İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

bu scripti nasıl kurarım

cixmekan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaslar elimde iyiarkadas.com scripti bulunmakta fakat nasıl kuracagımı bilmiorum ftp ile hostuma attım ancak mysql hatası diyor içinde kurulum dosyası felan da yok sanırım yardımcı olursanız sevinirim

hukuki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
En azından bir ayar dosyası (mesela config.php) olması gerekir. Orada mysql ve site bilgilerini vermelisiniz.
Ancak umarım bahsettiğiniz scriptin telif haklarını düşünüyorsunuzdur.

Sönmez

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
cixmekan' Alıntı:
telif hakkı kullanan kac kişi var sölesene
Tellif hakkı kullanan az kişi var diye sizde mi bu az olan kişiler arasına katılmak istiyorsunuz ? Küçüklüğümüzden beri şu sözü duyarız "Herkes damdan atlıyor diye sendemi atlayacaksın" ... Demek ki herkes atlıyor diye sende atlamak zorunda hissediyorsun kendini..Herneyse..

Bu arada problemine gelince.. Scriptin içinde .sql uzantılı bir dosya yokmu ?Arkadaşında dediği gibi config dosyasını serverda açtığın database`e göre konfigüre et.. Sonra sql dosyasını okut.. Kurulum gerçekleşecektir..KOLAY GELSİN!

symbiantech

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
cixmekan' Alıntı:
Böyle davrandıkça kimse yardımcı olmaz dostum en azından saygı gösterebilirsin yorumlara kimse sana yardım etmek zorunda değilken çıkıp yorumda bulunmuş ve yardım edilmeye çalışılmış yanlışmı düşünüyorum acaba.

Bunu istek dışı söylediğini varsayarak iki mesayı birleştirerek bir cevap.

Öncelikle mysql db oluşturman lazım daha sonra username ve şifre belirleyip bunları birbirine bagdaştıracaksın. bu olayı yaptıktan sonra,
Config.php dosyası içerisindeki
$mysql_host="localhost"
$mysql_username="kullanıcıadı"
$mysql_pass="jjj21"
... seklinde ilerleyen satırları kendine göre düzenle daha sonra cpanel içerisindeki mysql managera tıklayıp gerekli db secip. .sql dump yükleyerek devam edeceksin gerekli ayarları doğru yapmışsan zaten çalışacaktır.

telif haklarını tekrar düşünmeni tavsiye ederim.
kolaygelsin.

F

fenerli

Misafir
akşam akşam cinlerim tepeme çıktı :mad:

başka scriptleri nasıl bulacağınıda yazıyorum aşağıya sen bunlarıda kullanırsın sırf bu zihniyettekiler için kötü niyetli bir script hazırlayıp bu aşağıdaki foruma insanın ekleyesi geliyor .

yine bu siteden yükle, burayada gel sor nasıl kuracağını :mad: :mad:

//www.google.com/search?hl=en&lr=&q=site%3Aturkforum.net+scripti

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
cixmekan' Alıntı:
enayi diyenler oluyor ama benim makinedeki sitelerimde kullandığım veya kullanamadığım scriptlerin hepsi lisanslı, ücretsiz olanlara ise texti kaldırdığım için ya bağış yapmışımdır yada başka bir şey. gelirimin yüzde 50 si lisanslara gidiyo genelde buna göre bi dünya lisans ücreti ödemişim demektir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5