylaşıma açık anlamını taşıyor. ama müyap gibi saygıdeğer kurumlarımız bunu anlayamıyorlar

aynen benimde kafam oraya takılıyordu hep. Neden embed kodunu gizletmiyorlar, hayır çalmak isteyen adam çalar zaten orası ayrı da sen hem tehlif hakkı olan içeriği dışarıda yayınlamak yasak diyorsun hemde altına embed koyuyorsun.

Bana sorarsanız aslında en büyük haksızlığı büyük firmalar yapıyor ama faturasını da bulduğu bağımsız girişimciden çıkarıyorlar.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
bireysel sitelerde telif hakkı geçerli
büyük şirket sitelerinde telif hakı diye birşey olmuyor
bunu neden yapıyorlar onuda anlamıyorum

yusuftrn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bireysel sitelerde telif hakkı geçerli
büyük şirket sitelerinde telif hakı diye birşey olmuyor
bunu neden yapıyorlar onuda anlamıyorum

Hocam PM atamadığım için burdan soruyorum;

Adsense ile ilgili hala anlamadığım birşey var. İçerik(!?)den meselesi.
Şimdi atıyorum ben x.com sitem var. Bu sitede içerik eklemiyorum. Örnek c2me gibi online chat sitesi. ve ben gayet legal yerleşime sahip adsense reklamı alıyorum siteye.

İçerik yok diye adsense beni banlar mı? Sonuçta gerçek userlar var sitede ve sitede kalma süreleri çok çok fazla. Demek istediğim illa lanet olası yazılar mı olmak zorunda sitede :şekil:

Düzgün bi platform ile kazanılamaz mı?

Not: c2me'yi örnek verdim çünkü uzun bir süre adsense almışlardı, şimdi domainleri bile banned.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
eğer ornek siteye benzer siteyle adsense başvurusu yaparsanız yetersiz içerikten dolayı onaylanmıyor. içerik eklenmiş bir site ile başvuru yapın. onaylanırsa eğer kendi sitenizede koyun. birşey daha var emin olamadığım. random olarak başka reklamlarla dönüşüm sağlandığında problem çıkartmayacağına dair şüphelerim var. bu kesin bir bilgi değil

Ozkan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
27
download varsa ve genel anlamda içerik olmadan sadece flash ise koyamazsınız.Ne yaparsanız yapın banlanırsınız

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.