• TC Kimlik Numaranızı onaylayarak iyinet.com'dan tam olarak yararlanabilirsiniz. Konu açabilmek ve açılan konulara yazabilmek için lütfen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı doğrulayın. Doğrulama ile ilgili hata alıyorsanız, kimlik ön yüzündeki Ad Soyad, Doğum yılı ve TC Kimlik numarası görünecek şekilde kimlik resmini bize gönderebilirsiniz.

sohbet odaları

C# ile KW hesaplaması

harmagan

Pratik Üye
Bilgiler
Reaksiyon
0
130 Aydır Üye
Soru : Tüketim 150 KW’a kadar KW’ı 10 Kuruş; 150-300 KW arası için ise 20 Kuruş; 300 KW ve üzeri için ise 40 Kuruş hesaplanmaktadır. Tüketim Değeri Klavyeden girilerek Toplam Tutarı ekrana yazdıran programı yazınız.

Cevap :

Kod:
Console.Write("Tüketilen Elektrik"); // Ekrana Tüketilen Elektrik Yazı Çıktısını Alır. 
            int tuketim= Console.ReadLine(); // Tüketim Değişkenine Klavyeden Değer atamak için kullanılır.
            double tutar = 0; // Double olarak tanımlanmış tutar değişkenine 0 atanmıştır.
            if (tuketim>= 0 && tuketim<= 150) // 0 - 150 arasındaki sayılar belirtilmiştir.
                tutar = tuketim* 0.10; // 0-150 arasında ise 0.10 kuruş kesecektir.
            else if (tuketim<= 300)  // 150 - 300 arası
                tutar = 150 * 0.10 + (tuketim- 150) * 0.20; // 20 kuruş kesecektir. 
            else
                tutar = 150 * 0.10 + 150* 0.20+ (tuketim - 300) * 0.40; // 300 üstü 40 kuruş kesecektir.

Console.WriteLine("{0} KW harcamanın tutarı {1:c} dir.",tuketim,tutar); // Bu satırda 0 olarak atanan değer sonda bulunan iki değişkenin 1.sini temsil ediyor. Sonucu yazdırmak için kullanılır.

Console.ReadLine(); // Programdan çıkış için uygudur
;) kolay gelsin

Tüm sayfalar yüklendi.
  • Yararlı
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur. iyinet.com sayfalarında yer alan yazı, görsel ve linklerle ilgili hukuki şikayetleriniz için Buradan iletişime geçmeniz durumunda, ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 7 gün içerisinde iyinet yönetimince tarafınıza dönüş sağlanacaktır.