İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

bu hilemidir ?

D

doLob

Misafir
eger link verdigi adreslerde gercekten icerik varsa bu hile degildir sadece google botunun siteyi daha iyi indexlemesi icin kolayliktir. gordugum kadariyla linkler arama sayfalarina yani icerigin oldugu kisima yonleniyor. [benim gorusum hile degil yonunde]

edit: bu sayfayi gordukten sonra gorusum degisti bu yapilan kesinlikle spamdir..

F

fenerli

Misafir
eğer bakarsanız siteye bu hiledir sadece kelimeler verilmiş ve google adsense kodları yerleştirilmiş o kadar, her sayfada 500 kelime link şeklinde ama sözde link, 0 sonuç bulunmuştur yazıyor, altında reklamlar

D

doLob

Misafir
bos olmayan sayfalarida var ilk baktigim linkte program gordugum icin bu mesaji yazdim fakat birazdaha arastirinca spam oldugunu gordum ornek olarak bu sayfada programlar mevcut

F

fenerli

Misafir
bir uyanıklıkta burada

http://www.mrdown.com/ sayfanın en altında yazan
Copyright Mrdown.com - 2005 "5" e link verilmiş

http://www.programlar.org/listem.php yollanmış ve bu sayfadaki tüm linkler bash sitil uygulanarak .html ye dönüştürülmüş

www.iyi.web.tr siteleri indexlerken o kadar çok böyle çöp site (benim tabirim) buluyoruz ki , arama motorunda yeni bir şeyler geliştirdik içeriksiz sayfaları artık indexlemeden atlayacak sistem.

B

Bedavalar-Net

Misafir
Valla aynisini ben yapmistim,hatta akillanmadim iki sene üst üste yapmistim,toplam 4 er ay arama sonuclarinda cikmadi sitem,hic tavsiye etmiyorum.Nasil anliyorsa anliyor google.Önce indexliyor,hitim 20-25 bin tekile cikiyor,padisahlik bir kac ay sürüyor sonra kütttttt yerlerde site...

F

fenerli

Misafir
keюke hido nun listesi ile sэnэrlэ kalsa bizim elimizdeki site sayэsэ 500 ь geзti tьrkзe olarak, bir de diрer dillere ait indexlediрimiz binlerce зцp sitede var, yeni yaptэрэmэz eklenti ile ileriki zamanda yonlendir.com gibi hizmetlere ait linkleri indexlemeyeceрiz.

http://www.iyi.web.tr/?search=linkleri.com&type=web

юu linklerden o kadar зok rahatsэz olanlar varki, rahatsэz olunmayacak gibi de deрil.

benim enзok kэzdэрэm юey birisi birюeyi yapэpta ben yapmэyorum tarzэnda baюkalarэna ahkam kesince sinirleniyorum aзэkcasэ, illaki bu forum iзin demiyorum, diрer forumlar iзinde geзerli, зьnkь birileri зok iyi adsense den parayэ kazanэp doyduktan sonra ben yapmadэm etmedim diyorlar. (kazandэklarэ para beni rahatsэz falan etmiю deрil, biz zaten iюimizden para kazanэyoruz adsense ile iюimiz yok)

bu linkten dolayıda http://forum.iyinet.com/showthread.php?p=37219#post37219 iyi.net ve forumu pek indexlemiyorduk. artık spam sayfaları tamamen silindi sanırım serverdan.

ve geзen gьnde цzellikle юu baюlэрэ aзtэm sanэrэm birзok kiюi son mesajэmэ okumadэ bu baюlэkta http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=21388

D

doLob

Misafir
benim sinir oldugum olay google bu cop siteleri indexliyor benim icerik olan sayfalarimi indexlemiyor adaletmi bu

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
o kelimeler aramalardan çıkan sonuçlar ve bunlar sayfaya yazdırılıyo. doLob ikinci mesajındaki edite kadar olan kısma katılıyorum ben. bunun neresi spam? neden spam? aramada sonuç çıkmayınca reklam çıkıyo bu iyi değil. yani hiç içerik olmayan sayfaya reklam koymak hem adsense de yasak hem de etik değil bence tek sorun bu.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
GoogleBot'un şimdilik bu spamlara karşı koyacak bir teknolojisi yok. Kim google'da artık her aradığını bulabiliyor ki ? ilk sayfalar külli spam.

F

fenerli

Misafir
*siber*' Alıntı:
GoogleBot'un şimdilik bu spamlara karşı koyacak bir teknolojisi yok. Kim google'da artık her aradığını bulabiliyor ki ? ilk sayfalar külli spam.

vardır fakat bazen yapılan şeylerin hepsi hemen uygulanmaz hazır olduğu halde, bunlar zamana yayılır ve bunuda yaptık şunuda yaptık gibisinden haber olma imkanını ellerinde bulundurmak isterler.

Bizde özellikle türkçe içeriklerdeki spam sayfalar için bir metot geliştirdik ileride uygulayacağız.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Spamlar çok arama motoru batırdı. Google çok bile dayandı, bakalım görecez..

F

fenerli

Misafir
*siber*' Alıntı:
Spamlar çok arama motoru batırdı. Google çok bile dayandı, bakalım görecez..

bt sektörü çok hareketli bir sektör dediğiniz gibide olabilir, bu kadar spam sayfa olmasının sebebi google ın adsense sistemi, overture gibi bir sistem yani farklı sadece işi internet reklamcılığı olan firmalar aracılığı ile devam etse idi daha iyi idi şimdi adsense yüzünden google aramalarda gözükebilmek uğruna binlerce çöp sayfa oluştu.

www.iyi.web.tr de ilk başlarda getirdiğimiz bazı kısıtlamalarla spam sayfaları en baştan oldukça az miktarda tutabildik, 5-6 ay sonra yapılacak yeni revizyonlada bunu yok denecek kadar aza indireceğimizi düşünüyorum özellikle türkçe içerik için

ozcesa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benimde bir download sitem var ve benzer bir uygulama bende de var. Fakat;bunlar pembekedi'nin söylediği gibi aramalardan çıkan sonuçlar ve bunlar sayfaya yazdırılıyor Ama bu kelimelerden birine tıklandığında arama sonuçları boş çıkarsa google reklamı gösterilmiyor. sadece aradığınız kriterlere uyan sonuç bulunamadı yazısı çıkıyor. Tıklanan kelime sonuç, yani içerik verirse reklam çıkıyor.

Örneğin;
burası sonuç vermiyor ve reklam gösterilmiyor.

burası sonuç veriyor ve reklam gösteriliyor.

Size bu spamıdır, yada yanlışmıdır. Buradakiler yanlış olduğunu düşünürse sayfayı kaldıracağım zaten...

D

doLob

Misafir
kesinlikle spamdir hicbir sey olmasa bile google bu sayfalari indexleyip sana ziyaretci yolluyorsa ve bu ziyaretci aradigi icerigi sayfanda bulamiyorsa bu spamdir..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.