İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Bu tür içerik spam olarak algılanır mı?

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Aşağıda verdiğim örnekteki gibi kısa kısa konulardan oluşan bir site açacağım. İçerik farklı olsada format aynı olacak. Bu şekilde kısa içerikler ile güncellenen site (wp düşünüyorum) arama motorları tarafından spam gibi algılanır mı?

Bunları Biliyor musunuz?

Dünyadaki fotokopi makinelerinde meydana gelen arızaların %23 ünün, makinenin üstüne oturup kendi popolarının fotokopisini çekmek isteyen insanlar sayesinde meydana geldiğini!

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
sanırım bişey olmaz. kişisel blog gibi bi site olarak gördüm ben. mesela twit gibi duşa giriyorum. gibisinden.

Peki "sanırım" ı ortadan kaldırmak için wp değil de farklı bir sistem kullanmak gerekebilir mi? Wordpress'in index yapısını derinlemesine bilmiyorum. Mesela bu bir ASP ya da abc olsa fark yaratır mı? Sizce

11seconds

0
İyinet Üyesi
Reaction score
31
Peki "sanırım" ı ortadan kaldırmak için wp değil de farklı bir sistem kullanmak gerekebilir mi? Wordpress'in index yapısını derinlemesine bilmiyorum. Mesela bu bir ASP ya da abc olsa fark yaratır mı? Sizce

yaratmaz. yani bana göre yaratmaz wp hep iyidir. sen yinede başkalarına sor, onlarında cevaplarını al eğer uygun olursa yaparsın wp, benimde wordpress sitem vardı seosuzdu hatta hiç birşeyi yoktu kurdum direk ping attım hit gelmiyordu günlük tek ben giriyordum 1 ay dayandım sonra pes ettim. tabi ozamanlar seo nedir bilmezdim şimdi kafama dank etti. yazdıklarım hiç ilk 10 da çıktığını görmedim malesef.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Üstad belli bir kelime düzeyinde olsa yazılarınız daha güzel olur. Bide verdiğiniz örnek gibi bayat yazılar olacaksa özgünlükten uzak olacaksınız sanırım.

Benimde mizah sitesi açma planım var ama daha çok hikaye üzerine olacak. Ve en az 500 kelime olmalı diye düşünüyorum yazılarda. Tabi ben çok amatörüm, forumdaki üstadlar daha detaylı cevap vereceklerdir.

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
yaratmaz. yani bana göre yaratmaz wp hep iyidir. sen yinede başkalarına sor, onlarında cevaplarını al eğer uygun olursa yaparsın wp, benimde wordpress sitem vardı seosuzdu hatta hiç birşeyi yoktu kurdum direk ping attım hit gelmiyordu günlük tek ben giriyordum 1 ay dayandım sonra pes ettim. tabi ozamanlar seo nedir bilmezdim şimdi kafama dank etti. yazdıklarım hiç ilk 10 da çıktığını görmedim malesef.

Teşekkür ederim hocam detaylı cevabın için. WP'yi bende seviyorum. Sadece böyle bir sistem için uygun olup olmadığına karar veremedim.

Üstad belli bir kelime düzeyinde olsa yazılarınız daha güzel olur. Bide verdiğiniz örnek gibi bayat yazılar olacaksa özgünlükten uzak olacaksınız sanırım.

Benimde mizah sitesi açma planım var ama daha çok hikaye üzerine olacak. Ve en az 500 kelime olmalı diye düşünüyorum yazılarda. Tabi ben çok amatörüm, forumdaki üstadlar daha detaylı cevap vereceklerdir.

Hocam evet pek özgün denmez bunlara. Ama gireceğim içerik en fazla örnekteki kadar; zorlasan bir cümle daha anca yazarsın. 500 kelimeyi doldurmaya kalarsam bu sefer haybeden cümleler yazmak zorunda kalacağım. Ziyaretçi bundan faydalanamayacak.

Kısa ve öz olacak yani. Ama söylediklerin benimde aklımdan geçen noktalar. O nednele tereddüt ettim, ve bu konuyu açtım. Bakalım..

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Konuyu hortlatıyorum, flood yapıyorum. Kabul :)

Bu konu hakkında gerçekten bir tavsiyeye ihtiyacım var. Tecrübe sahibi olan biri yok mu?

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
İçeriğin belli bir oranı özgün olmak zorunda. O oranın yıl geçtikçe arttırıldığını düşünüyorum. Tamamı alıntı olan içerikler spam olarak algılanabilirler. En azından bir kısmı özgün olmalı.

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
twitter ilk açıldığında herkes deli gibi twitliyordu, sonra ne oldu pr 9 oldu site ve şimdi durumları ortada, korkarak iş yapıyoruz biz, sadece kendi siten içindesin dışarıya link içeriğe dış link vermiceksin, 3 satırda olsa konu tamamen özgün olmalı, google bot her geldiğinde alıntı içerikle karşılaşırsa atar filtreye çıkman zor olur

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
bence sıkıntı olabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim.

İçeriğin belli bir oranı özgün olmak zorunda. O oranın yıl geçtikçe arttırıldığını düşünüyorum. Tamamı alıntı olan içerikler spam olarak algılanabilirler. En azından bir kısmı özgün olmalı.

Konuda verdiğim sadece bir örnek. İçeriği kendim yazacağım. Ama 2-3, bilemedin 4 cümle olacak. Asıl endişem bu yönde.

Neden daha uzun içerik eklemiyorsun?

Formatı bu, yani ben aslında kullanıya istediği bilgiyi bu kadar kısa ve öz bir şekilde vermek istiyorum.

twitter ilk açıldığında herkes deli gibi twitliyordu, sonra ne oldu pr 9 oldu site ve şimdi durumları ortada, korkarak iş yapıyoruz biz, sadece kendi siten içindesin dışarıya link içeriğe dış link vermiceksin, 3 satırda olsa konu tamamen özgün olmalı, google bot her geldiğinde alıntı içerikle karşılaşırsa atar filtreye çıkman zor olur

Evet, haklısın. Bu örnek açıklayıcı olmuş.

Bu arada.. Best Avatar of iyinet ödülünü sen mi aldın :muck:

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
evet ödülü ben aldım ama ödül ney bilmiyorum:D yönetimin bana ödül vermesi bekleniyor...

hrunymaz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Resim içeriğe dayalı niş bir site. Arama motorları için yazı girmek gerektiğinden sadece 1 cümlelik yazılar kullandım. Alıntı yok. Resmin içeriği ile ilgili, senin verdiğin örnekten çok daha kısa cümleler kullandım. Aslında, özellikle yapmamış olsam da biraz keyword spama bile kaçmış olabilirim :) Açıldıktan 2-3 hafta sonra oldukça backlink edindim, hiç sandbox yemedi.

Şu anda sonuç gayet iyi. Gopof'da google sıralaması 1, arayanları memnun eden bir içerik yapmayı başarmışım olmalıyım ki tekil ziyaretçi/sayfa görüntüleme oranı yüksek.

Sonuçta kendi cümlelerini kullandığın sürece sadece kısa cümleler yüzünden sorun olacağını sanmıyorum. Ama ziyaretçiyi sitede tutmaya ve sayfa gezmeye teşvik etmen gerekiyor. Böylesi bir ziyaretçi davranışı siteyi google gözünde yukarı itiyor bence. Bu tarz kısa içerik için, numaralandırılmış sayfa navigasyonunu kullanmak tekil ziyaretçi/sayfa görüntüleme oranını yükselten bir uygulama. O nedenle belirgin yapmaya özen gösterebilirsin.

Not: Site blogger tabanlı, özel domain altında yayın yapıyor.
Not2: Depresan linklerle ilgili yazmış. Ben her yazıda dışarıya link verdim ama nofollowlu, bütün backlinkleri de anasayfaya aldım. Yaklaşık 7k backlink. ( google wm tools )

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Resim içeriğe dayalı niş bir site. Arama motorları için yazı girmek gerektiğinden sadece 1 cümlelik yazılar kullandım. Alıntı yok. Resmin içeriği ile ilgili, senin verdiğin örnekten çok daha kısa cümleler kullandım. Aslında, özellikle yapmamış olsam da biraz keyword spama bile kaçmış olabilirim :) Açıldıktan 2-3 hafta sonra oldukça backlink edindim, hiç sandbox yemedi.

Şu anda sonuç gayet iyi. Gopof'da google sıralaması 1, arayanları memnun eden bir içerik yapmayı başarmışım olmalıyım ki tekil ziyaretçi/sayfa görüntüleme oranı yüksek.

Sonuçta kendi cümlelerini kullandığın sürece sadece kısa cümleler yüzünden sorun olacağını sanmıyorum. Ama ziyaretçiyi sitede tutmaya ve sayfa gezmeye teşvik etmen gerekiyor. Böylesi bir ziyaretçi davranışı siteyi google gözünde yukarı itiyor bence. Bu tarz kısa içerik için, numaralandırılmış sayfa navigasyonunu kullanmak tekil ziyaretçi/sayfa görüntüleme oranını yükselten bir uygulama. O nedenle belirgin yapmaya özen gösterebilirsin.

Not: Site blogger tabanlı, özel domain altında yayın yapıyor.
Not2: Depresan linklerle ilgili yazmış. Ben her yazıda dışarıya link verdim ama nofollowlu, bütün backlinkleri de anasayfaya aldım. Yaklaşık 7k backlink. ( google wm tools )

Tam olarak duymak istediğim buydu. Tecrübe sahibi biri olarak bu konuyu aydınlattığın için teşekkür ederim hocam :alkış:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.