İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

bu nasıl ülke

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Yapılır yapılır, bu ülkede siyasetin en ön saflarında senelerce demokrasi düdüğü çalanlara baktığımızda hep darbelerle gelmişler. Tamam çuvaldızı başkasına batıralım ama lütfedip iğneyi de kendimize batıralım.

E

Ephitet

Misafir
mağlesef koltuk sevdalısı siyasetçi de çok memlekette, kaç seçim kaybetmesine rağmen hala o koltuklarda oturan siyasetçileri çok iyi biliyoruz, onlar yüzünden tepki oyları diye D partisine gönül veren kişiler, A partisine B partisine oy veriyor. Anlamıyorum japon ile mi yapıştırdılar o koltuklara bunları :)

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
mağlesef koltuk sevdalısı siyasetçi de çok memlekette, kaç seçim kaybetmesine rağmen hala o koltuklarda oturan siyasetçileri çok iyi biliyoruz, onlar yüzünden tepki oyları diye D partisine gönül veren kişiler, A partisine B partisine oy veriyor. Anlamıyorum japon ile mi yapıştırdılar o koltuklara bunları :)

bahsedilen şahısların derdi başa geçmek değilki zaten, adamların herşeyi var bankası var parası var kazanmayada devam ediyorlar. Başa geçip dert tasa niye çeksinler ki, muhalif olup herşeye laf atmak varken..

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
bahsedilen şahısların derdi başa geçmek değilki zaten, adamların herşeyi var bankası var parası var kazanmayada devam ediyorlar. Başa geçip dert tasa niye çeksinler ki, muhalif olup herşeye laf atmak varken..

bankası var derken ?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Keşke söylediklerinin hepsi doğru olsa. Kanaltürk'e aktarılan astronomik reklam bedelini nasıl ödediklerini merak ediyorum.

Ayrıca M. Yilmaz (Anap) mavi akım projesi sonrasında finansbankın gizli ortağı olduğu ortaya çıkmıştı kaç kişinin aklında kalmış bilemiyorum.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
İş Bankası'nın hissesinin bir kısmı zaten ana muhalefet partisinde ama bu tabi partinin başının parası ya da keyfine göre kullanacağı birşey değil. Ayrıca zaten partiler gayet zengin hazine yardımı trilyonlarca para alıyorlar. Bankaları olmasına gerek yok.

E

Ephitet

Misafir
Keşke söylediklerinin hepsi doğru olsa. Kanaltürk'e aktarılan astronomik reklam bedelini nasıl ödediklerini merak ediyorum.

Ayrıca M. Yilmaz (Anap) mavi akım projesi sonrasında finansbankın gizli ortağı olduğu ortaya çıkmıştı kaç kişinin aklında kalmış bilemiyorum.

Loi bahsi geçen ilk siyasi parti, kanaltürk'e aktardıkları reklam bedellerini rahat bir şekilde ödemelerini bilmek pek sakınca yaratmıyor benim açımdan, ona baktığımızda birçok partinin, birçok televizyon kanalında, yazılı medyada reklamları var sonuçta hazineden de para alıyor bu partiler :)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Türkiye bu sıkıntılardan kurtulmak istiyorsa ve tabiki meclistekiler de bunları istiyorlarsa yapacakları 3 şey vardır.

Meclistekiler: Siyasi partiler yasası, millet vekilleri dokunulmazlığı ve seçim barajı.
Bu kısımdan hiç bir umudum yok hatta bu meclisin (Hükümet muhalafet ayırmasına gerek yok !) bunu yapması imkansızdır. Bu açıdan demokrasi nutukları atanları hiç samimi bulmuyorum. Özellikle siyasi partiler yasası ve seçim barajı konusunda ağızlarından tek bir laf dahi çıkmamıştır. Bunca senedir...

Türkiye'nin yani milletin: İlk etapta bunları en iyi şekilde yapabilecek birilerini getirmeli.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Loi bahsi geçen ilk siyasi parti, kanaltürk'e aktardıkları reklam bedellerini rahat bir şekilde ödemelerini bilmek pek sakınca yaratmıyor benim açımdan, ona baktığımızda birçok partinin, birçok televizyon kanalında, yazılı medyada reklamları var sonuçta hazineden de para alıyor bu partiler :)

Reklam vermek farklı bişey, haberlere bile konuyu alet etmek, yanlı haber yapamak farklı bişey. Paranın üstüne yatan adamın geçmişini inceleyince bugun PKK dediğimiz grubun yazılı şekilde yayınını yapan bir kurumun başında olduğunu görüyorsunuz.

Kimse kimseye reklam adı altında böyle rakamlar ödeyemiyor.

Hepsi bi yana, madem devletten alınan yardım var neden bu oluşum bu haklarından feragat edip, Atatürk'ünde vasiyet ettiği üzere bu hakları Türk Dil kurumuna devretmiyor. Neden yönetmeyi tercih ediyor? Antalyada "kapatılan" araziler ayrı bir konu..

Bahsini ettiğim adamı, aynı oluşum içindeki diğer liderler ve insanlarda beğenmiyor istemiyor. Ama bu adamı oradanda alamıyorlar, neden almaya kalkanın canı yanıyor.

Bu oluşumdan kopup kendi oluşumunu kurmaya kalkan biri var neden bu adam bu grubun başına geçemiyorda yeni bir oluşum içerisine giriyor?

Sonra bu grup kalkıp diyorki biz şu grubun avukatıyız, bi ton belge bi ton yasa dışı işin altında imzası olan bu gruba nasıl bir siyasi grup avukat olabiliyor ve bu grubun ardından giden insanlar bu duruma isyan edemiyor..

osahinde dedi, Atatürkçüyüm diyor adam Atatürk'ün ardına saklanarak yapmadıkları dalavere yok. Yahu Atatürk'ten milleti nefret ettirir hale gelecekler farkında değiller, nerede gerçek Atatürkçüler neden bu duruma birisi son vermiyor. Neden bizim en çok değer verdiğimiz şeylerin ardına sığınıp bunlar yapılıyor.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Aslında şu durumlara bile gelmemiz sevindirici bundan 4-5 yıl önce bu konuları tartışsaydık bugün başımızdakileri mutlaka hatalarıyla kollayan gençler olacaktı, ama bugün hatalarını hata olarak görüyoruz, yanlış yapıyorlar diyoruz.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Hani burda tartışmak gelmiyor içimden bir yanda olmuş olanlar diyer yanda hikayeler , oy için oluşturulan ortamlar ...

Belki ben hatalıyımdır bilinmez , ama bilinen birşey var ne ülkeyi kurtarma hevesindeyim nede ülkeyi yeme hevesindeyim o yüzden uzaktan izlerim herzaman, ha gelir burda ufak atışmalarla tartışır ordada bırakırım ve işime bakarım hayatta yoksa bu böyleee uzar gider...

Ondan forumda siyasetin olmamasını destekliyordum.:D

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bunlar siyaset değil hayatın kendisi, uzaktan izlemek bir yere kadar. Bugün siyaset ile düzeltilemez ise yarın sokakta silahla sopayla birbirine girdiğinde hiç düzelmez, ve bu bir abartı değil. Çok büyük bir gruplaşma var. Herkes buna alet oluyor. Sorgulanması gereken şeyler sorgulanmıyor, boş işlerle uğraşılıyor.

O bunun parasını aldı, bu bunun parasını yedi muhabbeti bitmez. Çünkü istisnasız herkes para yiyor. Hükümet, muhalefet, ufak büyük parti demeden herkes bir yerleri sömürüyor merak etmeyin. Zaten sömürecektir, o kadar idealist olmaya da gerek yok, insanlığın gerçeği bu. Ama bari 2 adım ileri götürün ülkeyi, o da yok.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Sapına kadar haklısın, en çok bundan korkuyorum, halkın sokaklara düşmesinden.
Ama hep yemekle değil birazda faydalı olmakla ilgilenin, ama yok işte..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.