İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bu olayı ilginç olarak tanımlıyorum.

syt55

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Arkadaşlar benim bir film sitem var ve google bu siteyi tutmuştu. Eklediğim yazı google'de, 2 saniye sonra ve yazdığım cümlede ilk sayfalara çıkıyordu. Hit ise 10 k civarını bulmuştu. Taki r10.net'te bir üyenin bedava backlink diye bir konusuna girene kadar. Baktım herkez iyi yorumlar yazıyor bende sitemi yazıp göndereyim dedim. Aradan 1 hafta sonra google sitemin bütün sayfalarını dizinden kaldırdı ama indexleri silmedi. Şuan hala indexler duruyor ama sayfalar dizinde yok ve anasayfam sıralamasındanda hiç düşmedi yani xx konusunda 1. sıradaydı hala xx konusunda 1. sırada.

Ayrıca 4 tanede alt sayfam var. Bu nedir anlamıyorum Tam 1 aydır böyle, hitim 1k larda dolaşıyor, eklediğim yazılar 2 3 dk sonra indexlenip dizine giriyor fakat 1 gün sonra diziden atılıyor. Sitem sandbox'ta desem değil, anlayamadım.Sizlerin cevaplarını dört gözle bekliyorum ve tabiki tavsiyelerinizide.

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
eğer siten wordpress ise bulk delete ile tüm yazılarını çöpe taşı. daha sonra sitemapı sil. yeniden oluştur orjinal bir iki yazı gir .öyle orjinal olsunki başlık nette hiç kullanılmamış olsun.örnek eşşeklere film tadında kavun versek pişirebilir mi gibi gibi başlık kullan. içerik de orjinal olsun.iki gün bekle bu yazdığın yazılar indexlenecektir ve daha sonra çöpe aldığın yazıları 10dk da 5 er tane tekrar yayınla.(bunu toplu olarak yaparsan yeniden filtreye giersin)

eğer wp değilse yedek al tüm siteyi sil wp kur iki üç yazı gir sitemap oluştur yolla yazılar indexlenince eski siteyi yeniden kur ama bunu hiç denemedim.benim site wp idi.
ben böyle çıkardım siteyi filtreden.

yedek al sorumluluk kabul etmem.çöpe taşıyacağım derken kalıcı olarak falan silersin.

syt55

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
sitem wordpress kardeşimde birşey sormak istiyorum Filtre nedir ?

zubar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
googlenin siteni kısa süreliğine ya da kendine göre sakıncalı gördüğü sebeplerden hapse atması diyebiliriz :)

aşırı link alımı , aşırı konu eklemek benim bildiğim filtreye sebep olaylar.

syt55

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
eğer siten wordpress ise bulk delete ile tüm yazılarını çöpe taşı. daha sonra sitemapı sil. yeniden oluştur orjinal bir iki yazı gir .öyle orjinal olsunki başlık nette hiç kullanılmamış olsun.örnek eşşeklere film tadında kavun versek pişirebilir mi gibi gibi başlık kullan. içerik de orjinal olsun.iki gün bekle bu yazdığın yazılar indexlenecektir ve daha sonra çöpe aldığın yazıları 10dk da 5 er tane tekrar yayınla.(bunu toplu olarak yaparsan yeniden filtreye giersin)

eğer wp değilse yedek al tüm siteyi sil wp kur iki üç yazı gir sitemap oluştur yolla yazılar indexlenince eski siteyi yeniden kur ama bunu hiç denemedim.benim site wp idi.
ben böyle çıkardım siteyi filtreden.

yedek al sorumluluk kabul etmem.çöpe taşıyacağım derken kalıcı olarak falan silersin.

Peki sitemap sildim diyelim, yazıları çöpe taşıdım ve orjinal yazılar ekledim. Sonrada 5'er 5'er çöpteki yazıları eklemeye başladım. Ama o yazılarım indexli olucak tekrar eklediğimde ne değişecekki onu anlayamadım. Şunu biraz bana açarmısın ?

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
Taki r10.net'te bir üyenin bedava backlink diye bir konusuna girene kadar.

hatan bu. tek hatan bu. google ın mantığına göre bir anda bi sürü siteye linkini eklersen google seni spam zanneder. bu olayın genelde hitli sitelerde yaşandığı yönünde düşüncelerim görmüşlüklerim var. aslında siteni 1 haftalığına tam olarak sunucudan silersen ve 1 hafta sonunda sitenin infosunun tekrar çıktığını görürsen, dosyalarını sunucuya tekrar gönderip siteyi açabilirsin

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.