İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Böyle bir veri tabanı nasıl yüklenir?

Gwindor

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Kasım 2007
Mesajlar
213
Reaction score
10
Konum
5K BLOG 15TL!
vps kiraladığım firmanın saçmalıkları yüzünden 4-5 gündür çile çekiyorum.

hikayemi anlatmayım bana bir mysql yedeği verdi ama ben hayatımda böyle bir mysql yedeği hiç görmedim.

eski panelim pleskdi.şimdiki directadmin bu yedeği nasıl phpmyadmine aktarabilirim acaba ? şuanki haliyle tablolar hata veriyor.

yani dosya uzantıları MYD FRM felan çok saçma ya hayatımda böyle mysql yedeği görmedim :(

ss1.jpg
 

PijamalıÇocuk

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Mart 2010
Mesajlar
38
Reaction score
0
Hocam cPanel dışında ben anlamam da ;

Bu yedeğin ait olduğu panelden yükleyin. Daha sonra ait olduğu paneli cPanel ile değiştirtin. (Hostcu bunu halledebilir)

Son olarak cPanel üzerinden temiz bir yedek çıkartıp yayın akışına devam edin.. :)
 

Gwindor

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Kasım 2007
Mesajlar
213
Reaction score
10
Konum
5K BLOG 15TL!
bir kaç yabancı blogda okuduğuma göre bunları mysql ana dizine atıp sql olarak phpmyadminden dışa aktar yapacakmışım bakalım deneyeceğim birazdan :)
 

Sönmez

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Kasım 2005
Mesajlar
248
Reaction score
0
Konum
Adana
Dosyaları sunucunuza aktartığınızı varsayarak aşağıdaki adımları takip ediniz ;

Öncelikle kontrol paneliniz üzerinden bir adet mysql veri tabanı oluşturun. Ardından ssh ile sunucunuza root olarak login olun ;

cp /Verilerinizi-aktardığınız-dizin/* /var/lib/mysql/OLUŞTURDUĞUNUZ-VERİ-TABANI

Ardından ;

cd /var/lib/mysql/OLUŞTURDUĞUNUZ-VERİ-TABANI
chown mysql:mysql *

Bu işlemlerin ardından mysql serveri restart ediniz. Yedeklerinizde herhangibir problem yoksa sorunsuz bir şekilde çalışacaktır.
 

Gwindor

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Kasım 2007
Mesajlar
213
Reaction score
10
Konum
5K BLOG 15TL!
vallahada oldu tallahada oldu.

anlatayım size nasıl yaptığımı.

bilgisayarıma easyphp programını kurdum local host açtım.

localhostta phpmyadminden bir database açtım.

ardından mysql ana dizinine girdim ordan açtığım database ismindeki klasörü buldum ve içine elimdeki bu MYD MYI FRM dosyalarını attım ardından bir baktım dosyalar phpmyadminde gözüküyo.

onları dışa aktar dedim sql dosyaları olarak sorunsuz oldu vallahi şimdi tek sql dosyası olarak elimde.çok sevindim ya en az 15 günlük kaybım olacakdi binlerce konu paylaşımı yapmıştık şu an çok sevinçliyim gerçektende :)

hem googleda arama yaptım bu konulardan çok muzdarip var detaylı açıkladım ki üstteki arkadaşta başka birşey açıklamış onu denemedim ama benim dediğim şekilde oldu herkese teşekkürler :)
 

Gwindor

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Kasım 2007
Mesajlar
213
Reaction score
10
Konum
5K BLOG 15TL!
hmm ama bigdump ile databaseye yüklerken hata verdi sql dosyası :(


Stopped at the line 1436.

At this place the current query includes more than 300 dump lines. That can happen if your dump file was created by some tool which doesn't place a semicolon followed by a linebreak at the end of each query, or if your dump contains extended inserts. Please read the BigDump FAQs for more infos.

not: bu sorunuda çözdüm bigdump.php de maksimum satır limiti varmış onu 10.000 yaptım düzeldi.neresi derseniz

bigdump.php de

define ('MAX_QUERY_LINES',

burayı bulun karşısındaki 300 değerini yükseltin.10000 yaptım düzeldi :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst