İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

buna ne lazım sizce?

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
30 bin tekil hitli bir site yapsam ve anlık 1000 kişi online olsa ( community sitesi - siberalem gibi mesela ) buna nasıl bir sunucu gerekir?
örnek verdim verileri sadece:)

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
30 bin uye ile 1000 kisi online olmasi cok zor, olsa olsa 100-200 kisi online olur.
Ama biz yinede 1000 kisinin online olacagi bir sistemi dusunelim, soyle bir dedicated konfigurasyon iyi olur:

1 yada 2 adet CPU 2.4Ghz veya ustu
2Gb Bellek
1 yada 2 SATA disk
10 yada 100 Mb baglanti
1000Gb veya ustu bant trafigi

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
tşk ler. ben ortalama rakam verdim zaten.
2 adet CPU nasıl oluyor pardon?yani 2 dedicated mi almak gerekir?

Arayan Adam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence en baştan 30.000 hitlik bir siteye uygun sunucu almak yerine daha basit bir sunucyla başlayıp site büyüdügünde düzgün bir servera transfer etmek daha mantıklı olur.

S

Senbul

Misafir
favorites' Alıntı:
tşk ler. ben ortalama rakam verdim zaten.
2 adet CPU nasıl oluyor pardon?yani 2 dedicated mi almak gerekir?

Yanılmıyorsan 2 işlemcili bir makına ; yanı 2 makına değil.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
iyinetadmin : özel olmayacaksa kullandığın makina ( ları ) yazarmısın lütfen?
ve kaçsite barındırdığını. ve sakıncası yoksa kullandığın BW oranını öğrenmek mümkün mü.
sadece bir kıyaslama yapmak istiyorum kafamda. iyinet.com boyle ise, benim sitem şöyle olur vs..vs şeklinde ölçüp tartacağım sadece oranları
bu link verdiğin makina dehşet birşey olsa gerel. 2 GB ram filan ooo süper valla

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Cok detay veremiyorum, ozet olarak.
iyinet 3 dedicated uzerinde, makinalarda konfigurasyona gore 1200 ile 2000 Gb arasi bant miktari var. Bu bant miktarinin bazi aylar 1/2 si bazi aylar 3/4 u kullaniliyor.
CPU lar %50 lere inmedikce sorun yok.
Genellikle %80-90 lerde geziniyor bu aralar.
iyinet haricinde, bir site daha var ama o pek bisey tutmuyor phpturkiye.com
1 sene kadar once Seslisozluk de vardi ama onu ve birkac siteyi daha satinca simdi elimde sadece 3 server kaldi.
2Gb bellek cok diyorsun, keske 3Gb olsaygi diyorum bende.
Linux, bellegi en iyi kullanan isletim sistemlerinden birisi, MySQL ve pekcok program, bellegin ne kadar buyuk olursa diske o kadar az erisim yaparlar.
Disk I/O, bellek I/O suna gore 100 lerce kat daha yavas ve dolayisi ile pahalidir.
Makinalardan 1 tanesi yukarida gonderdigim linkteki Dual CPU digeri 2.4 celeron ve 2.4 pentium.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
1 site için dedicated manyak yatırım demek. ve hala yeterli değil diyorsan, ciddi anlamda dikkat edilmesi gerekir o zaman. ama konfigürasyonun süper

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
Cok ciddi bir yatirim sayilmaz aylik 500$ i gecmiyor masrafi.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
hımm anladım. verdiğin linkte bir dedicated 340 dolar görünce. 3x340 diye düşündüm. belki uygun aldığın yerler vardır tabi.
ya sonuçta 500 dolar da az değil tabi ( manyak yatırım lafı abartı tabi biraz )
neyse umarım karşılıyordur giderlerini

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5