Buradan isteğinize göre bir fon ayarlayabilirsiniz. Background yapmak çok zor bir işlem değil aslında. Çünkü düz zemin üzerinde Ps'nin hangi özelliğini kullanırsanız farklı bir desen elde edebilirsiniz. Birazcık Ps yatkınlığı ve hayal gücü gerekli.
Basit bir anlatım yaparsak sizin örneğinize göre; yeni bir sayfa açıp düz maviye boyuyoruz. Daha sonra Ps'mize ekstradan eklediğimiz fırçalardan kafamızda tasarladığımız deseni çıkarabileceğine inandığımız en uygun olanıyla rastgele darbeler atıyoruz.
Ya da Filter > Render > Clouds diyoruz
Ardından resmimizin Opacity ayarını biraz düşürüp (yine isteğe bağlı)
Pixelate > Mezzotint ayarını değiştiriyoruz. Seçenekleri siz belirleyeceksiniz yine. (Uzun & kısa şeklinde)
Filter > Blur > Radial Blur'a gelip zoom ayarını istediğimiz oranda ayarlıyoruz.
Bu şekilde ya kendi fırça darbelerinizin görüntüsünü dağıtırsınız arka plana ya da Clouds ayarında belirlediğiniz puslu görüntüyü dağıtırsınız.
Bu temel olarak kullanabileceğiniz bir şablon. Gelişime açık. İsterseniz bu şekilde yarattığınız iki ayrı katmanı birleştirip çok daha farklı bir görüntü elde edebilirsiniz. Ama o zaman katmanlardan birinin modunu muhakkak diğerinden farklı yapmanız gerekir. (Sizin verdiğiniz örnek de zannediyorum birkaç layer( katman) karışımından yapılmış)
Vakit yetersizliğinden resimli anlatamadım. Konuyu da hortlatmış gibi oldum gerçi biraz