• TC Kimlik Numaranızı onaylayarak iyinet.com'dan tam olarak yararlanabilirsiniz. Konu açabilmek ve açılan konulara yazabilmek için lütfen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı doğrulayın. Doğrulama ile ilgili hata alıyorsanız, kimlik ön yüzündeki Ad Soyad, Doğum yılı ve TC Kimlik numarası görünecek şekilde kimlik resmini bize gönderebilirsiniz.

sohbet odaları

C# Basit Bir Örnek Yapabilecek?

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Bilgiler
Reaksiyon
51
155 Aydır Üye
Merhaba arkadaşlar,
C# dilini amele seviyesinde bildiğim için hatta biz ona hiç bilmiyor da diyebiliriz :deli
Hoca bir ödev verdi onu algoritma şeklinde yapıcaz ama beni kesmedi,ödevi yapmam 1 dakikamı almadı diyebiliriz.
Hocanın verdiği şeyi aynen yazıyorum,bunu C# ile yapabilecek var mı? Bir göreyim bakalım nasıl bir şey ortaya çıkacak,merak işte.. :tili
Hoca Ödev:Kullanıcının 2 kenar uzunluğunu girdiği dikdörtgenin alanını hesaplayıp ekrana yaz.
Şunu yazan olursa yatıp güzel bir uyku uyumak istiyorum :uyu:

Bolu Beyi

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
36
160 Aydır Üye
Console.WriteLine("1. kenar uzunlugunu girin:");
int kenar1=Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("2. kenar uzunlugunu girin:");
int kenar2=Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
int alan=kenar1*kenar2;
Console.WriteLine(alan);

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Bilgiler
Reaksiyon
51
155 Aydır Üye
Bolubeyi ile msn iletişimine geçtim,sağolasın :)

Eif

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
250
224 Aydır Üye

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Bilgiler
Reaksiyon
51
155 Aydır Üye
Eif abla sen üzülme ilerde başka şeyleri de sana sorarım :)

Eif

Müptela
Bilgiler
Reaksiyon
250
224 Aydır Üye
Çok üzüldüm arkadaşlar. Barış ve BoluBeyi ağlayacağım neredeyse. Bunu bana nasıl yaparsınız. Bu fırsat kaçmazdı :D

Neyse

Barış algoritma olayını çözmeye bak. Tüm olay onda bitiyor. Hocaların haklı.

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Bilgiler
Reaksiyon
51
155 Aydır Üye
Bu daha başlangıç,bu arada sınavlar uygulamaşı olcakmış öyle dedi Erman Hoca, kopya verirsiniz artık haberleşiriz :D,neyse ben ödevlerimi bitirip çıkıyorum malum sabahın köründe kalkıyorum :)

ertem_crazy

Profesyonel
Bilgiler
Reaksiyon
2
150 Aydır Üye
:((( bnde yardım etmek ıstıyorum :)

Tüm sayfalar yüklendi.
  • Yararlı
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır.