İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bu insanların zoru ne?

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Aslında konunun geyikle pek alakası yok ama konuya en uygun kategori burası olarak görünüyor..

Öysmnin sitesinden öss başvuru formunu indirip blogumda yayınlamaya başladım.Sonra bu yazımı oyyla, tusul gibi sosyal imleme sitelerine linkledim.

Herşey bundan sonra başladı.

Baktım bu ismi lazım değil sosyal imleme sitelerinden birinde linke 3-4 tane yorum gelmiş.Yorumlardaki kişiler(tek kişide olabilir isimler misafir olarak geçiyor) öss formunu indirme linki nerde diye yorum bırakmışlar.Bende yorum olarak siteye girin öss başvuru formu orada var oradan indireceksiniz diye yazdım.Aradan 1-2 gün geçti aynı yerde yine benzer yorumlar var.Yine misafir isimli kişi veya kişiler öss formu indirme linki nerde diye saçma sapan yorumlar yazmışlar.Büyük ihtimalle şuan tekrar aynı yorumları yazmakla meşguldürler.

Sadede gelirsek: Bu insanlar gerçekten bu kadar acemilermi ki siteye girip linke tıklayıp indirmiyolar.Yoksa kafadan sakatlarmı ki böyle boş boş mesajlarla can sıkıntılarını gidermeye çalışıyolar.

Bence ikinci seçenek.Bu insanların büyük ihtimalle psikolojik sorunları var.

Aslında anlatmak istediğim şey şu: Böyle insanlarla hayatın her safhasında karşılaşabiliyoruz.Adamlara 40 kere anlatıyoruz anladıkları halde böyle dengesiz davranışlar sergiliyorlar..

Bu insanların derdi ne? Niye bu kadar umursamazlar, niye hayat umurlarında değil gibi yaşıyorlar? Psikolojik yönden rahatsızlarmı? Niye böyle dengesiz davranışlarda bulunuyolar?

Yaşamını böyle geçirenlerin bu hayatta ne gibi gayeleri var, niye yaşıyolar, amaçları ne bi türlü anlamış değilim.

Sizlerde çoğu sefer böyle tiplerle karşılaşıyosunuzdur.Mesela birisi gelir sitende küfür eder sonra kaçar gider.Böylelerinin zoru ne merak ediyorum..

Bu insanların zoru ne?

Tırtıl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sen ne kadar anlatırsan anlat, anlattıkların karşıdakinin anlyacağı kadardır gibi bir atasözü vardı sanırım. Bu adamlarda böyle. Daha niceleri var. Ama bence tek sebebi dengesiz falan oluşları değil. Sorgulamadıkları ve düşünmedikleri için böyle salaklıklar oluyor.

Günlük hayattan örnek vereyim. Geçende bankaya gittim, sıraya girdim ve bekliyorum, bizim önümüzdeki adam ile müşteri temsilcisinin diyaloglar aynen şöyle;

Müşteri Temsilcisi: Beyefendi atm kartı çıkarmanız için 1 adet resim lazım.

Müşteri: Ama yok, resimsiz olmaz mı? (Varan 1)

M.T: Hayır beyefendi olmaz.

Müşteri: Tamam o halde. Şimdi ben yarın resimle gelsem bi sorun olmaz degil mi. Kartı çıkarabilir miyim? (Varan 2)

İşte kısacık bir örnek... 3 saniye dursa düşünse, sorgulasa olay bitecek ama nerdeeeeeeeeeee.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Ama bunlar anlamıyor değiller.Denilen şeyi anlıyolar, herşeyin farkındalar ama bile bile yanlış yapıyolar.Dengesizler bence..

umuture

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
bende çok karşılaşıyorum böyleleriyle gerçekten zeka özürlü olduklarından hiç şüpem yok. bunlara bilgisayar verenlerin diyorum başka bişey demiyorum. bilgisayarı sadece msn için kullanıyor millet internete girmeyi bile bilmeyenleri biliyorum yada bilgisayarı tv gibi düğmeden kapatanları , google a site adresini yazanları, gereksiz diye ses sürücüsünü silenleri, daha iyi olsun diye 5 tane antivürüs kuranları, yer kaplamasın bilgisayar yorulmasın diye müziği winap çalma listesine atıp sonra müzik klasöründen silen sonrada neden çalmıyor diye soranları , video izleyip kotadan gitmez diyenleri (mantıkta bilgisayara indirmiyorum sadece izliyorum ) ,

insan bunalıyor ya tamam herkez bizim gibi bilmek zorunda değil ama biraz çaba göster öğrende çahil olmasın adın imkanmı yok sanki bilgisayar evinde duruyor ama olurmu 10 parmak klavye kullanmayıda msn sayesinde öğreniyor millet ama başka bişey öğrenemiyorlar

of be ne dolmuşum ii oldu bu konu :)

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Yok ya.Böyle mahlukatlar adam olmaz.40 kere linkte var girip indireceksiniz sonra yazıcıdan çıkartıp kullanabilirsiniz dememe rağmen hala adamlar öss formu bulan varmı bu benim msn adresim, ordan formu bana gönderin diyor.Adam daha ne mesajlara bakmış nede konuya.Konu başlığını bile okumamış..

Bu adam bide öss sınavına kazanacam diye giriyor..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.