Madeni para atılarak kola aldığımız otomatları bilirsiniz. Yada aynı şekilde bozuk para atarak yiyecek içecek alınan otomatlar. Bu bilgisayarda aynı sistemle çalışıyor. 1Ytl ve 50 YKr leri tanır. Ayrıca madeni 0,20 - 0,50 - 1 ve 2 euro larıda tanımaktadır.
sistemin fiyatı direk ulaşımda 1300 ytl gittigidiyor üzenden 1400 ytl (komisyon nedeniyle) dir
Bozuk para haznesine madeni para atıldığında parayı tanır ve ve bilgisayar kullanıma açılır. Atılan para miktarına ve ayarlamaya göre süre hakkı verir. Kalan süre ve bakiye monitörün alt kısmında görüntülenir. Süre azaldığında yeniden para atılarak uzatılabilir. Süre sonunda makina kendini kullanıma kapar ve önceki kullanımdaki izlerin kaybolması için kendini yeniden başlatır. Koruyucu ekranda birsonraki kullanım için hazır bekler.
Yazılımı internet üzerinden entegre çalışmaktadır. Bu sebeple oldukça güvenlidir. Siz başında durmasanızda kimse cironuzu değiştiremez. Cironuzu internet üzerinden takip edebilirsiniz. Yine para=süre ayarı ve birçok fonksiyon internet üzerinden ayarlanmaktadır. İnternet üzerinden makinanızla ilgili birçokşeyide takip edebilirsiniz.
Filtre programı olarak ben Musonya JustFilter yükledim. Gayet başarılı. Yasadışı sitelere girişe izin vermiyor.
Program ve ayarlamaların yapıldığı internet sayfası şuan almancadır. Ancak sistemin kullanımı zaten basit olduğundan şu aşamada bile müşteriler zorluk çekmiyor. Sonuçta; madeni parayı attığında sistem ayarlanan süre kadar açılıyor müşteride kalan süreyi takip edebiliyor. (kalan süre ve bakiyeyi gösteren bölüm bilgisayar üzerinde olduğundan kendim türkçeleştirdim.) Ancak kalan bakiyenin daha sonra kullanımına imkan sağlayan abonelik gibi özellikler almanca olduğundan ilk başta kullanılmayacaktır. Bu özelliği kapatarak kullanabilirsiniz. (Bunu yaptığınızda müşteri çok rahat kullanımı anlıyor. para atıp kullanıyor. kalan parayı zaten türkçe olarak gördüğünden sorun yaşanmıyor.)
Yada devamlı müşterilerinize bu işlemi bir defada olsa siz göstermelisiniz ki, bu işlem de oldukça basittir.
Programın yönetim sayfası da oldukça basit olmakla birlikte istenilen değişikliklerde bende yardımcı olacağım.
Yönetim Programının türkçeleştirme çalışmaları devam etmektedir. 1-2 ay içerisinde türkçe sürümü çıktığında ücretsiz bu sürüme geçiş mümkündür.
Yönetim programı internet üzerinden çalıştığından süreli lisanslıdır. Avrupada ürün bir defa alındığında yıllık lisans kirası 30 euro kadardır. Sistem bir yıllık lisansı ile satılıp ayrıca ücret talep edilmeyecektir. 1 yıl sonra Lisans uzatmalarında da normal kiralama bedeli yerine yıllık sadece 30 euroluk gibi hizmet bedeli ödeyeceksiz.
Bir internet cafedeki bilgisayarın bile yıllık işçi için ödedikleri para bunun 8-10 misli kadardır. 20 pc li bir cafede bilgisayarlarla ilgilenmesi için çalıştırılan işçi 750 maaş alsa yılda 9 000 e mal olurken bir pc başına düşen maliyette 450 ytl dir. Bu sistemde 20 pc nin yıllık maliyeti 1 000 ytl, pc başına maliyetse 50 ytl kadar... İşçi çalıştırılarak yönetilen bilgisayarlarda pc sayısı azaldığında işçi maliyeti karşılanamadığı için az sayıda pc ile çalışmak imkansızken bu sistemde 1 bilgisayar ile bile kazanç elde edilebilmektedir.
Bu bilgisayar ile Lokal dernek kafeterya kahve vb işyerinizde işinizi aksatmadan ayrıca bir işçi de çalıştırmadan internet erişimli bir bilgisayarı ticari olarak müşterilerinize kullandırıp sürekli bir yan gelir elde edebilirsiniz. Adetli alım ve sıfır sistem configrasyonlar için lütfen ayrıca iletişim kurunuz.
Sistemi oluşturan donanımlar internet cafede kullanılmıştır. Görünen parçalarsa sıfır verilecektir. Bunlar aşağıdada belirtiliyor
celeron 2400 işlemci (kullanılmış)
sata 80 gb hdd (kullanılmış)
Ecs anakart 64 Mb entegre Grafik (kullanılmış)
512 ddr 400mhz ram (kullanılmış)
12 cm fanlı güç kutusu (kullanılmış)
quatronik webcam (kullanılmış)
Cd okuyucu (kullanılmadı raf ürünü) takılması istenmesse birlikte verilip masadaki yerini kapatan parça takılır
Usb takılabilen kart okuyucu (sıfır) takılması istenmesse birlikte verilip masadaki yerini kapatan parça takılır
17" vestel yada genesis crt monitor (kullanılmış)
a4 tech klavye (sıfır)
A4 tech optic maus (sıfır)
Aynı sistemin;
sempron 2500+ 64bit işlemcili
genesis 17” flat crt monitörlü
anakartı msi rs482 yongalı 128 mb entegre ati radeon grafikli konfigrasyonuda vardır.
Kabin masası özel olarak yeni imal edildi mdf üzerine selülozik mobilya boya kullanıldı. Kolayca demonte edilip tekrar toplanabilir. Monitörün öntarafına cam takılabilir.
Az sayıda bilgisayar için; işçi maliyeti nedeniyle ilgilenecek bir işçi atayamassınız. Ancak bu sistemle 1 pc ile bile mevcut işyerinizde ayrıca bir işçiye gereksinim duymadan internet erişimli bir bilgisayarı ticari olarak işleterek devamlı ek kazanç elde edebilirsiniz.
Sistemin masası kargoya demonte edilerek verileceğinden kargo maliyeti düşüktür.
İletişim:
0366 638 20 08
0542 638 05 80
www.otomatbilgisayar.com